Może pomoże, na pewno nie zaszkodzi, nie jest kosztowne.marzenaF pisze:Czy to palenie siary odnosi się też do foliaków?
Ja co roku myję w chlorze (np.domestos) paliki, mimo że mam stalowe a nie drewniane.
Może pomoże, na pewno nie zaszkodzi, nie jest kosztowne.marzenaF pisze:Czy to palenie siary odnosi się też do foliaków?
Dzięki 11krzychu, a tak bliżej na czym polega "palenie siary". Rozumie kupuję siarkę w granulkach w sklepie ogrodniczym i ....jaką ilość tej siarki spalić?. Wsypuję do wiaderka, wnoszę do szklarni i podpalam?? Wybaczcie, ale zielony jestem.11krzych pisze:Zaraza ziemniaka i dezynfekcja szklarni, to dwa różne tematy. Tak czy inaczej, powinieneś zdezynfekować szklarnię (pomijam temat gleby) spalając w środku siarkę w granulkach. Mycie środkami zawierającymi chlor też nie jest złym pomysłem, ale palenie siary też trzeba zastosować.
Może oprysk formaliną lub którymś ze środków wymienionych w artykule, który podlinkowałem.Hasło Ogrodnicze pisze:Tunele foliowe nie mogą być w ten sposób odkażane ze względu na niebezpieczeństwo spalenia lub choćby uszkodzenia folii przez rozżarzone rozpryski powstające niekiedy podczas spalania siarki.