Nowicjuszka w ogrodzie
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Mariolu
Powiem Ci, że spacer to Twoim ogródku przyniósł mi wiele radości. Padający cień ze strarych drzew pięknie podkreślał barwę funki a zapach róż i lilii powodował przyjemny zawrót głowy.
Bardzo ładny jest Twój ogród.
Wpadnę jeszcze do Ciebie
Powiem Ci, że spacer to Twoim ogródku przyniósł mi wiele radości. Padający cień ze strarych drzew pięknie podkreślał barwę funki a zapach róż i lilii powodował przyjemny zawrót głowy.
Bardzo ładny jest Twój ogród.
Wpadnę jeszcze do Ciebie
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Coma :Pcoma95 pisze:
KaRo – wcale się nie śpieszę z wycinką. Wiśnię spróbuję podciąć – może to jej pomoże. Starych jabłoni nie wytnę – podobno teraz już nie ma takich odmian więc mam szansę na wyjątkowe jabłka Martwi mnie morela bo podobno silnie owocowała a teraz prawie wcale. Pan w sklepie ogrodniczym powiedział że jak przez 3 lata nie weźmie się do roboty to znaczy że jest za stara i trzeba wyciąć. A’propos – wczoraj w OBI spotkałam inną forumowiczkę, która poradziła mi sklep koło Dubois i dzięki temu zaoszczędziłam prawie 30 zł. Piszę bo wspominała o Tobie Tylko ja głupia nie zapytałam jaki ma nick.... Za to zrozumiałam jaka to niezwykła społeczność – OGRODNICY .
Mój nick już znasz a na imię mam Jola
Ja też kupowałam zaraz randap na Dubois i rozglądałam się za tobą ale cię już nie widziałam :x
Może teraz się spotkamy u Karola
Pozdrawiam cieplutko Jola
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Witam wszystkich.
Wczoraj wieczorem byłam na działce bo miałam kilka roślinek do posadzenia i nie zabrałam aparatu..... A tu od niedzieli tyle zmian ! Zakwitła mi juka, hortensja pod ciężarem kwiatów położyła się prawie na ziemi, agrest zrobił się słodziutki i wisienki nabierają kolorków :P
Haniu - już zauważyła że u mnie wszystko dość wcześnie kwitnie. Gdy inni czekali na piwonie i róże - moje już przekwitały. A teraz żałuję.... :P
Onka - tylko że w moim ogrodzie nia ma ładu..... A wczoraj z zarządu ogródków działkowych zwrócili mi uwagę że za bardzo moje rośliny pchają się na płot. Zatem już coś poprzycinałam, reszta czeka na sobotę.... Jesienią i wiosną spróbuję poprzesadzać i ująć to trochę w ryzy.....
Izo - ta róża jest piękna kwitnie już chyba z miesiąc i nie ma zamiaru skończyć :P Rośnie przyczepiona do żywopłotu odgradzającego mnie od ruchliwej ulicy i jest widoczna nie tylko w moim ogrodzie ale i po drugiej stronie żywopłotu. Obok zaczyna rozwijać się różowa ale chyba drobniejsza....
Specjalnie dla ciebie.....
Ewo - ja nie mam wyjścia - muszę zrobić trochę miejsca na to co sama chcę posadzić. Nie mówiąc już o tym że nie da się wykopać najmniejszego dołka by nie wykopać jakichś kłaczy lub cebul. A chciałabym mieć trochę więcej porządku i trochę więcej miejsca. Po niektórych częściach ogrodu nie da się przejść nie depcząc po czymś albo nie uchylajac przed kiwatami i krzewami. Niby wszystko ładnie-pięknie ale nadmiernie rozrośnięte.....
Krzysiu - żółty też mi się podoba ale podobają mi się też inne kolory :P Nawet biały :P
Agnieszko - zapraszam. Ale ku mojemu zdziwieniu funkia w pełnym słońcu wyrosła nadzwyczaj pięknie, a podobno lubią półcień......
Jolu - już cię 2 dni temu zlokalizowałam, ale chciałam ci zrobić niespodziankę :P
Teraz sprawa się wydała.... Ale i tak dziękuję za pomoc. Ja pojechałam autkiem i choć długo w sklepie zabawiłam to widocznie zdążyłam wyjść przed Tobą.....
Wczoraj wieczorem byłam na działce bo miałam kilka roślinek do posadzenia i nie zabrałam aparatu..... A tu od niedzieli tyle zmian ! Zakwitła mi juka, hortensja pod ciężarem kwiatów położyła się prawie na ziemi, agrest zrobił się słodziutki i wisienki nabierają kolorków :P
Haniu - już zauważyła że u mnie wszystko dość wcześnie kwitnie. Gdy inni czekali na piwonie i róże - moje już przekwitały. A teraz żałuję.... :P
Onka - tylko że w moim ogrodzie nia ma ładu..... A wczoraj z zarządu ogródków działkowych zwrócili mi uwagę że za bardzo moje rośliny pchają się na płot. Zatem już coś poprzycinałam, reszta czeka na sobotę.... Jesienią i wiosną spróbuję poprzesadzać i ująć to trochę w ryzy.....
