Żabia Łąka
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żabia Łąka
Witam serdecznie wszystkich gości. Najpierw się przedstawię: mam na imię Bogusia, w 2006 roku zakupiliśmy wraz z mężem działkę, która z racji tego, że jest usytuowana dość daleko od Wawy w której pracujemy, miała być inwestycją. Z końcem 2007 roku okazało się, że rodzina nam się powiększy wobec czego rzutem na taśmę zdecydowaliśmy się wybudować na niej dom. Kiedy młodsza córka wizytowała po raz pierwszy w swoim życiu tę działkę stał na niej tylko blaszany garaż. W styczniu 2010 roku wprowadziliśmy się do domu wokół którego było ściernisko. W tym samym roku na koniec wakacji temat był już ogarnięty. Niestety co nagle to po diable, w związku z czym teraz szykuje się sezon kolejnych rewolucji ogrodowych.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Re: Żabia Łąka
Melduję się jako pierwsza i czekam na zdjęcia.
- BOGULENKA
- 500p
O rany chyba założyłam wątek, samodzielnie. Ale jestem z siebie dumna. Dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć mojej rabaty wrzosowej, więc postaram się za chwilę je wstawić. Może też się uda. Fajnie, piszę sama do siebie... Ta zima stanowczo za długo trwa.
Mam, mam, witam Cię Małgosiu - jesteś moim pierwszym gościem, ale się cieszę
Mam, mam, witam Cię Małgosiu - jesteś moim pierwszym gościem, ale się cieszę
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jestem druga i też czekam.
- BOGULENKA
- 500p
Witam Cię Ewo serdecznie. Ze zdjęciami próbuję
To jest moja ulubiona rabata przy schodach wejściowych, zwana przeze mnie wrzosową. Zdjęcie robione dzisiaj.
Kod: Zaznacz cały
- BOGULENKA
- 500p
Chyba się udało w związku z czym jeszcze kilka ujęć, choć ze mnie fotograf marny, ale będę się starać.
Na tej rabacie królują wrzosy i wrzośce, choć nie wiem dlaczego wrzośce są raczej marne i dziwnie wyglądają, w związku z czym w tym sezonie zaprzestanę uporczywej pielęgnacji i zastąpie je wrzosami, które rosną tu wyśmienicie i zupełnie bezproblemowo, a niektóre z nich są nawet bardzo atrakcyjne nawet o tej porze roku.
Na tej rabacie królują wrzosy i wrzośce, choć nie wiem dlaczego wrzośce są raczej marne i dziwnie wyglądają, w związku z czym w tym sezonie zaprzestanę uporczywej pielęgnacji i zastąpie je wrzosami, które rosną tu wyśmienicie i zupełnie bezproblemowo, a niektóre z nich są nawet bardzo atrakcyjne nawet o tej porze roku.
- ewa_rozalka
- 1000p
Jak dla mnie ,mistrzostwo świata.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Widziałam już Twój ogród widziany okiem aparatu Marzenki, ale rabata wrzosowa jest naprawdę piękna. U mnie jest odwrotnie, wrzośce rosną bez problemu a z wrzosami mam kłopoty. Ale się nie poddaję, w końcu znajdę dla nich odpowiednie miejsce.
- BOGULENKA
- 500p
Witam Cię Mariolu serdecznie, jesteś moim trzecim gościem. Bardzo dziękuję za odwiedziny. No fakt Marzena ma zdjęcia mojego ogródka z poprzednich sezonów, a ja ani jednego. W związku z czym zalożyłam wątek wczesną wiosną to może się trochę tych zdjęć uzbiera. Nie wiem jak wpisać do podpisu link do wątku
- ewa_rozalka
- 1000p
- BOGULENKA
- 500p
cześć Ewo, rany całe wieki nikt mnie nie nazywał Bogula. Ostatni raz chyba w jakiś niższych klasach podstawówki, przypomniałaś mi, że niektórzy tak do mnie się zwracali i było to miłe wspomnienie bardzo miłych koleżanek, których już bardzo dawno nie widziałam. Obiecali dzisiaj ,musi być przecież obiecali.
- ewa_rozalka
- 1000p
A ja nie jestem wspomnieniem i będę mówić Bogula.
Ach, jak wspaniale, że otworzyłaś nam podwoje do swojego ogrodu, Bogna
Zachwycam się tym, co widzę i czekam na kolejne obrazki...
W tym samym roku kupiliśmy działki
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zachwycam się tym, co widzę i czekam na kolejne obrazki...
W tym samym roku kupiliśmy działki
Pozdrawiam Cię serdecznie!