Kobea i jej uprawa cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kobea i jej uprawa cz.2

Post »

agula75 pisze:z 19-stu wysianych nasionek 12-ście wzeszło

szczęściara, gratulacje ;:138
nie będę zazdrościć, bo urzeknę :wink:
Awatar użytkownika
agula75
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 lut 2013, o 14:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alenka ,jeśli mogę coś doradzić to może to że wydaje mi się że ja swoim pomogłam tym że włożyłam każdą doniczkę do woreczka strunowego uprzednio go całego dziurawiąc,postawiłam je pod kaloryferem a czasami też nad kaloryferem,podlewam cały czas spryskiwaczem,a czasem zachowywałam się jak jakaś nawiedzona ;:7 bo latałam z tymi doniczkami po całym mieszkaniu,tu okno otwarte to im będzie zimno ,tu nie bardzo, bo kot zrzuci...naprawdę domownicy mają ze mnie niezły ubaw,ale wracając do tematu to pomysł na te woreczki strunowe przeczytałam w I części forum i uważam że to własnie sukces moich wschodów :D trzymam mocno kciuki ;:215 ,na pewno się doczekasz ;:215
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agula75 pisze:czasem zachowywałam się jak jakaś nawiedzona ;:7 bo latałam z tymi doniczkami po całym mieszkaniu,tu okno otwarte to im będzie zimno ,tu nie bardzo,
ze mną tak samo..tylko widzisz, wszystko mi wykiełkowało tylko nie ta uparciucha, jakbym miała nad nią jeszcze bardziej skakać, to już zamknęliby mnie w wariatkowie ;:300
spróbuję jeszcze raz..to będą dla niej ostatnie pieszczoty ;:163
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

agula75 pisze:Czy to rurka do picia? Świetny patent,chyba podkradnę pomysł bo już miałam w planach zakup patyczków do szaszłyków,natomiast rurki mam i to zapas olbrzymi,moje młodsze dziecko nie wyobraża sobie picia bez rurki :D .U mnie moje Kobełki są raczej dla mnie łaskawe bo z 19-stu wysianych nasionek 12-ście wzeszło a 13-ste złamałam dzisiaj chcąć podejrzeć czy pod ziemią istnieje jakieś życie :oops: i mam ! Już więcej nie będę podglądać!!!! Niech sobie pozostałe dojdą do siebie,czytając posty widzę że naprawdę wschodzą w przeróżnym czasie,ja wszystkie wysiałam 10 lutego, a wystawiają łebki naprawdę różnie,ale każda kolejna cieszy mnie ogromnie!!!! ;:138 Jak tylko wróci starsze dziecko i nauczy matkę wstawiać zdjęcia to pochwalę się moimi Kobełkami,pozdrawiam Was bardzo,bardzo cieplutko,agula :wit
Alez oczywiście kochana że to słomka,wykorzystałam je tymczasowo, a pózniej pomyślę o wyższych podpórkach :D ,nie liczyłam moich kobeeczek ale tak ok 8 ma już listki i ok 20 kolanek tez widzę,2 chyba na zmarnowanie pójdą :oops: przez moje dłubactwo
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
beatas22
100p
100p
Od: 9 kwie 2012, o 20:15

Post »

słuchajcie ja też nie wytrzymałam i musiałam podłubać w moich kobełkach i oczywiście jak jednej pomagałam zdjąć łupinkę to niestety urwałam łepek ;:oj
ale wsadziłam do ziemi i byłam w wielkim szoku jak to zobaczyłam
zdjęcie pokazuje urwany ogonek, a to z boku to łepek który puścił korzonek i rośnie nadal

Obrazek
Pozdrawiam, Beata
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Beata bardzo dorodne siewki,ja czekam na swoje ;:65
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

A kiedy zaczyna się nawozić i czym - mam już pierwszą parę liści właściwych ? - jestem początkujący ogrodniki proszę o wyrozumiałaość
Pozdrawiam. Ewa
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A w jaką ziemię siałaś? bo jeśli w specjalną do pikowania i sadzenia, to nawozy w takiej zawarte powinny wystarczyć aż do wysadzenia do gruntu. Jeśli w jakąś tanią ziemię - to myślę, że wkrótce powinnaś ją zasilić jakimś nawozem płynnym.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no dobra..moje po raz trzeci(i ostatni!) wysiane..mają cieplutko i mokrutko, a ja czekam ;:65
jak tyle osób trzyma kciuki, to tym razem powinno się udać ;:215
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Alenka dolanczam do tych co trzymjaja kciuki za twoje koby ;:215 bardzo mocno tym razem sie musi udac ;:114
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

beatas22 pisze:słuchajcie ja też nie wytrzymałam i musiałam podłubać w moich kobełkach i oczywiście jak jednej pomagałam zdjąć łupinkę to niestety urwałam łepek ;:oj
ale wsadziłam do ziemi i byłam w wielkim szoku jak to zobaczyłam
zdjęcie pokazuje urwany ogonek, a to z boku to łepek który puścił korzonek i rośnie nadal

Obrazek
Beti jestem w szoku że łepek puścił korzonek ;:63 ;:63 ;:63 ,ja troszkę się łudziłam (bo mam podobny problem ,który nazywa się dłubactwo :;230 :;230 :;230 ),że to może kobełka puści nowe listki z łodygi,którą pozostawiłam :oops:
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś zajrzałam z ciekawości do pudełeczek z ziemią i ku moim oczom ukazały się 4 malusieńkie kolanka...po 4 dniach ;:oj
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale szczęściara ;:138
moje drugi dzień w ziemi, więc nawet na nic nie liczę 8-)
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”