Izo - ta róża jest piękna kwitnie już chyba z miesiąc i nie ma zamiaru skończyć :P Rośnie przyczepiona do żywopłotu odgradzającego mnie od ruchliwej ulicy i jest widoczna nie tylko w moim ogrodzie ale i po drugiej stronie żywopłotu. Obok zaczyna rozwijać się różowa ale chyba drobniejsza....
Specjalnie dla ciebie.....
Ewo - ja nie mam wyjścia - muszę zrobić trochę miejsca na to co sama chcę posadzić. Nie mówiąc już o tym że nie da się wykopać najmniejszego dołka by nie wykopać jakichś kłaczy lub cebul. A chciałabym mieć trochę więcej porządku i trochę więcej miejsca. Po niektórych częściach ogrodu nie da się przejść nie depcząc po czymś albo nie uchylajac przed kiwatami i krzewami. Niby wszystko ładnie-pięknie ale nadmiernie rozrośnięte.....
Krzysiu - żółty też mi się podoba ale podobają mi się też inne kolory :P Nawet biały :P
Agnieszko - zapraszam. Ale ku mojemu zdziwieniu funkia w pełnym słońcu wyrosła nadzwyczaj pięknie, a podobno lubią półcień......
Jolu - już cię 2 dni temu zlokalizowałam, ale chciałam ci zrobić niespodziankę :P
Teraz sprawa się wydała.... Ale i tak dziękuję za pomoc. Ja pojechałam autkiem i choć długo w sklepie zabawiłam to widocznie zdążyłam wyjść przed Tobą.....
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Kilka zdjęć z niedzieli....
A teraz dla niedowiarków pokażę jak uciążliwe jest poruszanie się po niektórych częsciach ogrodu.
Nie mam zdjęcia dojścia do kompostownikia ale uwierzcie mi że to nie lada wyczyn :P Maczetę chyba sobie sprawię :P
Widzicie tą ścieżkę koło paproci ? Ona tam jest. Naprawdę :P
Po prawej jest maliniak po lewej stare porzeczki a z przodu dojście do kompostownika :P
Z prawej koło altanki dało się przejść ale z lewej tylko dla Pigmejów :P
Wczoraj z prawej też było trudno bo hortensja położyła swoje kwiaty na ścieżkę....
Tam w przodzie jest ścieżka wiodąca obok paproci i maliniaka aż do żywopłotu.
Po drodze jest kompostownik. Uwierzcie mi na słowo bo nie mam dowodów :P
Ścieżka między funkiami nie jest zła - to jedyny odcinek gdzie da się przejść......
A teraz dla niedowiarków pokażę jak uciążliwe jest poruszanie się po niektórych częsciach ogrodu.
Nie mam zdjęcia dojścia do kompostownikia ale uwierzcie mi że to nie lada wyczyn :P Maczetę chyba sobie sprawię :P
Widzicie tą ścieżkę koło paproci ? Ona tam jest. Naprawdę :P
Po prawej jest maliniak po lewej stare porzeczki a z przodu dojście do kompostownika :P
Z prawej koło altanki dało się przejść ale z lewej tylko dla Pigmejów :P
Wczoraj z prawej też było trudno bo hortensja położyła swoje kwiaty na ścieżkę....
Tam w przodzie jest ścieżka wiodąca obok paproci i maliniaka aż do żywopłotu.
Po drodze jest kompostownik. Uwierzcie mi na słowo bo nie mam dowodów :P
Ścieżka między funkiami nie jest zła - to jedyny odcinek gdzie da się przejść......
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Na prawdę ciekawy ogród tyle zgromadziłaś roślin uroczo wygląda taki busz widziałam hortęsję jak byś mogła pokazać w całej okazałości kupiłam w tym roku chyba taką samą
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
-
- Od: 7 mar 2007, o 13:21
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj koma odmładzanie to ciężka praca ale za to potem wielkie efekty zresztą sama zobaczysz pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Mariolu - Twoje zakątki na zdjęciach wyglądają tak pięknie że chyba niczego bym nie zmieniał - ale to może tylko zdjęcia są takie u Ciebie jest fajny busz bo taki uporządkowany - wystarczy odrobinę go okiełznąć i będzie super
(chyba zostawiłaś u mnie na działce swoje kapki - japonki )
(chyba zostawiłaś u mnie na działce swoje kapki - japonki )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki