Mój ogród
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Aage, Marisen i Klio witam serdecznie i dziękuję.
Można powiedzieć, że zaczynam odliczanie od 10 . Koło połowy marca wreszcie wysiewam pomidory, na razie się wstrzymuje chociaż ciężko:).
Przez szybkę super- cieplutko, za szybką brrr.
Ale doczekamy się!
Można powiedzieć, że zaczynam odliczanie od 10 . Koło połowy marca wreszcie wysiewam pomidory, na razie się wstrzymuje chociaż ciężko:).
Przez szybkę super- cieplutko, za szybką brrr.
Ale doczekamy się!
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też czekam bo tesciowa mowi ze za szybko wybujaja sie
- nemezja
Manenka ja tak czekam i oglądam sobie zdjęcia na forum i chyba dość tego czekania. Sprawdziłam terminy siewów z zeszłego roku i był to 5.03. A rozsada była idealna, więc chyba trzeba powiedzieć "do dzieła" . Patrze też na kalendarz biodynamiczny, ale długo się sprzyjającego czasu nie doczekam:P.
No nic- chyba jutro to zrobię. Ziemia kupiona i czeka.
Halny u nas swoje zrobił....Pergola złamana.
Mam nadzieje, że glicynia nie będzie chorować, bo ją nieźle sponiewierało. Stanęło na tym, że cała konstrukcja do likwidacji . Ale mam nadzieje, że uda mi się chłopaków przekonać. To był fajny kącik do odpoczynku, osłonięty. Bez pergoli to nie będzie to samo. A wiciokrzew po ścięciu szybko odrośnie. Jak co roku.
W foliaku zasiałam parę dni temu koperek, różne sałaty i rzodkiewkę. Jak słoneczko świeci to jest tam istne lato.
Szpaki już też spiewają i odwiedzają swoje zeszłoroczne domy.
A w trawie na razie żółcą się i bielą krokusy. Fioletowe są nieco późniejsze, ale zdążą i te do nich dołączyć. Niech no tylko poświeci.
Miałam wstawić zdjęcia ale jest jakis problem u mnie z fotosikiem. Może jutro się uda
No nic- chyba jutro to zrobię. Ziemia kupiona i czeka.
Halny u nas swoje zrobił....Pergola złamana.
Mam nadzieje, że glicynia nie będzie chorować, bo ją nieźle sponiewierało. Stanęło na tym, że cała konstrukcja do likwidacji . Ale mam nadzieje, że uda mi się chłopaków przekonać. To był fajny kącik do odpoczynku, osłonięty. Bez pergoli to nie będzie to samo. A wiciokrzew po ścięciu szybko odrośnie. Jak co roku.
W foliaku zasiałam parę dni temu koperek, różne sałaty i rzodkiewkę. Jak słoneczko świeci to jest tam istne lato.
Szpaki już też spiewają i odwiedzają swoje zeszłoroczne domy.
A w trawie na razie żółcą się i bielą krokusy. Fioletowe są nieco późniejsze, ale zdążą i te do nich dołączyć. Niech no tylko poświeci.
Miałam wstawić zdjęcia ale jest jakis problem u mnie z fotosikiem. Może jutro się uda
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
moze Ci sie uda nakusic na druga pergole bo jednak fajnie taki kacik miec ,a jaki ładny widok tych krokusikow ,u mnie jeszcze spia
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie śnieg i nie widać nadziei na wiosnę
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj piękny ogród!i jakie bogactwo drzew i krzewów Zachęcam do pokazywania dalszych odsłon Twojego ogrodu.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Piękny masz ogród ,bardzo mi się podoba i nawet już masz wiosenkę .Mój jeszcze pod śniegiem. Ale może w końcu coś się zmieni .
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
-
- 50p
- Od: 21 kwie 2011, o 20:34
Odważna roślinka.
- nemezja
Jonatanka witaj. Dziękuję. Jak tylko zima pójdzie gdzie pieprz rośnie zabieram się do fotografowania.
Renzal liczmy ze Twój bratek i moje krokusy przetrwają ten śnieg i zachowają świeżość jak w lodówce:).
Regina_Janusz ja bym raczej powiedziała desperat:)
Renzal liczmy ze Twój bratek i moje krokusy przetrwają ten śnieg i zachowają świeżość jak w lodówce:).
Regina_Janusz ja bym raczej powiedziała desperat:)
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Oj brateczek chyba nie spodziewa się konsekwencji.Biedaczysko.