Trawa pampasowa cz. 2
Re: Trawa pampasowa cz. 2
Mam pytanie...Czy można już wynieść donicę z trawą pampasowa na ogród?Chyba wielkich mrozów już nie bedzie ,a to co może być nie powinno zaszkodzić.Proszę o sugestie
-
- 200p
- Od: 4 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałem w zeszłym roku trochę siewek pampasówki, których nie zmieściłem do piwnicy. Wykopałem dół na głębokość szpadla, wsadziłem tam doniczki, obsypałem ziemią na równo z doniczką, na to wysypałem trochę liści i przykryłem takimi badylami jak na zdjęciu.
Dzisiaj do nich zaglądałem i wyglają tak :
Wyłamałem jedno źdźbło i wygląda na zielone i twarde...
Wziąłem jedną do domu i sprawdzę czy coś puści.
Dzisiaj do nich zaglądałem i wyglają tak :
Wyłamałem jedno źdźbło i wygląda na zielone i twarde...
Wziąłem jedną do domu i sprawdzę czy coś puści.
A moje chyba padły- słoma się zrobiła obcięłam wszystko i w przyszłym tygodniu na balkon wystawię
Pozdrawiam. Ewa
Nie wiem czy mozna niech się Przemek i Albercik wypowiedzą - ja wystawię bo i tak chyba padła a potrzebuje miejsce
Pozdrawiam. Ewa
-
- 200p
Ja z tego co pamiętam wystawiałem nie wcześniej jak pod koniec marca - początek kwietnia.
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie sądzę aby jeszcze zimowe przymrozki nie wywarły negatywnego wpływu na rośliny rozhartowane, wydelikacone po kilku miesiącach pobytu w piwnicy uprawiam od kilku lat i nigdy jeszcze tak wcześnie nie wystawiałem. Zwłaszcza, że roślina w pojemniku ma również bryłę korzeniową narażoną na działanie przymrozków.
Hejo. Swoją wystawiam na dwór jak już jest z 10 stopni w dzień a na noc chowam, czyli jakoś pod koniec marca.
Zapraszam do mojego wątku odnośnie Lagerstroemi http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 33&t=63329" onclick="window.open(this.href);return false;
Ślicznie dziękuję za odpowiedż.Poczekam do końca marca
-
- 200p
Jednak przeżyły
Moja jakaś sucha jest Podlałam ją może 2 razy,stoi w garażu.Przedwczoraj obcięłam liście i pióropusze.Łodygi były wilgotne ,więc może przeżyła
PESTKA może niepotrzebnie się martwisz... bądź dobrej myśli
Zapraszam do mojego wątku odnośnie Lagerstroemi http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 33&t=63329" onclick="window.open(this.href);return false;