Prymula, pierwiosnek (Primula) cz.1
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Prymule Primula
Są cuuudowne , ale nie wiem czy przetrwają. Pomóżcie , kiedy mogę je wsadzić do ogrodu? Kupiłam w castoramie. Jeśli się wam podobają to proszę, następna porcja prymulek.
Pozdrawiam Ala
Pozdrawiam Ala
Pozdrawiam Ala
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63677
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
alexm piękniutkie primulki! Ja w tamtym roku kupiłam sobie dwie i posadziłą ( już dokładnie nie pamiętam kiedy tak dokładnie) ale już cieplutko było! hehe pięknie rosły! ale tak dzisiaj nawet sprawdzałam to jedna niestety przepadła po tej zimie druga trzyma się nieżle nawet ma zamiar kwitnąć ! ...
-
- 100p
- Od: 4 lip 2011, o 17:33
Są cudowne Aż mi ślinka poleciała, jakby one jakieś jadalne były
Pozdrawiam, Edyta
Pozdrawiam, Edyta
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyglądają tak pięknie jak namalowane, jak sztuczne
Piękne te pierwiosnki pokazujecie Od kilku dni rozglądałam się za takimi, ale nic tak pięknego nie spotkałam.
Z moich wysianych pierwiosnków tylko pierwiosnek omszony 4 dni temu w sporej liczbie wykiełkował. Ząbkowanego ni widu, ni słychu. Ale i tak strasznie się cieszę,a na uparciucha jeszcze poczekam
Evastyl, takie pytanie z innej beczki. Jakim aparatem zrobiłaś zdjęcia swoich ostatnich nabytków?
Z moich wysianych pierwiosnków tylko pierwiosnek omszony 4 dni temu w sporej liczbie wykiełkował. Ząbkowanego ni widu, ni słychu. Ale i tak strasznie się cieszę,a na uparciucha jeszcze poczekam
Evastyl, takie pytanie z innej beczki. Jakim aparatem zrobiłaś zdjęcia swoich ostatnich nabytków?
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Nasz Zielony Zakątek
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Mizu swoje zdjęcia robię Nikonem D-90 i obiektywem Nikkor 18-105 lub 18-55 .
To gratulacje że omszony wykiełkował , mój omszony siany w zeszłym roku do kiełkował w tym po tej zimie . A na ząbkowanego to jeszcze czekaj .
To gratulacje że omszony wykiełkował , mój omszony siany w zeszłym roku do kiełkował w tym po tej zimie . A na ząbkowanego to jeszcze czekaj .
Ewo, wybacz moje wścibstwo, ale urzekły mnie te zdjęcia Nieźle ten zestaw rysuje, ładna głębia i balans bieli i w ogóle i aż musiałam zapytać Takie moje zboczenie
Ząbkowany na razie dopieszcza się na pokrywie akwarium. Nie wiem, czy tam mu będzie lepiej, czy w nieco chłodniejszym miejscu (20-22 st. C). Cobym go nie przepieściła
Ząbkowany na razie dopieszcza się na pokrywie akwarium. Nie wiem, czy tam mu będzie lepiej, czy w nieco chłodniejszym miejscu (20-22 st. C). Cobym go nie przepieściła
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Nasz Zielony Zakątek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja bym nie wsadzała...one jednak z cieplarnianych warunków, mozesz na słoneczkowynosic a na nc do domku...ja bym tak zrobiła
Sliczne kupiłaś to chyba odmiana Ballerina jak sie nie mylę, mi ładnie przezimowały z ubiegłego roku...teraz czekam na kwiatuchy
Sliczne kupiłaś to chyba odmiana Ballerina jak sie nie mylę, mi ładnie przezimowały z ubiegłego roku...teraz czekam na kwiatuchy
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
evastyl bajkowe te primulki masz!!!
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
Keetee, czy swoje jakoś zabezpieczyłaś przed zimą? Czytałam, że są bardzo delikatne i trzeba je dokładnie okryć.
Pozdrawiam Ala
Pozdrawiam Ala
Pozdrawiam Ala
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Prymule Ali to nie Belarina to jakaś odmiana półpełna tak jak i moja różowa .Moje przyjechały z Niemiec oni maja jednak ciekawe kolorki . Ja swoje prymule zostawiłam dzisiaj już na dworze ale parę dni w nocy stały w chłodnym garażu a w dzień na zewnątrz .
Belariny swoje pokazywałam na stronie 35 tego wątku można porównać .
Belariny swoje pokazywałam na stronie 35 tego wątku można porównać .