Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Josephine hehe ta mania kupowania zaraźliwa jest:D hehehe no rzeczywiście nie wiem co tam z tą Twoją zupką się stało :) Podam Ci przepis na małą porcję. Jak Ci wyjdzie i będzie smakować powiększysz sobie składniki . Ja robię rak:
składniki
3 szklanki wody
1,5 kostki rosołowej
pól cebuli lub jedna mała
ząbek czosnku
1 świeży brokuł lub paczka mrożonych
2-3 ziemniaki
2 łyżki masła
Ziemniaki w kosteczkę i razem z wodą i kostką gotujemy. W tym czasie cebulkę w podsmażamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na masełku. Jak cebulka zmięknie troszkę to z tym masłem wlewamy wszystko do garnka i gotuję z ziemniakami. Dodaję różyczki brokuł i gotuję do miękkości ziemniaków i brokuł. Jeszcze gorącą zupę blenderem blenduję i krem mmmm pyyycha. Różnica smakowa między świeżym a mrożonym jest znaczna..no ale zimą trzeba sobie jakoś radzić :) Można dodać troszkę śmietany już na talerzu ale mnie smakuje bez, także ze śmietaną nigdy nie jadłam. Jak mi się chce to kroję chleb w kosteczki małe obsmarowuję kosteczkami knora - czosnkowymi i podpiekam w piekarniku. Dodaję do kremu. Palce lizać! Robiłaś tak samo zupę?
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niee... bo ja w ogóle nie dodałam ziemniaków.. :shock: tylko ugotowałm brokuła na kostce i go zmiksowałam, dodałam śmietany.. i smakowłao tak bardzo intensywnie brokułowo... ale to może przez ten brak ziemniaków... ;:14
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehhe no może faktycznie :) Spróbuj z ziemniakami. Krem wszystkim którym serwowałam smakował bardzo. Dlatego nie ma możliwości że wychodzi nie dobre :) No i spróbuj najpierw bez śmietany. Zawsze można na misce sobie dodać :D hehe. Smacznego !
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie przepadam za brokułami niestety. :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu no to kremik na pewno by Ci nie smakował :) Kiedyś też nie lubiłam. A teraz uwielbiam. Najbardziej właśnie w postaci kremu. Już niedługo będą świeże :tan
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Madziu :wit Widzę kolejny przepisik, tym razem zupka brokułowa.Też taka robię, raz krem , raz z ziemniakami.Zamiast śmietany używam jogurt grecki.

-- 5 mar 2013, o 21:00 --

Dziś tki piękny dzień był,ze musiałam trochę popracować w ogródku.Od razu mam lepsze samopoczucie. Pierwsze porządki po zimie już zrobione.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Julianko o jak się cieszę że Ci troszkę lepiej ;:1 Prace w ogrodzie po takiej dużej przerwie potrafią poprawić samopoczucie. To pochwal się co dzisiaj zdziałałaś :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :) pogoda dzisiaj piękna. Ponoć to ostatni dzień na ten tydzień takiego słoneczka u mnie, ale świeci tak ślicznie i jest tak cieplutko że nie mam siły się tym zamartwiać :) Urlop przesunięty, także nie przejmuję się już tak bardzo pogodą. No chociaż wiadomo, mogłaby być już cały miesiąc taka jak dzisiaj :) A jak u Was? Słoneczko dotarło? Miłego dzionka :)
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Dotarło słoneczko, zbieram siły po porannej kawce i do pracy w ogródku się wybieram. Pozdrawiam ;:3
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no no Julianko ale zapał Cię trzyma :) Gdybym mogła to też w taką pogodę bym z ogródka nie wychodziła. Póki co zadowalam oko swoimi kiełkującymi roślinkami. Dzisiaj już nawet jedna z poziomek się wyłoniła :) Jestem w szoku że tak szybko.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Madziu już zdaje Ci relację z dzisiejszego dnia.Wróciłam z działki napracowana ale przeszczęśwliwa,widać tego mi było potrzeba.Oprysk drzew zrobiony, pięciorniki , lawenda i inne krzewy poprzycinane.Trawnik wygrabiony kolejny raz. po zimie wygląda kiepsko. Ścieżki pozamiatane, gałęzi pełno do wyrzucenia. Mimo tak pięknej pogody żadnego sąsiada jeszcze nie widziałam, dobrze że byłam z eMem bo bym się bała sama. Teraz biorę się za porządki domowe. :heja

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianko piszesz że z eMem.. a piesio? Też był? no to dzielna jesteś :) tyle pracy w jeden dzionek pracusiu :) No u mnie trawnik też wygląda fatalnie. Ale kupiłam mu tyle odżywki że może polepszy się później jego kondycja. Daleko masz na działeczkę? Ja zaspałam z opryskiwaniem. Teraz jak ten mróz ma wrócić to już "po ptokach". Ale jak się tylko znowu ociepli to biegusiem muszę to zrobić. Zwłaszcza świerki conica na przędziorka.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Ja w zeszłym roku zaspałam i malutki świerk conica mi wypadł, drugiego udało mi się uratować, ale to ne conica tylko biały świerk. W tym roku dmucham i chucham,obym tylko nie przedobrzyła.Mój eM mówi,że jestem zdolna wszystko zepsuć. Ja mam działkę bardzo blisko jakieś 10min spacerkiem, mogłabym prawie mieszkać na niej z czego się bardzo ;:1

-- 6 mar 2013, o 15:57 --

Madziu ja na działce pracuję a mój eM pilnuje naszego piesia, tak go rozpuścił ,że zamiast mi pomagać to pieska nosi na rękach.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”