Nowe mieszkanie - nowe roślinki
- piterrs
- 100p
- Od: 19 maja 2012, o 15:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowe mieszkanie - nowe roślinki
No to dzisiaj wieczór bananowy - Banan - taki jak na twarzy się pojawia za każdym razem kiedy coś wykiełkuje
A tutaj odrosty, które posadziłem (przynajmniej część z nich - bo chyba 6 poszło już do znajomych i rodziny)
Również potrzebują już przesadzenia do osobnych doniczek - Łączna liczba, która siedzi w tej doniczce obecnie - 9 - a na początku były tylko 4 ;)
Tak część z nich wyglądało 6 miesięcy temu - oczywiście jedynie po doniczkach można poznać, które zostały u mnie
Pozdrawiam
Pit
A tutaj odrosty, które posadziłem (przynajmniej część z nich - bo chyba 6 poszło już do znajomych i rodziny)
Również potrzebują już przesadzenia do osobnych doniczek - Łączna liczba, która siedzi w tej doniczce obecnie - 9 - a na początku były tylko 4 ;)
Tak część z nich wyglądało 6 miesięcy temu - oczywiście jedynie po doniczkach można poznać, które zostały u mnie
Pozdrawiam
Pit
Czyżby plantacja bananów nam tu powstawała
- ancyk33
- 200p
- Od: 7 sty 2013, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to szczesciarz z Ciebie ja kupilam nasiona i albo byly przeterminowane albo cos zle zrobilam bo nic nie uroslo
Jakie cudne maleństwa to czekam na resztę zielonych
- piterrs
- 100p
No więc tak oto się wygrzewają dzisiaj na słoneczku
Plumeria - zaczyna wypuszczać kolejny listek
Palemka - jak się okazało Livistona rotundifolia oraz Bromelia
Kuchenne kaktusiki ;)
Grubosz o ile się nie mylę - drzewko szczęścia
Do tego Fikus
a na koniec dwa Adenium wychodowane z nasionek w wakacje minionego roku ;)
No to póki co tyle... Dziaiaj dzień mycia listków - Banany biorą prysznic - żeby się troszeczkę opłukać z zimowego kurzu.
Pozdrawiam
Pit
Plumeria - zaczyna wypuszczać kolejny listek
Palemka - jak się okazało Livistona rotundifolia oraz Bromelia
Kuchenne kaktusiki ;)
Grubosz o ile się nie mylę - drzewko szczęścia
Do tego Fikus
a na koniec dwa Adenium wychodowane z nasionek w wakacje minionego roku ;)
No to póki co tyle... Dziaiaj dzień mycia listków - Banany biorą prysznic - żeby się troszeczkę opłukać z zimowego kurzu.
Pozdrawiam
Pit
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Świetny pomysł z tymi solniczkami czarno-białymi! Niewątpliwie od-małpuję.
Waleria
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Piotrze
Masz całkiem ładne i ciekawe roślinki A już Bananowce to mnie powaliły Cudnie u Ciebie rosną
Twoja roślinka z rodziny Bromelii to konkretnie Guzmania.
Masz całkiem ładne i ciekawe roślinki A już Bananowce to mnie powaliły Cudnie u Ciebie rosną
Twoja roślinka z rodziny Bromelii to konkretnie Guzmania.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Trzymam kciuki za plumerie! Piękna roślina.
To wysokie Adenium przycinasz czy dajesz jej szansę na kwiaty?
To wysokie Adenium przycinasz czy dajesz jej szansę na kwiaty?
- piterrs
- 100p
AleksandraBdg no właśnie nie wiem czy przyciąć Adenium czy jeszcze na ten rok tak zostawić. W sumie chyba jeszcze za młode na kwitnięcie bo mam je z nasionka od wakacji 2012 r. Planowałem przyciąć i raczej rozkrzewić - ale chyba zostawię jeszcze na ten rok i przytnę później ;) - już sam nie wiem co z nim zrobić
Póki co staram się utrzymać Plumerię - z Albicją mi nie poszło - uschły bidulki - tak mi szkoda, bo były już takie fajne. Codziennie rano mi humorek poprawiały, a teraz wręcz przeciwnie. Ale jak się cieplej zrobi to planuję kolejne podejście - zarówno do wychodowania kolejnych Adenium, Plumerii i Albicji - bo jeszcze trzymam po kilka nasionek
elcia1974 - te bananowce to jak chwasty rosną zaraz nie będę miał gdzie ich ustawiać - szczególnie że czeka je zaraz rozsadzanie bo 9 w jednej doniczce to juz przesada Zapraszam do Wawy to się podzielę
Pozdrawiam
Piotr
Póki co staram się utrzymać Plumerię - z Albicją mi nie poszło - uschły bidulki - tak mi szkoda, bo były już takie fajne. Codziennie rano mi humorek poprawiały, a teraz wręcz przeciwnie. Ale jak się cieplej zrobi to planuję kolejne podejście - zarówno do wychodowania kolejnych Adenium, Plumerii i Albicji - bo jeszcze trzymam po kilka nasionek
elcia1974 - te bananowce to jak chwasty rosną zaraz nie będę miał gdzie ich ustawiać - szczególnie że czeka je zaraz rozsadzanie bo 9 w jednej doniczce to juz przesada Zapraszam do Wawy to się podzielę
Pozdrawiam
Piotr
Jak masz jedną ciętą to jedna może być "wysokich lotów"... Myśle,że to są na tyle nieprzewidywalne rośliny w naszym klimacie,że i nawet zakwitnąć mogą ot tak... Czego oczywiście życzę
- piterrs
- 100p
przekonałaś mnie
Niech sobie zatem siedzi, szczególnie, że patrząc na nie jak stoją obok siebie to ta wysoka ma przynajmniej liście Uciacham na jesieni albo za rok na wiosnę
Pozdrawiam
Piotrek
Niech sobie zatem siedzi, szczególnie, że patrząc na nie jak stoją obok siebie to ta wysoka ma przynajmniej liście Uciacham na jesieni albo za rok na wiosnę
Pozdrawiam
Piotrek
Pięknie u ciebie...niech maluszki pięknie rosną;).