Ogród Helen
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
Gosia, ja jeszcze nie lubię jak jest nawał roboty, wszystko by się chciało zrobić i nie można sobie przetłumaczyć-
pomału -jutro też jest dzień . Ja już taka jestem że jak coś robię w ogrodzie to muszę to zrobić w danym dniu
choćbym miała paść
pomału -jutro też jest dzień . Ja już taka jestem że jak coś robię w ogrodzie to muszę to zrobić w danym dniu
choćbym miała paść
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Skąd ja to znam a potem trzeba zamówić dzwig do podniesienia z łóżka
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Helen ..ja jak byłam panienką i mama tylko kazała mi iść na ogród,byłam wściekła zawsze mówiłam,że nigdy nie będe miała ogrodu i kwiatów nie sądziłam,że kiedykolwiek mi się to odmieni w tej chwili zapach ziemi to wspaniałe uczucie mogę w domku wiosną i latem nic nie zrobić a na werandzie i w ogrodzie wszystko
Wspaniała pasja uwielbia, wsadzać przesadzać,a potem patrzeć jak kwitną hmmm
Wspaniała pasja uwielbia, wsadzać przesadzać,a potem patrzeć jak kwitną hmmm
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Helenko,ja dzisiaj zaczełam porządki pozimowe,ale aż oczy się odwracają i mogłabym sobie tłumaczyc,że będe siedziała az zrobię,ale przy swieczce nie da rady.Mam tyle syfu na rabatach z lisci,ze prze tydzień tego nie sprzatnę.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Helen Witam Czy u Ciebie już wiosna??? Do mnie słoneczko zagląda od rana .
Ach jak ja bym sobie już pogrzebała w ziemi - jak ja to lubię
Pozdrawiam serdecznie
Ach jak ja bym sobie już pogrzebała w ziemi - jak ja to lubię
Pozdrawiam serdecznie
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Helenko też tak mam...zrobić co należy a póżniej leżakować Tylko u mnie jeszcze tyle do zrobienia w ogródeczku, że do leżakowania po robocie jeszcze nie doszłam
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie podobnie. Po zimie multum liści, śmieci i innego badziewia. Jest co robić
- Helen
Ewuniu, chyba wszyscy znamy ten ból pleców, dłoni, nóg.Obecnie wszystko w porządku,ale w lecie tak jak piszesz
w nocy nie można się przewrócić z boku na bok .Wiek też robi swoje, czyżby te latka 50+ też dawały znać o sobie
Maju, mimo bólu kości i tak wole pracę w ogrodzie niż w domu. W sezonie odpuszczam sobie pracę w domu
a większość czasu poświęcam na zewnątrz. Czasami obiad nie ugotowany, nie dosprzątane......
Gosia, ja jeszcze na razie nic nie robię, dzisiaj jak na ta porę roku było ciepło ale w weekend ma być mróz i śnieg
Przydało by się pograbić na rabatach te suche liście i badyle,ale jak odkryje zielone wyrastające np krokusy to póżniej umarzną .
To chyba jeszcze za wcześnie na takie porządki
Tereniu,u mnie od dwóch dni słoneczko ładnie świeci, i zachęca do pracy w ogródku,
jak na razie powstrzymuje się od wszelakiego grzebania w drugiej połowie marca mam zamar zacząć prace porządkowe.
Ewcia, ja miałam na myśli plan na jeden dzień.....jak sobie zaplanuje np. przycinanie tuji to muszę to zrobić
w danym dniu. U mnie leżakowanie występuje sporadycznie, no ewentualnie niedziela jest przeznaczona do odpoczynku.
Mariolka u mnie również tego dziadostwa pełno.....oj będzie co robić
w nocy nie można się przewrócić z boku na bok .Wiek też robi swoje, czyżby te latka 50+ też dawały znać o sobie
Maju, mimo bólu kości i tak wole pracę w ogrodzie niż w domu. W sezonie odpuszczam sobie pracę w domu
a większość czasu poświęcam na zewnątrz. Czasami obiad nie ugotowany, nie dosprzątane......
Gosia, ja jeszcze na razie nic nie robię, dzisiaj jak na ta porę roku było ciepło ale w weekend ma być mróz i śnieg
Przydało by się pograbić na rabatach te suche liście i badyle,ale jak odkryje zielone wyrastające np krokusy to póżniej umarzną .
To chyba jeszcze za wcześnie na takie porządki
Tereniu,u mnie od dwóch dni słoneczko ładnie świeci, i zachęca do pracy w ogródku,
jak na razie powstrzymuje się od wszelakiego grzebania w drugiej połowie marca mam zamar zacząć prace porządkowe.
Ewcia, ja miałam na myśli plan na jeden dzień.....jak sobie zaplanuje np. przycinanie tuji to muszę to zrobić
w danym dniu. U mnie leżakowanie występuje sporadycznie, no ewentualnie niedziela jest przeznaczona do odpoczynku.
Mariolka u mnie również tego dziadostwa pełno.....oj będzie co robić
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ja już porządki zaczęłam od wycinanie traw i wygrabiania liści z rabat a teraz się
martwię tymi zapowiadanymi mrozami
martwię tymi zapowiadanymi mrozami
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jak dzisiaj obejrzałam prognozy to też zastanawiam się czy nie za wcześnie posprzatałam,bo te liście jak by nie było jakieś zabezpieczenie dawały.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
I ja mam dylemat. Zawsze to jakieś zabezpieczenie. Tyle razy mówiłam sobie, że nie zaczynam zbyt wcześnie prac w ogrodzie, jak zwykle nic z tego nie wyszło...
- Helen
Danusia , Gosia, Mariolka,ja na jesieni specjalnie zostawiłam warstwę liści na rabatach aby chroniły przed przemarznięciem
niektóre cebulki czy byliny, ale czy coś to daje to sama nie wiem. Teraz będę miała dużo zgniłych liści i badyli do usuwania,
a po niedzieli jak nie będzie większych przymrozków zaczynam prace na całego.
W nas taka natura, że już byśmy chciały mieć porządek i nie patrzyć na ten pozimowy bałagan.
niektóre cebulki czy byliny, ale czy coś to daje to sama nie wiem. Teraz będę miała dużo zgniłych liści i badyli do usuwania,
a po niedzieli jak nie będzie większych przymrozków zaczynam prace na całego.
W nas taka natura, że już byśmy chciały mieć porządek i nie patrzyć na ten pozimowy bałagan.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Helenko czy zima jest jeszcze u Ciebie?Chyba zaraz zacznie nadchodzić.