Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
To są dwa pędy białego z różową warżką ,tak sobie stoją od zeszłej jesieni,najpierw urosły dwa listki,a teraz Phal. widocznie stwierdził, że czas na kwiatki tyle mojej zasługi ,że go w międzyczasie przesadziłam
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dawno już nie było w tym moim wątku żadnych kwiatów więc postanowiłam wam pokazać coś troche nie w temacie (mam nadzieje że to nic złego). Spójrzcie co mi zakwitło
To sukulent z rodzaju Stapelia. Kwitnie mi dość często (czasami nawet 2, 3 razy w ciągu roku) i choć kwiaty wyglądają ładnie to niestety cuchną zgniłym mięsem A więc o trzymaniu jej w pokoju w tym czasie nie ma mowy
To sukulent z rodzaju Stapelia. Kwitnie mi dość często (czasami nawet 2, 3 razy w ciągu roku) i choć kwiaty wyglądają ładnie to niestety cuchną zgniłym mięsem A więc o trzymaniu jej w pokoju w tym czasie nie ma mowy
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
Wracam po małej przerwie ale za to spójrzcie co mam! Nareszcie nowy storczyk i tym razem już nie różowy
Na jakimś wątku widziałam takiego ale nie pamiętam gdzie...Pisało za to że warżka i ta obwódka przypomina komuś gołąbka- Rzeczywiście, ja też to teraz widzę
A oto zdjęcia mojej nowej dumy- miłego oglądania 8)
Na jakimś wątku widziałam takiego ale nie pamiętam gdzie...Pisało za to że warżka i ta obwódka przypomina komuś gołąbka- Rzeczywiście, ja też to teraz widzę
A oto zdjęcia mojej nowej dumy- miłego oglądania 8)
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
JUPI! Mój pierwszy storczyk rozwinął pierwszy pączek! Ale się ciesze! zwłaszcza że kilka dni przed tym siedziało na nim parę mszyc (nie wiem skąd się tam wzięły bo stoi cały czas w mieszkaniu) i musiałam je zmieść pędzelkiem z pączków a później na tym największym pojawiły się dwie żółte plamy i bałam się że odpadnie... Na szczęście kwitnie
A oto jego pierwsze zdjęcia:
A oto jego pierwsze zdjęcia:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka