Lobelia Cz. 1
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 mar 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lobelia
Dzięki za odpowiedzi chyba kupie mniejsze po 104szt jak się nie będą mieścić to kupie większe i przesadzę. Podobno dłubanie w ziemi uspokaja i odpręża więc nic nie ryzykuje
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak długo wschodzi lobelia? Swoją posiałam z tydzień temu i nic się nie rusza...
Nie przysypywałam jej ziemią tylko lekko docisnęłam.

Pozdrawiam, Ogoonek 

przyjrzałam się dzisiaj bardzo bardzo z bliska moim lobeliom (aż mi się wgłowie kręci) i zobaczyłam gdzieniedzie na nich takie pomarańczowe kulki takie drobniusieńkie na liściach, czy to normalne czy może jakiś szkodnik ?
właśnie nie wiem bo to takie drobne, że cięzko rozpoznać,może to i łuska jakoś wcześniej tego nie zauważyłam
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Takie malusieńkie ciemno pomarańczowe kuleczki? jedna na jednej roślince-to jest łuskadanutka1 pisze:właśnie nie wiem bo to takie drobne, że cięzko rozpoznać,może to i łuska jakoś wcześniej tego nie zauważyłam
z czasem pospadają

Joanna
deszczowymaj pisze:Takie malusieńkie ciemno pomarańczowe kuleczki? jedna na jednej roślince-to jest łuskadanutka1 pisze:właśnie nie wiem bo to takie drobne, że cięzko rozpoznać,może to i łuska jakoś wcześniej tego nie zauważyłam
z czasem pospadają

Oto moje lobelie wczoraj pikowane

Uploaded with ImageShack.us
Takich pojemników mam sześć. Te na zdjęciach to fioletowe zwisające. Rosną naprawdę fantastycznie

Takich pojemników mam sześć. Te na zdjęciach to fioletowe zwisające. Rosną naprawdę fantastycznie

Pozdrawiam, Bogusia
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
chinka pisze:Oto moje lobelie wczoraj pikowane
Bogusiu, dlaczego nie pikowałaś kępkami???
Pozdrawiam Veronica
Chyba jestem jakimś dziwolągiem, ale mi się łatwiej pikowało pojedyńczo
Niebieskich mam trochę popikowanych kępkami, ale fioletowe same się pięknie od siebie oddzielały i tak wyszło. A to źle, że są pojedyńczo? Nie wiem jak się powinno robić prawidłowo bo siałam lobelię pierwszy raz, więc jeśli powinny być kępkami popikowane to powiedz, to najwyżej do większych doniczek powsadzam po dwie..

Pozdrawiam, Bogusia
Ile musi być lobelii razem by stworzyły ładną zwartą kępkę?
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Właściwie to ja również sieję po raz pierwszy, długo śledzę ten wątek i dowiedziałam się, że powinno się pikować kępkami... Zobaczcie na stronie 55 tam Kaśka pokazała nam jak powinno się pikować wraz z efektem końcowym 

Pozdrawiam Veronica