wertykalny warzywniak
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 lut 2013, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wertykalny warzywniak
Witam, zleciłam mężowi zrobienie podobnej konstrukcji tylko w większej formie (wyższe i dłuższe) celem uprawy warzyw na ścianie i mam w związku z tym pytanie do doświadczonych ogrodników jakie warzywa by śie nadały do uprawy w tej formie?
"Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? "
Douglas Adams
Douglas Adams
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: wertykalny warzywniak
Na pewno w tych skrzynkach będziesz musiał siać lub sadzić warzywa niezbyt wysokie. Stawiał bym na sałatę,szczypior,trochę rzodkiewki,zioła, ...
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poza tym, one będą tam miały trochę ciemno . Jak słońce będzie stało wyżej, to półeczki będą rzucały na siebie cień .
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 lut 2013, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Mam mało miejsca na warzywnik więc poszukuję troszkę niekonwencjonalnych metod. Myślałam jeszcze o takiej formie jak na zdjęciu poniżej tylko z butelek 5l myślę że zioła, sałata, rukola, roszponka, pietruszka naciowa i ewentualnie poziomki by się nadały
"Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? "
Douglas Adams
Douglas Adams
I dlatego ja zastosowałem starą drabinę malarską.jode22 pisze:Poza tym, one będą tam miały trochę ciemno . Jak słońce będzie stało wyżej, to półeczki będą rzucały na siebie cień
Dzięki temu że kolejne stopnie są przesunięte względem siebie to się nie zacieniają wzajemnie.