Jak polepszyć warunki glebowe?

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
ania zaręba
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 lut 2007, o 11:19

Post »

kluska na pewno spróbóje twojego odkrycia.

a ja zrobiłam tak:
podzieliłam działkę na dwie części.
u góry część dla wypoczynku: trawnik, piaskownica, bujaczka, miejsce do grillowania i domek.
tam wymieszałam mój piasek z przywiezioną gliną, posiałam trawe i zasilałam ją nawozami.
niechciałam czekać aż urosną mi poplony itd
natomiast na działce położonej niżej siałam różne poplony 4 razy i przekopałam (tzn nie ja tylko mąż i szwagier) z obornikiem. tam posadziła drzewka owocowe a na wiosne zasieje trawe.

obiecuje że na wiosne pojade na działke i porobie troche fotek, żeby się troche pochwalić.

tem humobak na pewno się przyda, cena nizbyt wysoka, ale ciekawe jakie daje efekty.
kluska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2008, o 11:26

Post »

No właśnie ze względu na cenę coś mi sie preparat wydaje byc podejrzany, ale też ze względu nia nią zdecydowałam się na eksperymenty. Ja na warzywniku przekopuję zazwyczaj żyto, w tym roku obornik, a na rabaty zamierzam w tym roku narzucić kompostu, ale jeżeli humobak się sprawdzi, to kupię też do roślin kwitnących. Na razie czekam na wiosnę :)
I oczywiście cały czas czytam forum :)
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
ania zaręba
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 lut 2007, o 11:19

Post »

a wtym roku wygląda tak: Obrazek
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeczytałem cały wątek - i bardzo Ci gratuluję Aniu - zrobiliście z mężem kawał dobrej roboty, efekty już są bardzo widoczne.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”