Taki - sobie ogród cz.2
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Miłka, nie wiem czy już pisałam, czy nie, bo przez tę Gardenię to trzy dni do tyłu chodziłam , ale bardzo się cieszę, że mogłam poznać Cię osobiście, obejrzałam Twoje bombowe prezenty i troszkę pozazdrościłam Ci dzisiejszego dnia, był taki piękny, a ja w pracy siedziałam , mam nadzieję, że jutro uda mi się choć troszkę porobić, niestety też nie za wiele, bo teściowa ma urodziny, jak nie urok to s......
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłko jak zwykle u Ciebie muszę się najpierw wyśmiać ...
uspokoić, a dopiero zacząć czytać ale ... jak tu nie chichotać gdy piszesz o prezentach - oczywiście udanych a jakże, a potem jakieś glazejki wyskoczyły z tekstu. ... no nie .
Dzięki fotorelacji u Ilonki miałam okazję poznać Cię i nawet fotkę skopiowałam do folderu bliskich mi znajomych z Forum.
Bardzo rozważnie podchodzisz do zakupów na targach i chwalę to, nie kupujesz oczami.
Pozdrawiam weekendowo.
uspokoić, a dopiero zacząć czytać ale ... jak tu nie chichotać gdy piszesz o prezentach - oczywiście udanych a jakże, a potem jakieś glazejki wyskoczyły z tekstu. ... no nie .
Dzięki fotorelacji u Ilonki miałam okazję poznać Cię i nawet fotkę skopiowałam do folderu bliskich mi znajomych z Forum.
Bardzo rozważnie podchodzisz do zakupów na targach i chwalę to, nie kupujesz oczami.
Pozdrawiam weekendowo.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja się tak nie bawię.
Dzisiaj widziałam kwitnącego krokusa ale jak chciałam zrobić mu zdjęcie to nie mogłam go znaleźć.
Dzisiaj widziałam kwitnącego krokusa ale jak chciałam zrobić mu zdjęcie to nie mogłam go znaleźć.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ilona! To musimy kiedyś powtórzyć w innych okolicznościach przyrody Kiedy nie będziemy tak umęczone i będzie się nam chciało gadać, a ja nie bedę niczego strącała ze stolika przez brak koordynacji wzrokowo - ruchowej A dziś już nie było tak ładnie, za mocno wiało i przez to coś humoru i zapału do roboty nie miałam.
Krysiu! Zakupy to dla mnie wyzwanie! Zawsze się zapieram rękami i nogami, żeby za dużo nie wydać.
A to specjalnie dla Ciebie: Jestem dobra w szperaniu bejmów! Istna za mnie poznaniara.
Mariolcia! Musisz wtykać chorągiewkę!!!
Z kartką w ręku pojechałam dziś do Auchana. Po ogrodowe artykuły, bo planowałam to już od tygodnia. Kupiłam ziemię do wysiewów, nasiona warzyw (burak, ogórek, fasolka), ziółek (kolendra, bazylia) i ozdobne słoneczniki.
Nabyłam grabie do liści, bo moi panowie mają za dużo siły połamali mi moje na jesieni.
No i zakupiłam, co planowałam, ale się wahałam: 3 róże Harknessa: Avalon, Merlin i Sir Lancelot. Są niewielkie więc je gdzieś wcisnę. Zamierzamzmniejszyć areał marcinków (choć tak ładnie wyglądają jesienią) i mam 1 miejsce. Pożegnam chyba połacie rozchodnika, który już od kilku lat mnie wkurzał - drugie miejsce. Avalomn jest niziutki więc już mam miejsce obok Heidi Klum - mam tam miejsce na coś niewielkiego.
Pozostaje mi na wiosnę jeszcze zakup nasionek pnącza jednorocznego, coby rodki osłonić oraz 1 rodka, bo mam miejsce i nic więcej
I po zakupach udało mi się pelargonie opitolić. Totalnie o nich zapomniałam. Zmieniłam im ziemię i podlałam. Zobaczymy jak ruszą
Krysiu! Zakupy to dla mnie wyzwanie! Zawsze się zapieram rękami i nogami, żeby za dużo nie wydać.
