Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Agunia, wiem i dlatego nie ma mowy o rezygnacji z tego wg. mnie podstawowego narzędzia w moim ogrodzie :D Inne rzeczy zaczekają, ale podstawy musza być ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nawadnianie ma podwójną zaletę - regularne picie dla roślin i odpoczynek dla ogrodnika :)
Resztę zrobisz, powolutku :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu ogród to skarbonka ale podstawy są najważniejsze później trudno to zmienić.
W końcu masz na tworzenie zielonego świata całe życie ;:168
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28

Post »

Fotorelacja z warsztatów ;:333 Zgadzam się z Tobą, że warto na takie spotkania chadzać :wink: tylko, żeby dobę ktoś wydłużył ;:180
Zazdroszczę tych planów nawadniania ogrodu, ja dopiero jestem na etapie planów kopania studni głębinowej...planów podkreślam ;:173
Zima u Ciebie też pięknie wygląda :wink: wszystko ma swoje uroki... tylko jak długo jeszcze można widok śniegu znosić i nie zwariować ;:306
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Madziu, ja na tych zdjęciach nie dojrzałam ciebie. Byłaś tam jako uczestnik czy jako obserwator? Jedzonko - mniam ;:215
Plany ogrodowe- spokojnie, nie wszystko na raz ;:108 Czym byś się zajmowała przez kolejne sezony gdybyś już w tym wykonała cały plan?
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eeee...to nie jest źle z planami :wink: Nawadnianie to duża, ale jednorazowa inwestycja, zrobisz raz i w kolejnych latach możesz już tylko kupować rośliny z gwarancją, że zasilane profesjonalnie wodą nie padną :wink:

Do skomentowania relacji kulinarnej zabrakło mi słów: nie tylko pyszności takie pokazujesz, ale zdjęcia robisz takie, że wegetarianina do jedzenia mięsa przekonasz :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

W wolnej chwili podrzuć jakiś przepis ;:196 na PW. Madziu, ale Ty od podstaw robisz wszystko i tak jak trzeba a ja od d... strony zaczełam i teraz robić nawadnianie u mnie to przekopywanie całości od nowa. Będę więc biadolić na suszę i powoli własnymi siłami nawadnianie zakładać.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguniu, dziękuję za słowa otuchy. Z tym odpoczynkiem ogrodnika to przesadziłaś :wink: W końcu jak nie trzeba podlewać to znajdzie się więcej czasu na np. chwasty, nie wolno marnować w ogrodzie ani chwilki. Później jak już się ogarniemy z robotą to nadchodzi zima i można snuć nowe plany :wink:

Aga, własnie i dlatego muszę to zrobić od podstaw ;:108

Kasiu28x, masz racje, ze doba to za mało jakby się chciało być wszędzie tam gdzie warto :D Na warsztaty wzięłam 2 dni urlopu, ale nie żałuję bo było super. Zima u nas jest piękna, ale szczerze mówiąc wolałabym juz widoki wiosenne :wink:

Kasiu na zdjęciach mnie nie ma bo ja robiłam fotki. No wiesz albo foty albo gary, wybór dla mnie był oczywisty ;:224 Pojechałam jako uczestnik a zostalam kronikarzem fotograficznym. Plany ogrodowe na ten sezon były większe, ale jak wiadomo plany się powiększają w tempie błyskawicznym a wypłata swoja drogą :lol: Najważniejsze żeby zacząć a tymczasem biało wszędzie....

Pat, dziękuję za komplement. Jedyna z aparatem byłam to przypadła mi rola paparazzi kuchennego :wink: Na zdjęciach jest taka namiastka tego co tam się wyprawiało, było pysznie włącznie z atmosferą ;:215 Nawet pomimo postu uczestnicy się kusili na niejeden smaczek, ale ciii :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
moni_j30
50p
50p
Od: 25 lut 2011, o 13:09

Post »

Variegata kiedyś pisałaś do mnie na prva, długo nie zaglądałam i wiadomość jest już w archiwum, czy jesteś z moich okolic?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka na pewno podrzucę na pw jakieś przepisy ;:196 Może uda mi się zdobyć wersję elektroniczną całości, to wtedy podam wszystkie. Ja tez ostatnie lata poświeciłam na prace ogrodowe, ale zaczynając w złej kolejności i teraz to naprawiam. Ale nawadnianie przy naszym piachu to naprawdę podstawa.

moni_j30 :wit Powiem szczerze, że nie pamiętam czy pisałam, ale jest to możliwe bo widzę, że masz niezłe osiągnięcia w kwestii lawendy a to dla mnie ważny temat :D Mam zamiar mieć jej duuuużo :lol: Na pytanie o okolice trudno mi odpowiedzieć, bo nie wiem skąd jesteś :wink:
Tak, lubię koty ;)
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Magdo , bratnia duszyczko ja też w mojej piaskownicy dojrzałam do nawadniania .Też od zadka ale nie daję rady .Wespół z fachowcem (się okaże czy na pewno) mam zrobić taśmowo-kropelkowe przynajmniej kawałkami. Zobaczymy co wyniknie.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
moni_j30
50p
50p
Od: 25 lut 2011, o 13:09

Post »

variegata Miło mi, że także lubisz lawendę, mam małe poletko lawendowe myślę,że będzie ok 300 krzaczków ok 4-5letnich, w ubiegłym roku rozpoczęłam sprzedaż sadzonek. Masz bardzo ładną działę i pięknymi widokami, czy to okolice Chełmna? Je jestem z okolic Świecia ok 25 km od Chełmna.pozdrawiam
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Madzia, a co tu taka cisza? Jak tam przygotowania do sezonu ogrodowego?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”