Ogród w lasku
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród w lasku
Aniu widzę że u Ciebie też masa śniegu, który jeszcze nie stopniał, a u moich sąsiadów, to już prawie śniegu nie ma ,a u mnie biało to się nazywa zróżnicowanie klimatyczne a co już posiałaś?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam słonecznie, wiosennie
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Ach ta Biedronka... Pociesza człowieka przynajmniej
Ale jakie to miłe pocieszenie!! Bezcenne w takie zimne choć słoneczne dni
Wiosna z dnia na dzień coraz bardziej o sobie przypomina. I ma się ochotę krzyknąć: "Jak dobrze, że już jesteś!"
Rewi- na poprzednich stronach jest pokazane co wysiewałwm Jak na razie ze wschodami nie najlepiej, ale mam nadzieję, że wszystko wkrótce wystartuje.
przemo1669- tak, i ta 'sprawiedliwość' jest trochę wkurzająca... Wszystko co siałam teraz jest już pokazane wcześniej.
aage- I nawzajem!
Dzisiaj było ta słonecznie, że chyba powoli zwracają mi się zimowe braki dosłonecznienia Ale zimno strasznie! Brrrrrrr
Ale jakie to miłe pocieszenie!! Bezcenne w takie zimne choć słoneczne dni
Wiosna z dnia na dzień coraz bardziej o sobie przypomina. I ma się ochotę krzyknąć: "Jak dobrze, że już jesteś!"
Rewi- na poprzednich stronach jest pokazane co wysiewałwm Jak na razie ze wschodami nie najlepiej, ale mam nadzieję, że wszystko wkrótce wystartuje.
przemo1669- tak, i ta 'sprawiedliwość' jest trochę wkurzająca... Wszystko co siałam teraz jest już pokazane wcześniej.
aage- I nawzajem!
Dzisiaj było ta słonecznie, że chyba powoli zwracają mi się zimowe braki dosłonecznienia Ale zimno strasznie! Brrrrrrr
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Fakt ,ciepełka jeszcze nie ma ale grunt ,że jest bo już można było dostać fioła . u mnie też Lobelie się wyciągnęły , mam nadzieję ,że Słońce im teraz pomoże
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas też piękne ale za to wiatr silny i zimny, przenika do kości...MORANGO pisze:JUż roślinki chcą słoneczka, u mnie dziś pięknie świeci, czego i Tobie życzę
A te wiadereczko z biedronki będę musiał zakupić... nic nie wyszło z moich poprzednich... zeschły się kwiaty i to w środku liści
Trzeba było w ciemnicy trzymać i na mrozie....
- konwalia12
- 1000p
Dzisiaj było naprawdę wspaniale.... Chyba wszyscy czekaliśmy na takie dni z równym utęsknieniem?
Szkoda tylko- a ja, że jestem człowiekiem o raczej pesymistycznym usposobieniu muszę o tym wspomnieć- zapowiadają od jutra nieciekawą pogodę... Znowu szaro, buro i deszcz (ale to już przynajmniej nie śnieg- optymistyczny wydźwięk musi być )
Nie myślmy o tym teraz, raczej pocieszmy się blaskiem słońca w naszych ogrodach, który próbuje dzielnie walczyć z ilością śniegu- jednak skutek jest powolny.. Wszędzie jeszcze go dużo, jedynie w najbardziej słonecznych miejscach go nie ma.
A jaka dzisiaj była temperatura??
I TAK TRZYMAĆ!!
Przejdźmy dalej- do ogrodu. Zbyt wiele się nie podziało, ale dla mnie każdy przejaw wiosny jest odkryciem nowego cudu. W takim razie dzisiaj odkryłam bardzo wiele cudów!
Teren do przeróbki już prawie pozbawiony śniegu.
Nie wiem jak się nazywa ta roślinka.. Kwitnie na biało, jest bardzo ładna. Może ktoś z Was ją ma i wie jak się nazywa?
Tak to jest mieć las dookoła! Biedne słoneczko nie daje sobie rady z taką śnieżną połacią.
Ku mojemu wielkiemu zadowoleniu, odkryłam, że zawciągi przezimowały bez szwanku
Pozdrawiam wszystkich WIOSENNIE!
Szkoda tylko- a ja, że jestem człowiekiem o raczej pesymistycznym usposobieniu muszę o tym wspomnieć- zapowiadają od jutra nieciekawą pogodę... Znowu szaro, buro i deszcz (ale to już przynajmniej nie śnieg- optymistyczny wydźwięk musi być )
Nie myślmy o tym teraz, raczej pocieszmy się blaskiem słońca w naszych ogrodach, który próbuje dzielnie walczyć z ilością śniegu- jednak skutek jest powolny.. Wszędzie jeszcze go dużo, jedynie w najbardziej słonecznych miejscach go nie ma.
A jaka dzisiaj była temperatura??
I TAK TRZYMAĆ!!
Przejdźmy dalej- do ogrodu. Zbyt wiele się nie podziało, ale dla mnie każdy przejaw wiosny jest odkryciem nowego cudu. W takim razie dzisiaj odkryłam bardzo wiele cudów!
Teren do przeróbki już prawie pozbawiony śniegu.
Nie wiem jak się nazywa ta roślinka.. Kwitnie na biało, jest bardzo ładna. Może ktoś z Was ją ma i wie jak się nazywa?
Tak to jest mieć las dookoła! Biedne słoneczko nie daje sobie rady z taką śnieżną połacią.
Ku mojemu wielkiemu zadowoleniu, odkryłam, że zawciągi przezimowały bez szwanku
Pozdrawiam wszystkich WIOSENNIE!
Ogród w lasku
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Konwalio, sporo jeszcze u Ciebie śniegu, ale teraz się przyda. U mnie ogród pobudzony do życia, nie wiem jak roślinki zniosą te zapowiadane mrozy...
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
U mnie dziś było równie pięknie. Widzę, że również masz ten termometr, mój to strasznie przekłamuje. Ze śniegiem racja. Słoneczko świecie, rojniki się roją , wszystko ładni wschodzi. Miejmy tylko nadzieję , że ta okropna pogoda się nie sprawdzi.
Konwalio - chciałam powiedzieć, że ja pobiłam Twój rekord, u mnie było dziś 16 kresek powyżej zera. Bajeeeecznie!!! Szkoda tylko że nie mogłam tego czasu spędzić w ogrodzie. A Twój ogród faktycznie pełen "cudów" wiosennych ( a może przedwiosennych, skoro ogłosiłąś, że nadeszło przedwiośnie?). Niestety zgaszę trochę Twojąradość - podobno idą chłody. A ja już wszystkie róże pnące i pienne poodwijałam. I co, znów mam je zawijać? Masakra jakaś to jest z tą zimą. Czy ona nie widzi, że nikt jej już tu nie chce?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu oznak wiosny u Ciebie pełno...u mnie malusio...chyba wiem na co muszę postawić na jesień-sadzenie cebulek.
Wracam zima
Wracam zima
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Anusiu ślicznie pokiełkowały Ci roślinki w domku a i na rabatkach piękne wiosenne widoczki. Kwiatki pchają się na świat, mimo, że jeszcze miejscami śnieg zalega... A hiacynt to juz w ogóle niespodzianka...... już ma ochotę zakwitnąć
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
WOW! ale masz dużżżżżo cudów.Masz co podziwiać
- konwalia12
- 1000p
Ogród w lasku