Czosnek niedźwiedzi(Allium ursinum) cz.1
Re: Czosnek niedźwiedzi- Allium ursinum
A kiedy posiałeś ten czosnek???
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
To powinny jeszcze więcej wzejść,cierpliwości.
Jednak lepiej sadzić cebulki.
Jednak lepiej sadzić cebulki.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
Cebulki to nigdy nie widziałem w centrum ogrodniczym tylko nasiona ale skoro jedno wzeszło to wzejdzie więcej
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja ostatnio widziałem nasiona w LM koło Rzeszowa miałem ochotę na nie ale chyba na cebulki się skuszę
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nieco cebulek do zbycia będzie u mnie latem po zaschnięciu liści.
To będę śledzić watek
Czy czosnek niedzwiedzi tak intensywnie pachnie jak ten tradycyjny ?
Nie pachnie tak intensywnie i jest łagodniejszy od zwykłych czosnków.
Myślę że lepiej sadzić cebulki na wiosnę jak zaczyna wychodzić niż po zaschnięciu liści.
Myślę że lepiej sadzić cebulki na wiosnę jak zaczyna wychodzić niż po zaschnięciu liści.
Jak dla mnie to pachnie mniej intensywnie niż tradycyjny czosnek. Przypomina mi to taki mix zapachowy: lekki czosnek, zielona cebulka i świeży szczypiorekSanti pisze:Czy czosnek niedzwiedzi tak intensywnie pachnie jak ten tradycyjny ?
Amanita bardzo trafnie to ujęłaś.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten czosnek rządzi się swoimi, nieznanymi mi, prawami. Mamy go naturalnie w ogrodzie. Jak kilka krzaczków przesadziłam, to się rozlazł, a zanikł, tam, gdzie został wsadzony. Teraz mój M. sie złości, bo trzeba uważać przy koszeniu. Ale tam, gdzie polazł, ma marne listki. A ja chciałąbym takie wypasione, jak w lasach, albo na pierwotnym stanowisku. Na szczęście trochę zostawiłam na starym miejscu.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znalazłam ciekawy artykuł na temat czosnku niedźwiedziego. Wynika z niego, że lubi glebę żyzną i preferuje cień.
http://ziolowyzakatek.com.pl/ - trzeba u góry w wyszukiwarkę blogu wpisać "czosnek niedźwiedzi" i na dole jest ten artykuł.
http://ziolowyzakatek.com.pl/ - trzeba u góry w wyszukiwarkę blogu wpisać "czosnek niedźwiedzi" i na dole jest ten artykuł.