Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Agunia, wiem i dlatego nie ma mowy o rezygnacji z tego wg. mnie podstawowego narzędzia w moim ogrodzie Inne rzeczy zaczekają, ale podstawy musza być
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
Nawadnianie ma podwójną zaletę - regularne picie dla roślin i odpoczynek dla ogrodnika
Resztę zrobisz, powolutku
Resztę zrobisz, powolutku
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu ogród to skarbonka ale podstawy są najważniejsze później trudno to zmienić.
W końcu masz na tworzenie zielonego świata całe życie
W końcu masz na tworzenie zielonego świata całe życie
- kasia28x
- 100p
- Od: 26 sty 2013, o 09:28
Fotorelacja z warsztatów Zgadzam się z Tobą, że warto na takie spotkania chadzać tylko, żeby dobę ktoś wydłużył
Zazdroszczę tych planów nawadniania ogrodu, ja dopiero jestem na etapie planów kopania studni głębinowej...planów podkreślam
Zima u Ciebie też pięknie wygląda wszystko ma swoje uroki... tylko jak długo jeszcze można widok śniegu znosić i nie zwariować
Zazdroszczę tych planów nawadniania ogrodu, ja dopiero jestem na etapie planów kopania studni głębinowej...planów podkreślam
Zima u Ciebie też pięknie wygląda wszystko ma swoje uroki... tylko jak długo jeszcze można widok śniegu znosić i nie zwariować
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Madziu, ja na tych zdjęciach nie dojrzałam ciebie. Byłaś tam jako uczestnik czy jako obserwator? Jedzonko - mniam
Plany ogrodowe- spokojnie, nie wszystko na raz Czym byś się zajmowała przez kolejne sezony gdybyś już w tym wykonała cały plan?
Plany ogrodowe- spokojnie, nie wszystko na raz Czym byś się zajmowała przez kolejne sezony gdybyś już w tym wykonała cały plan?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eeee...to nie jest źle z planami Nawadnianie to duża, ale jednorazowa inwestycja, zrobisz raz i w kolejnych latach możesz już tylko kupować rośliny z gwarancją, że zasilane profesjonalnie wodą nie padną
Do skomentowania relacji kulinarnej zabrakło mi słów: nie tylko pyszności takie pokazujesz, ale zdjęcia robisz takie, że wegetarianina do jedzenia mięsa przekonasz
Do skomentowania relacji kulinarnej zabrakło mi słów: nie tylko pyszności takie pokazujesz, ale zdjęcia robisz takie, że wegetarianina do jedzenia mięsa przekonasz
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
W wolnej chwili podrzuć jakiś przepis na PW. Madziu, ale Ty od podstaw robisz wszystko i tak jak trzeba a ja od d... strony zaczełam i teraz robić nawadnianie u mnie to przekopywanie całości od nowa. Będę więc biadolić na suszę i powoli własnymi siłami nawadnianie zakładać.
- variegata
- 1000p
Aguniu, dziękuję za słowa otuchy. Z tym odpoczynkiem ogrodnika to przesadziłaś W końcu jak nie trzeba podlewać to znajdzie się więcej czasu na np. chwasty, nie wolno marnować w ogrodzie ani chwilki. Później jak już się ogarniemy z robotą to nadchodzi zima i można snuć nowe plany
Aga, własnie i dlatego muszę to zrobić od podstaw
Kasiu28x, masz racje, ze doba to za mało jakby się chciało być wszędzie tam gdzie warto Na warsztaty wzięłam 2 dni urlopu, ale nie żałuję bo było super. Zima u nas jest piękna, ale szczerze mówiąc wolałabym juz widoki wiosenne
Kasiu na zdjęciach mnie nie ma bo ja robiłam fotki. No wiesz albo foty albo gary, wybór dla mnie był oczywisty Pojechałam jako uczestnik a zostalam kronikarzem fotograficznym. Plany ogrodowe na ten sezon były większe, ale jak wiadomo plany się powiększają w tempie błyskawicznym a wypłata swoja drogą Najważniejsze żeby zacząć a tymczasem biało wszędzie....
Pat, dziękuję za komplement. Jedyna z aparatem byłam to przypadła mi rola paparazzi kuchennego Na zdjęciach jest taka namiastka tego co tam się wyprawiało, było pysznie włącznie z atmosferą Nawet pomimo postu uczestnicy się kusili na niejeden smaczek, ale ciii
Aga, własnie i dlatego muszę to zrobić od podstaw
Kasiu28x, masz racje, ze doba to za mało jakby się chciało być wszędzie tam gdzie warto Na warsztaty wzięłam 2 dni urlopu, ale nie żałuję bo było super. Zima u nas jest piękna, ale szczerze mówiąc wolałabym juz widoki wiosenne
Kasiu na zdjęciach mnie nie ma bo ja robiłam fotki. No wiesz albo foty albo gary, wybór dla mnie był oczywisty Pojechałam jako uczestnik a zostalam kronikarzem fotograficznym. Plany ogrodowe na ten sezon były większe, ale jak wiadomo plany się powiększają w tempie błyskawicznym a wypłata swoja drogą Najważniejsze żeby zacząć a tymczasem biało wszędzie....
Pat, dziękuję za komplement. Jedyna z aparatem byłam to przypadła mi rola paparazzi kuchennego Na zdjęciach jest taka namiastka tego co tam się wyprawiało, było pysznie włącznie z atmosferą Nawet pomimo postu uczestnicy się kusili na niejeden smaczek, ale ciii
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
Variegata kiedyś pisałaś do mnie na prva, długo nie zaglądałam i wiadomość jest już w archiwum, czy jesteś z moich okolic?
- variegata
- 1000p
Marzka na pewno podrzucę na pw jakieś przepisy Może uda mi się zdobyć wersję elektroniczną całości, to wtedy podam wszystkie. Ja tez ostatnie lata poświeciłam na prace ogrodowe, ale zaczynając w złej kolejności i teraz to naprawiam. Ale nawadnianie przy naszym piachu to naprawdę podstawa.
moni_j30 Powiem szczerze, że nie pamiętam czy pisałam, ale jest to możliwe bo widzę, że masz niezłe osiągnięcia w kwestii lawendy a to dla mnie ważny temat Mam zamiar mieć jej duuuużo Na pytanie o okolice trudno mi odpowiedzieć, bo nie wiem skąd jesteś
moni_j30 Powiem szczerze, że nie pamiętam czy pisałam, ale jest to możliwe bo widzę, że masz niezłe osiągnięcia w kwestii lawendy a to dla mnie ważny temat Mam zamiar mieć jej duuuużo Na pytanie o okolice trudno mi odpowiedzieć, bo nie wiem skąd jesteś
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Magdo , bratnia duszyczko ja też w mojej piaskownicy dojrzałam do nawadniania .Też od zadka ale nie daję rady .Wespół z fachowcem (się okaże czy na pewno) mam zrobić taśmowo-kropelkowe przynajmniej kawałkami. Zobaczymy co wyniknie.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
variegata Miło mi, że także lubisz lawendę, mam małe poletko lawendowe myślę,że będzie ok 300 krzaczków ok 4-5letnich, w ubiegłym roku rozpoczęłam sprzedaż sadzonek. Masz bardzo ładną działę i pięknymi widokami, czy to okolice Chełmna? Je jestem z okolic Świecia ok 25 km od Chełmna.pozdrawiam
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Madzia, a co tu taka cisza? Jak tam przygotowania do sezonu ogrodowego?