A to specjalnie dla Ciebie: Jestem dobra w szperaniu bejmów! Istna za mnie poznaniara.
Mariolcia! Musisz wtykać chorągiewkę!!!
Z kartką w ręku pojechałam dziś do Auchana. Po ogrodowe artykuły, bo planowałam to już od tygodnia. Kupiłam ziemię do wysiewów, nasiona warzyw (burak, ogórek, fasolka), ziółek (kolendra, bazylia) i ozdobne słoneczniki.
Nabyłam grabie do liści, bo moi panowie mają za dużo siły połamali mi moje na jesieni.
No i zakupiłam, co planowałam, ale się wahałam: 3 róże Harknessa: Avalon, Merlin i Sir Lancelot. Są niewielkie więc je gdzieś wcisnę. Zamierzamzmniejszyć areał marcinków (choć tak ładnie wyglądają jesienią) i mam 1 miejsce. Pożegnam chyba połacie rozchodnika, który już od kilku lat mnie wkurzał - drugie miejsce. Avalomn jest niziutki więc już mam miejsce obok Heidi Klum - mam tam miejsce na coś niewielkiego.
Pozostaje mi na wiosnę jeszcze zakup nasionek pnącza jednorocznego, coby rodki osłonić oraz 1 rodka, bo mam miejsce i nic więcej
I po zakupach udało mi się pelargonie opitolić. Totalnie o nich zapomniałam. Zmieniłam im ziemię i podlałam. Zobaczymy jak ruszą
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Tej ino portmonejke albo inszą tytke sobie urychtuj na te wymarane bejmy, cobyk ci sie gdzie nie wykulołytakasobie pisze:Ilona! ...
A to specjalnie dla Ciebie: Jestem dobra w szperaniu bejmów! Istna za mnie poznaniara. ...
A ja się nie zdecydowałam na róże w Auchanie. Bałam się, że już pobudzone do życia tenże żywot zakończą z nocną falą mrozów wczorajszych i dzisiejszych. a przechować ich nie ma gdzie
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Pracowicie spędziałaś weekend i te zakupy A do tego wszystkiego u Ciebie jest już taka piękna wiosna...
- takasobie
Agnieszko! Ja te róże wsadziłam do zimnego pomieszczenia, tam gdzie trzymam kanny i dalie. Ale tylko na kilka dni, bo już dziś nie zdążyłam wsadzić. Chcialam je wsadzić i dać im niewielki kopczyk, żeby wystawały tylko te listki. Zapowiadają teraz ciepłe dni więc nic nie powinno się stać.
Aniu! Wymęczona strasznie jestem Ale szczęśliwa A zima pewnie jeszcze powróci, bo lubi...
Aniu! Wymęczona strasznie jestem Ale szczęśliwa A zima pewnie jeszcze powróci, bo lubi...
Miłka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Miłka , a ja w antrejce na ryczce widziałam bejmy w tytce czy to Twoje ?
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ło matko a ja nic nie rozumiem.Olusia pisze:Miłka , a ja w antrejce na ryczce widziałam bejmy w tytce czy to Twoje ?
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna, kwitnąca wiosna, zakupy rewelacja. Sezon rozpoczęty
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- takasobie
Nie! Ino zyzola co się knajał w reblach po drabce. Gira mu sie wysmykła i bejmy w tytce wykuloły sie do antrejki.Olusia pisze:Miłka , a ja w antrejce na ryczce widziałam bejmy w tytce czy to Twoje ?
No nie!!! Offowo się robi - gwarowo A miało być ino o grabkach, świentojankach, jok się im przycina, rychtowaniu rajek i insze o działce
Variegata! Sezon szczęśliwie się rozpoczął!
Miłka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Antrejka to , ganek , przedpokój...
ryczka to takie krzesełeczko bez oparcia
bejmy to pieniądze
a tytka to papierowa torebka.
Już zrozumiałaś ?
ryczka to takie krzesełeczko bez oparcia
bejmy to pieniądze
a tytka to papierowa torebka.
Już zrozumiałaś ?
- Dorota71