W o... Tuszy, metodach odchudzania się

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adamanno, ja też kocham jedzenie, a na dodatek lubię gotować, urządzać przyjęcia rożnych rozmiarów, ale postanowiłam, że koniec z obżeraniem. Zupa w filiżance do kawy - spróbuję, a ilość jest właściwa. Dania nakładam sobie na talerz deserowy, z konieczności mało i o to chodzi. Więcej wody, wypełnia przez co mniej się je. Dużo wypełniaczy, cudna jest sałata, pomidory, ogórki, cukinia, surowa marchew, kalarepa. Polecam sałatki jako osobne dania, z dodatkiem jajka, chudego mięsa lub ryby, albo twarogu - stosuję półtłusty, chudy jest dla mnie niejadalny, pieczywa nie jem, ale zamiast niego raz dziennie 40 g płatków (musli) na śniadanie. No i zaczęłam ważyć - jeśli ma być 100 g, to tak jest, dokładnie i nic więcej.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hmm...codziennie LKarnityna 1 kapsułka, i przez miesiąc fasolka,albo kalafior :lol: :lol: i parę kg mniej, co roku to trenuję i pomaga :lol:
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

i tylko tyle????? kalafior i fasolka????? na caly dzień????? można umrzeć z głodu :cry: :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Siedmiokropka
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 13:16

Post »

A ja stosuję dietę CUD :!:

Jem wszystko i czekam na CUD :wink: :D :D :D

Ech..., podziwiam kobiety, którym się udało zrzucić zbędne kilogramy. Jedynym plusem jest to, że nie tyję i nie chudnę, nie wymieniam garderoby na mniejszą i Boże broń!-większą :D

Nie przeżyłabym na kalafiorze i fasolce, choć bardzo je lubię. Po takiej diecie nie ma efektu jo-jo?
Boże spraw by nam się chciało, tak jak nam się nie chce!
Mandred
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 maja 2008, o 19:08

Post »

Moim zdaniem najlepszym sposobem żeby schudnąć jest bieganie. Najlepiej biegać codziennie tylko co jakiś czas zrobić sobie urlop. Dystans powinien być jak najdłuższy :twisted:

Ja osobiście zaczynałem od czegoś takiego trochę rozgrzewki, 1,5km biegu najszybciej jak się tylko da, w ramach odpoczynku 15min rozciągania i spokojnie z powrotem 1,5km, potem robiłem ćwiczenia siłowe. W miarę jak dystans przestawał mnie męczyć to go zwiększałem. Jadłem tyle samo, a schudłem i to sporo bo 20kg.
Ale chyba trochę za późno zobaczyłem ten post :oops:
W przyrodzie nic nie ginie...
Renka
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 20:37

Post »

Bardzo mnie zaciekawił ten wątek , bo wierzcie mi doświadczenia z odchudzaniem mam ogromne ...od okresu dorastania i chyba powoli dochodzę w tym do perfekcji .
Po dzieciach miałam do zrzucenia po ok. 20 -25 kg. udało się , choć łatwo nie było , myślę ,że każdy kto dobrze zna swój organizm intuicyjnie wybiera najlepszą dietę , dla mnie to było niejedzenie po 17-tej , do tej godziny pozwalam sobie na wszystko , ale jak już widać efekty to i apetyt jakby mniejszy i podstawa dbać o siebie .Trzeba pielęgnować u siebie to co uważamy ,że jest naszym atutem np. staram się nie łazić z nawet sama po domu z nieumytymi włosami , jak umyję i ułożę od razu czuję się lepiej , jak wiem ,że mam ładne nogi pozwalam sobie na krótkie spodenki , zwłaszcza teraz.I nie mylcie tego z narcyzmem , bo wszystko jest w granicach zdrowego rozsądku , mam oczywiście świadomość ,że wiele osób ma piękniejsze włosy , nogi itd. ale mnie się moje podobają i już .Bo to jest sprawa psychiki i najtrudniej jest żyć w zgodzie ze sobą , ale warto spróbować :D
kikaCosta
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 lip 2008, o 14:42

Post »

witam,

ja schudłam niestety przed samą ciążą z pomocą dietetyka; jest to dieta już na całe życie zwiększa się tylko ilość kalorii, ja niestety w ciąży wróciłam do złego schematu żywienia i obróciło się to przeciwko mnie w postaci efektu jo-jo.

