Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.1 (2011-2014)
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Prośba o poradę - Łatwy Pomidor dla amatora
Ja w tamtym roku po raz pierwszy posadziłem pomidory na swoim balkonie.Możesz zobaczyć w moim wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =balkonowy Sadziłem byle jak i byle co a jednak pomidorki miałem.Teraz już przygotowuje się lepiej czytając i zadając pytania na tym forum.Będę miał na pewno Sławę Nadrenii na balkonie i systematycznie będę robił zdjęcia także możesz zagladać ,porównywać i wymieniać się doświadczeniami.....
- andrew54
- 500p
- Od: 10 mar 2010, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon
Jak sprawuje się pomidor Ace 55 VF ?Warto go sadzić?
Re: Prośba o poradę - Łatwy Pomidor dla amatora
Nawiązując do tutułu watku- wdzięcznym pomidorem dla niedoświadczonego ogrodnika jest Betalux. Parę lat temu przypadkiem wybralismy tę odmianę i mieliśmy fenomenalny zbiór, mimo że jakos specjalnie nie przygotowaliśmy gleby , a jeśli chodzi o nawożenie, to nie pamiętam. Pomidorów nie mogliśmy przejeść, a dodatkowo żerowały sobie na nich kury sasiadki- tak im pewno posmakowały
Dopowiem, że jest to pomidor samokończący, dość wczesny i naprawdę smaczny
Życzę powodzenia w uprawach
Dopowiem, że jest to pomidor samokończący, dość wczesny i naprawdę smaczny
Życzę powodzenia w uprawach
Pozdrawiam, Ela
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Proponuję byśmy zaczeli pisać, na jakie pomidorki stawiamy w tym sezonie. Co wysialiśmy, wysiejemy i nad czym się zastanawiamy.
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Kontakt:
Ja na balkon wiec na pewno betalux,vilma ale jeszcze sława nadreni i eksperymentalnie poteznego ispolina aha i jeszcze bohun tak po jednej doniczce kazdej odmiany.natomiast do uprawy głowa w dół tez na balkon to checolatte cherry i jeszcze szukam czegoś do drugiej wiszacej donicy......PaulaPola pisze:Proponuję byśmy zaczeli pisać, na jakie pomidorki stawiamy w tym sezonie. Co wysialiśmy, wysiejemy i nad czym się zastanawiamy.
A ja robię na kartce A4 ,,legendę" do wielodoniczki. W każdej kratce jest nazwa.Rusalka pisze:ja sieje do wielodoniczek i każda ma naklejke -z ceny przy "kubeczku"
Przesadzając potem do kubka po śmietanie lub kefirze - mazakiem opisuję na kubku.
Moim zdaniem, zdecydowanie lepszy sposób, niż wkładanie, nożyków, łyżeczek, patyczków, paseczków itp.
Mapki, nikt nam nie podmieni
Takie samo rozwiązanie, proponuję, jeśli chodzi o wysadzenie na miejsce stałe.
Możliwośc pomyłki, praktycznie wtedy nie istnieje.
Mapki, nikt nam nie podmieni
Takie samo rozwiązanie, proponuję, jeśli chodzi o wysadzenie na miejsce stałe.
Możliwośc pomyłki, praktycznie wtedy nie istnieje.
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
A ja zapisuje nazwe odmiany na takiej żółtej taśmie malarskiej i taki pasek na karzdy kubek naklejam. Tylko u mnie każda odmiana oddzielnie siana.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 27 cze 2011, o 12:27
Witam wszystkich w nowym sezonie. Nawiązując do zapytania o pomidorki na które stawiamy... Ja w tym roku z pewnością posieję Sungold- rewelacyjna odmiana drobnoowocowa. Wszyscy byli oczarowani jej smakiem i plennością- w prawdzie 0,05 grama kosztuje prawie 10 zł ale przyznam że jest tego warta Poza tym posieję jeszcze sporo odmian dostępnych w różnych sklepach a których nazw odmian teraz nie przytoczę bo pogubiłam się w ilości. Poza tym miałam jeszcze sporą ilość odmian zamówionych przez internet ale spotkał je straszliwy los- zgubiłam cały pakuneczek gdzieś między domem a samochodem. No cóż- ktoś się mocno ucieszy bo było tam ponad 50 odmian Nie mogę sobie tego wybaczyć tym bardziej, że nigdy niczego nie zgubiłam a tu proszę- jak zgubiłam to już porządnie...
Pozdrawiam Monika
Świetny wybórMoniqmonika pisze:Witam wszystkich w nowym sezonie. Nawiązując do zapytania o pomidorki na które stawiamy... Ja w tym roku z pewnością posieję Sungold...
Słyszałam że Sungold jest świetny, już u mnie rośnie. Miałam w planach posadzić go do końca marca w namiocie.
Mam nadzieję, że pogoda jednak się zmieni i moje plany wypalą .
Mam nadzieję, że pogoda jednak się zmieni i moje plany wypalą .
Dostałem dziś różne nasionka, w tym pomidora który podobno może dać do 50kg z krzaka.
Załączam fotkę mojego opakowania oraz zdjęcia z internetu (własne będą po sezonie).
Załączam fotkę mojego opakowania oraz zdjęcia z internetu (własne będą po sezonie).
Kasia, nic nie trwa wiecznie.
Zima też, kiedyś musi się skończyć.
Zima też, kiedyś musi się skończyć.