Lobelia Cz. 1
Re: Lobelia
Ja będę siała na dniach,ostatnio też siałam na początku marca i zaczęły kwitnąć na początku maja, na parapecie.
to normalne?. Lobelię można sadzić do gruntu po zimnych ogrodnikach, tak?.

Bożena
ja czekam aż przyjdzie mi różowa i czerwona bardzo mi się podoba myślałam że już jest b. późno ale to nic w tym roku wszystkiego próbóje. szafirowa rośnie
w miare normalnie choć jak patrze na forumowiczów to troche słabiutko. ale i tak lepiej niż posadzona biała no to już jest porażka. najlepiej bym to zaorała ale szkoda nawet jakbym miała 4 z tego to sie będę cieszyć
to moja biała:

w miare normalnie choć jak patrze na forumowiczów to troche słabiutko. ale i tak lepiej niż posadzona biała no to już jest porażka. najlepiej bym to zaorała ale szkoda nawet jakbym miała 4 z tego to sie będę cieszyć
to moja biała:

- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A nawet bym powiedziała,że bardzo normalnebozkaw pisze:Ja będę siała na dniach,ostatnio też siałam na początku marca i zaczęły kwitnąć na początku maja, na parapecie.to normalne?. Lobelię można sadzić do gruntu po zimnych ogrodnikach, tak?.

Pozdrawiam Veronica
Danutko, zostaw Ty białą w spokoju
moja tez taka była i dopiero kilka dni temu zaczęła się pojawiać i to z dnia na dzień coraz więcej. Siałam obie (niebieską i białą) 9.02 i po niecałym tygodniu niebieska zaczęła wschodzić - biała nic
Dopiero teraz się ruszyło 

biedronka52- nie przejmuj się. Ja tez myślalam, że się moja lobelka na mnie wypięła, bo taka cieniutka była, więc ją zaorałam, zwałowałam i przemieliłam ziemię w palcach. Dosiałam nową, ale po 1 dniu ta stara niby wyszła z ziemi i dalej rośnie. Niby delikatna, a jaka silna, Nie martw się, bedzie dobrze. Po prostu tak już ma.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 lut 2013, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam, moja lobelia wzeszła ale do pikowania to jeszcze bardzo daleka droga....
- biedronka52
- 50p
- Od: 2 lip 2011, o 18:36
Aniu!
Dziękuję Ci za wsparcie,bo ja miałam właśnie zaorać i siać od nowa,tylko tak po cichutku to szkoda mi było tych 3 tygodni,a teraz to ja będę zraszać i cierpliwie czekać na moją zwisającą lobelkę.Wanda
Dziękuję Ci za wsparcie,bo ja miałam właśnie zaorać i siać od nowa,tylko tak po cichutku to szkoda mi było tych 3 tygodni,a teraz to ja będę zraszać i cierpliwie czekać na moją zwisającą lobelkę.Wanda

Fioletowa lobelia rośnie

Kupiłam krążki torfowe dla białej,później sie okazało ,że kupiłam tabletki pęczniejące,trudno juz kupione rozpakowane,wysiałam.

Kupiłam krążki torfowe dla białej,później sie okazało ,że kupiłam tabletki pęczniejące,trudno juz kupione rozpakowane,wysiałam.

Pozdrawiam,Basia
fiwonka pisze:Danutko, zostaw Ty białą w spokojumoja tez taka była i dopiero kilka dni temu zaczęła się pojawiać i to z dnia na dzień coraz więcej. Siałam obie (niebieską i białą) 9.02 i po niecałym tygodniu niebieska zaczęła wschodzić - biała nic
Dopiero teraz się ruszyło
Nerwy mnie biorą hahhah ale nic z nią nie zrobię poczekam

Myślałam,że tylko moja biała taka niemrawa,miałam ochotę już kupić nowe nasionka.Poczekam w takim razie jeszcze trochę. 

Pozdrawiam,Basia
danutka1 zobacz na moją różową też posiana w jednym terminie z fioletową a wygląda przy fioletowej b marnie.
I też wzeszła dużo później.
Może zraszaj i trzymaj pod przykryciem w jakimś cieplejszym miejscu np na pokrywie akwarium,satelita czy czymś co generuje delikatne ciepło.
Bo jeśli stoją na parapecie przy oknie to jednak od okna jest zawsze zimniej.
I też wzeszła dużo później.
Może zraszaj i trzymaj pod przykryciem w jakimś cieplejszym miejscu np na pokrywie akwarium,satelita czy czymś co generuje delikatne ciepło.
Bo jeśli stoją na parapecie przy oknie to jednak od okna jest zawsze zimniej.
pozdrawiam, Agnieszka
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękigroch8888 pisze:A nawet bym powiedziała,że bardzo normalnebozkaw pisze:Ja będę siała na dniach,ostatnio też siałam na początku marca i zaczęły kwitnąć na początku maja, na parapecie.to normalne?. Lobelię można sadzić do gruntu po zimnych ogrodnikach, tak?.
Do gruntu sadzimy po 15 maja czyli po zimnych ogrodnikach, zimnej zośce.

Bożena