Plumeria z nasion ,wymagania,cięcie,ukorzenianie Cz. 1
Re: Plumeria z nasion, proszę o porady
Też lubię wysiewać nasionka na wacie .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Wzeszło w 12 dni a zasiane w ziemi już 3 tygodnie w niej siedzi i nic muszę chyba wygrzebać i położyć na bandaże
Po jakim czasie mogę stosować nawóz??, bo nie chce ze wcześnie żeby korzeni nie spalić
- piterrs
- 100p
- Od: 19 maja 2012, o 15:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja ma pierwsze właściwe listki, wkrótce się pochwalę
Viedzmo jeszcze za wcześnie na nawóz dwa-trzy listki właściwe i można nawozić , piterrs chwal się chwal .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Dzięki Fortex właśnie o to mi chodziło , bo czytałam że lubi dużo jeść więc nie byłam pewna kiedy można zacząć nawozić.. ale już wyjaśnione
Oj lubi jeść, ale bardzo drogie, wyrafinowane nawozy z bardzo dużą ilością fosforu .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
Witam Wszystkich:) jestem nowa choc czytam Was od dawna:) prosze o info jeśli dam nasionka namoczone na keramzyt to ile tam ma byc wody? czy nasionko ma byc troche w niej zanuzone?(nie dopatrzylam sie na zdjeciach) jestem juz po 1 nieudanej probie dlatego teraz martwie sie zeby dobrze wszystko zrobic.... z gory dziekuje za odp:)
Witaj
Nasionko nie ma być zamoczone, wody nalej ok centymetr lub trochę więcej ale tak żeby nie dotykało nasionka, i ten pojemnik w którym masz to nasionko najlepiej do jakiegoś pojemnika z dziurkami daj (inkubator) i koło grzejnika, bo jeszcze zimno jest, pojemnik przynajmniej raz dziennie wietrz, ja oczywiście częściej wietrzyłam, bo ciekawska byłam jak rośnie
Jak co to pytaj Powodzenia
Nasionko nie ma być zamoczone, wody nalej ok centymetr lub trochę więcej ale tak żeby nie dotykało nasionka, i ten pojemnik w którym masz to nasionko najlepiej do jakiegoś pojemnika z dziurkami daj (inkubator) i koło grzejnika, bo jeszcze zimno jest, pojemnik przynajmniej raz dziennie wietrz, ja oczywiście częściej wietrzyłam, bo ciekawska byłam jak rośnie
Jak co to pytaj Powodzenia
Dziekuje za odp:) doslownie przed chwila nasionka dotarly,juz sie mocza... ale wlasnie ile? czytalam ze 6h, na "instrukcji" pisza zeby moczyc 12h...
Nie ja moczyłam przez 6h w ciepłej wodzie, tzn nasionka w wodzie stały mi na kaloryferze takim lekko ciepłym, potem na kermazyt i do inkubatora i po paru dniach zaczęłam widzieć korzonki
Witamy na naszym forum shiza09, ja zawsze wysiewałem, na bardzo cieplutki kaloryfer i to zawsze bardzo szybko działa
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
No moje nasionka juz wysiane:) trzymajcie kciuki stoja kolo kaloryfera i maja cieplutko...