Zaczynamy od tego, że.. eliminujemy z diety: tłuszcze pochodzenia zwierzęcego jeśli mięso to tylko drób i chude inne mięsko gotowane, zamiast masła ketchup lub musztarda do smarowania, owoców w bardzo niewielkich ilościach, bo mają w sobie fruktozę, która jest zdrowszym, ale jednak cukrem, więc tuczy, bananów wcale powodują zaparcia, albo niewielkie ilości, eliminujemy całkowicie słodycze, warzywa spożywamy do każdego posiłku w ilości minimum 400 gr dziennie, pijemy dużo wody najlepiej 2 litry dziennie szklankę przed i po posiłku nie wolno w trakcie. Wypełni ona żołądek,a nie upcha jedzenie, jemy 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Ostatni posiłek najpóźniej 3 godziny przed spaniem i liczymy kalorie. Mleko chude i sery też, żółty jeden plasterek na tydzień. Kalorii w przypadku schudnięcia ma być 2 razy mniej niż zapotrzebowanie, średnio 1200. Jak już schudniemy stopniowo zwiększamy liczbę kalorii do ok. 2300, wg zapotrzebowania danego człowieka, uzależnionego od trybu życia. Pomocna jest waga, metr krawiecki i pomiar tkanki tłuszczowej można schudnąć do maksymalnie do 20% mniej nie można, bo grozi chorobą. Polecam, ale trzeba pamiętać, żeby nie wracać do starych nawyków, tylko już zawsze jeść zdrowo. grzeszki mogą się zdarzyć, ale trzeba je odnotować w kaloriach i być konsekwentnym np zjemy hamburgera to możemy wykorzystać już tylko 700 kcal w ciągu dnia. Schudłam na tej diecie 7 kilo w 2 miesiące do trzech.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Kontakt:

Post »

blue pisze:Wyczytałam gdzieś że masaż bańka chińską jest super dla skóry .... kupiłam i POLECAM!!!! oczywiście wcześniej oliwka :)
Gdzie kupiłaś? Możesz coś więcej o tym napisać? Proszę ładnie :)
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na co działa?
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jeju - ja cellulitu nie mogę się pozbyć-spróbuję!! dzięki :D :D :D
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dziękuje ślicznie Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

A ja nigdy nie byłam szczupła. Zawsze grubsza niż koleżanki (one wychudzone były). Był czas że w szkole średniej ważyłam 61, 5 kg. biust 98cm, talia 65cm, biodra 98!!! Tylko wzrost 164 :))) Potem po 20 tce przytyłam do 96kg. Wyglądałam na jakieś 80 kg u innych. Ale mnie było ciężko. 4 lata temu zaczęłam odchudzać się na diecie South Beach. Przez 2 lata schudłam 20 kg!!! Chodziłam na aerobik i siłownię. Ważyłam 76 kg a wyglądałam na jakieś 65. Ale zaszłam w ciążę i teraz po 1,6 roku od porodu ważę równo 100. A wygląd jak 80 kg u innych . Co z tego , że wygląd skoro bolą stawy i kręgosłup. Dlatego znowu jestem na swojej diecie. Jeszcze 2 latka i będę jak nowa :lol:
A Jurkowi to współczuję bo nie wie co zrobił. Zaszkodził sobie i na pewno skutki uboczne tak szybkiego odchudzania dadzą mu się we znaki.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

AnnaK pisze:A Jurkowi to współczuję bo nie wie co zrobił. Zaszkodził sobie i na pewno skutki uboczne tak szybkiego odchudzania dadzą mu się we znaki.
To o mnie?80 kg to moja naturalna waga,byc może wróciłem do niej zbyt szybko-za to od kilku lat utrzymuje sie na tym samym poziomie,z czego badzo sie cieszę.
Chiałbym na łamach forum dodać otuchy i zmobilizować w pewien sposób moją znajomą,która od dzis postanowiła wziąść się za siebie.... wierzę w Twoją silną wolę i w konsekwencji- w końcowy sukces.Trzymam kciuki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”