Kwitnące cudo! Cz.1
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
Na części fotografii widać zabytkowe pomniki, gdzieniegdzie fontanny i rośliny które mnie zainteresowały jak bożodrzew czy jałowiec.
Park wojewódzki jest ogromny i ma masę miejsc w których warto zrobić zdjęcia, niestety już nie miałem siły żeby iść do galerii rzeźb w parku ale kiedyś to zrobię i dodam zdjęcia z tamtego miejsca i przy okazji z planetarium.
- krzysiek86
- Kontakt:
Witajcie:
Tess - to jest w parku wojewódzkim który mieści się na terenie trzech miast, przede wszystkim Chorzowa ale i Katowic i Siemianowic Śląskich, i jest wspierany przez wszystkie miasta regionu i sponsorów.
Julia - ja też uważam że parzydło jest bardzo ładne, jak pięknie się kłaniało podczas deszczu
Hanka - uważam że woda jest wdzięcznym materiałem na fotografie, pokazuje świat do góry nogami, całkiem inny i nie znany, dlatego zrobiłem parę ujęć fontanny na dużym stawie w parku.
Zapraszam częściej i proszę o komentarze.
Mam nadzieję że moje zdjęcia i innych forumowiczów zachęcą Was do odwiedzania mojego wątku
Tess - to jest w parku wojewódzkim który mieści się na terenie trzech miast, przede wszystkim Chorzowa ale i Katowic i Siemianowic Śląskich, i jest wspierany przez wszystkie miasta regionu i sponsorów.
Julia - ja też uważam że parzydło jest bardzo ładne, jak pięknie się kłaniało podczas deszczu
Hanka - uważam że woda jest wdzięcznym materiałem na fotografie, pokazuje świat do góry nogami, całkiem inny i nie znany, dlatego zrobiłem parę ujęć fontanny na dużym stawie w parku.
Mam nadzieję że moje zdjęcia i innych forumowiczów zachęcą Was do odwiedzania mojego wątku
miałam koleżankę w Siemianowicach, kiedys dawno temu byłam u niej,czy w tym parku to jest taka kolejka wysokosciowa???? pamietam ze sie jechało a w dole park i zwierzetakrzysiek86 pisze:Witajcie:
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
krzysztofie - przede wszytskim gratuluję sreberka! Ja nawet nie zauważyłam, gdy zostałam weteranem
Co do zdjeć, to nie mam nic nowego. Może jutro wrzucę kilka na przypomnienie z ogrodu botanicznego. Tamtą galerię na picasie będę musiała chyba usunąć, bo mi zeżarła cała przestrzeń dyskową
A teraz lecę dalej oglądać mecz ;)
Co do zdjeć, to nie mam nic nowego. Może jutro wrzucę kilka na przypomnienie z ogrodu botanicznego. Tamtą galerię na picasie będę musiała chyba usunąć, bo mi zeżarła cała przestrzeń dyskową
A teraz lecę dalej oglądać mecz ;)
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj krzysiu szkoda że nie wiedziałam o takiej imprezie do chorzowa niedaleko na pewno bym tam była pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam Twoje zdjęcia i wstyd się przyznać - nie znam tych miejsc, pomimo iż pochodzę ze Śląska. No cóż - pochodzę, bo od wielu lat krążę po Polsce.
Ale podobne cudeńka jak kwiatowy paw znam z miasteczek śląskich. Zwłaszcza kosze i różne wazony z kwiatów. To również tradycja Czechów i Słowaków. W moim rodzinnym mieście jest natomiast zegar kwiatowy. Co roku inne kwiaty. Tylko problem jak kwiaty są zbyt duże, bo wtedy wskazówki je przyginają (zegar jest "na chodzie").
Pozdrawiam serdecznie!
Ale podobne cudeńka jak kwiatowy paw znam z miasteczek śląskich. Zwłaszcza kosze i różne wazony z kwiatów. To również tradycja Czechów i Słowaków. W moim rodzinnym mieście jest natomiast zegar kwiatowy. Co roku inne kwiaty. Tylko problem jak kwiaty są zbyt duże, bo wtedy wskazówki je przyginają (zegar jest "na chodzie").
Pozdrawiam serdecznie!