Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grzebałam, grzebałam i się dogrzebałam, że Coral Sea to on nie jest, tylko jednak liodoro!
Żółty nazywa się Phalaenopsis Banana Splits, a Biała Venus to faktycznie jest Phalaenopsis ammabilis. Natomiast najnowszy prezent, to Dendrobium Annabell. Teraz muszę sobie zapamiętać albo karteczki podoczepiać, co bym znów nie pokręciła.
Żółty nazywa się Phalaenopsis Banana Splits, a Biała Venus to faktycznie jest Phalaenopsis ammabilis. Natomiast najnowszy prezent, to Dendrobium Annabell. Teraz muszę sobie zapamiętać albo karteczki podoczepiać, co bym znów nie pokręciła.
- Wanda
Słuchajcie! Moje Dendrobium pachnie! Pięknie, coś jakby maciejka pomieszana z konwalią. Normalnie stoi na balkonie loggi trochę w cieniu. A teraz zaczęło zbierać się na burzę. Zabrałam do środka i ustawiłam na parapecie. I po chwili poczułam zapach. W dzień nie pachnie w ogóle. A teraz ..... ale zapach. I coś jakby nutka wanilii. Niesamowite!
- Wanda
Wszystko przez to, że obok piekarni są 2 kwiaciarnie. Obie drogie niesamowicie, ale.....w jednej z nich bywają przeceniona storczyki po kwitnieniu. No i dziś całkiem przypadkiem nogi mnie tam poniosły i zobaczyłam Dendrobium, ale trochę inne, niż Annabell. Ma mniejsze psb i drobniejsze listki i ślady po pędach kwiatowych nie tylko z wierzchołka, ale i z kącików liści. Wygląda na moje oko zdrowo i ma sporo psb. Jedna chyba ma zaczątek pędu kwiatowego. Zapłaciłam całe 20 zł, ale chyba warto było.