Przedwiośnie na wsi
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przedwiośnie na wsi
Jakie piękne siewki, i jaka ilość , moja kleome też siedzi cichutko w ziemi ale nadziei jeszcze nie straciłam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko i co wysiałaś?
Aniu ze smutkiem stwierdziłam, że nie masz wątku , ale dobrze że jesteś Miłego dnia
Iwonko może później siałaś? Lubię moje sieweczki
Aniu ze smutkiem stwierdziłam, że nie masz wątku , ale dobrze że jesteś Miłego dnia
Iwonko może później siałaś? Lubię moje sieweczki
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu! oj,oj ale mam braki w oglądaniu twoich wątków!! tyle nowości brawo. będę mieć co oglądać wieczorkami ciekawą lekturkę będę mieć.!
Ślicznie masz w ogrodzie !
Ślicznie masz w ogrodzie !
- Maska
- Kontakt:
Reniusiu witaj , ale Cię dawno nie było - gdzie się podziewałaś? a może wątek założysz
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pogoda była przepiękna, ale ja do niczego Za to jutro wybieram się po zakupy i potem do ogrodu.
Dzisiaj tylko spacerowałam, a wkoło mnie pędzało stado kotów prześcigając się i co jakiś czas wskakując na okoliczne drzewa i krzewy, a ja zachęcałam na cały głos Hamleta, żeby nie zostawał w tyle. Chciałabym to zobaczyć cudzymi oczami
Dzisiaj tylko spacerowałam, a wkoło mnie pędzało stado kotów prześcigając się i co jakiś czas wskakując na okoliczne drzewa i krzewy, a ja zachęcałam na cały głos Hamleta, żeby nie zostawał w tyle. Chciałabym to zobaczyć cudzymi oczami
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Marysiu - u nas od trzech dni świeci słońce. W związku z tym na jutro zaplanowany wyjazd na działkę.
Widziałam siewki clematisa - pamiętasz po ilu dniach od wysiewu Ci wykiełkowały? Ja wysiałam 24 lutego nasionka, które dostałam od koleżanki aż z Walii. Ale jeszcze nic nie widać...
Widziałam siewki clematisa - pamiętasz po ilu dniach od wysiewu Ci wykiełkowały? Ja wysiałam 24 lutego nasionka, które dostałam od koleżanki aż z Walii. Ale jeszcze nic nie widać...
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu majowa a jak myślisz co o mnie sąsiedzi myślą jak idę wieczorem do kurek i mówię im dobranoc, a rano witam co tam u Was słychać panienki
Marysiu w tym pudełeczku mam 2 powojniki od Romci jeden tangucki, a drugi zapomniałam i tangucki wykiełkował drugi nie. A wszystko oprócz akanta siałam 19 -20 .02. Z tego co pamiętam siałam już różne powojniki i nie wszystkie kiełkują może mają jakieś specjalne wymagania
Marysiu w tym pudełeczku mam 2 powojniki od Romci jeden tangucki, a drugi zapomniałam i tangucki wykiełkował drugi nie. A wszystko oprócz akanta siałam 19 -20 .02. Z tego co pamiętam siałam już różne powojniki i nie wszystkie kiełkują może mają jakieś specjalne wymagania
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kiełkują głównie botaniczne, z innymi może być kłopot, a i wschodzi niekoniecznie to, co posiane Tangucki zawsze i chętnie w dużej ilości
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysieńko kochana jeszcze trochę - ledwie się wyrabiam z czytaniem -- -to już wiesz ? jutro na działeczkę
pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Dobrze , dobrze czarodziejko Elu
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, imponujące wysiewy! Moje cleome ani drgnie...przykryłaś nasionka? Moje na wierzchu, może dlatego nie kiełkują?
Siałaś kiedyś stokrotkę hiszpańską? Kupiłam coś takiego bo urzekło mnie na fotach, ale nie wiem zechce urosnąć..
Siałaś kiedyś stokrotkę hiszpańską? Kupiłam coś takiego bo urzekło mnie na fotach, ale nie wiem zechce urosnąć..
- Maska
- Kontakt:
Kasiu tak robię z każdym pudełkiem z nasionami wielodoniczki przykrywam kawałkiem włókniny. Wygooglałam tą stokrotkę - nigdy jej nie miałam kwiatuszki jak takiej co u mnie w trawie rośnie, ale roślinka jak miniaturowy rumian. Ciekawa!Maska pisze:Kasiu wykiełkuje cleome , bo mnie ślicznie wykiełkowała. Ja sieję w pudełku i to pudełko wstawiam do woreczka nylonowego i zawiązuję na górze, Codziennie wietrzę i dopiero jak wykiełkują nasionka to otwieram całkiem. U mnie tez dzisiaj dzień wietrzny, coś padało, słoneczka nie było wcale. Oby jutro zaświeciło.
JUTRO PEWNIE ZNOWU BĘDĘ PÓŹNIEJ
Ale ja sobie zamówiłam Rumian szlachetny 'Treneadue' i wiele sobie po nim obiecuję. Może to co Ty kupiłaś to jest coś podobnego?
Basiu no cóż jak wiosna to wiosna!
Marysiu czy wysiewałaś ostróżkę bylinowa czy ogrodową . Czy stratyfikowałaś nasionka? Na opakowaniu mam napisane żeby dla większych wschodów potrzymać przez kilka dni w chłodnym miejscu - to dla bylinowej. Włożyłam do lodówki i w niedzielę mam zamiar wysiać
Pozdrawiam. Ewa