Ogród w lasku
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród w lasku
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Jakie już duże te cuda na poprzedniej stronie.
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ufff. Nareszcie odrobina czasu
Nie miałam kiedy odpisać na Wasze posty, przepraszam i już biorę się za odpowiedzi
robaczek_Poznan- Z tymi mrozami to chyba nas tak straszyli. Teraz co popatrzę na pogodę, widzę, że z dnia na dzień się sytuacja znacznie poprawia. I mam ogromną nadzieję, że tak rzeczywiście będzie! Ale roślinki trzeba będzie przykryć mimo wszystko
Kriss1515- czyżby rzeczywiście mój termometr zakłamywał? Może. Ale wydaje mi się, że naprawdę było tak ciepło. Ja przez większość czasu chodziłam w cieńkim sweterku.. Ojej.. szkoda, że to ciepło tak szybko odeszło. Mam tą samą nadzieję co Ty- że przepowiednie co do mrozów -i to dużych- się nie sprawdzą Ale co patrzę na prognozę pogody, to widzę, że z każdym dniem temperatura ulega zmianie.. na lepsze. Więc może nie będzie tak źle?
KLEO1- witaj Kochana , oj to Ty w takim razie miałaś jeszcze cieplej.. A myślałam, że cieplej jak na marzec być już nie może! Ale słusznie powiadają: "W marcu jak w garncu". Dla mnie już wiosna.. mimo, że pogoda taka zmienna, to nie ma dla mnie znaczenia, bo już ją czuję! I oglądam na codzień nowe cuda wychodzące w ogrodzie. Przedwiośnie... też je kocham, ale już chyba powoli mija jego "kadencja" w tym roku Co do róż i innych odsłoniętych... to zrobiłam tak samo W te piękne dni po prostu już poszłam na całość i prawie większość roślin odwinęłam. No i teraz trzeba z agrowłókniną z powrotem latać po ogrodzie. Chciałam to mam. My- nasza elita ogrodnicza- skutecznie zwalczymy zimę
aage- e, u Cieie jest ich sporo! Zaglądnęłam i się pozachwycałam Właśnie... zawsze na jesień, kiedy już kończy się sezon ogrodniczy, nie chce mi się myśleć o wiośnie, bo to jeszcze tak daleko.. czego skutkiem jest mała ilość roślin cebulowych wiosennych.. TRZEBA TO ZMIENIĆ
Agness- Z kiełkowaniem jest u mnie tak szczerze w tym roku kiepskawo.. To chyba dlatego, że bardzo liczyłam na te wysiewane roślinki. Krąży nade mną jakieś fatum, bo jak to wytłumaczyć? Teraz mam już dwa hiacynciki. I pierwszy- ten hodowany w wodzie- miał marne szanse przeżycia i już straciłam nadzieję, czy zakwitnie, a po jakimś czasie okazał się soczyście zielony w środku, przykryty jednym uschniętym listkiem.. Nie mogę się doczekać jego kwitnienia. Wkońcu to mój pierwszy samodzielnie wyhodowany hiacynt.
Gosia123A- ojej, dziękuję kochana!
Rewi- witaj! Co u Ciebie? Zaopuściłam się teraz z FO i nie wiem jak u Ciebie z wiosną.. Ale zaraz wpadnę podziwiać..
cccc1969- a ile jeszcze w ogóle nie wyszło z ziemi przez zalegający śnieg! Ale widzę, że z dnia na dzień ogród staje się coraz mniej biały Jest nadzieja.
Nie miałam kiedy odpisać na Wasze posty, przepraszam i już biorę się za odpowiedzi
robaczek_Poznan- Z tymi mrozami to chyba nas tak straszyli. Teraz co popatrzę na pogodę, widzę, że z dnia na dzień się sytuacja znacznie poprawia. I mam ogromną nadzieję, że tak rzeczywiście będzie! Ale roślinki trzeba będzie przykryć mimo wszystko
Kriss1515- czyżby rzeczywiście mój termometr zakłamywał? Może. Ale wydaje mi się, że naprawdę było tak ciepło. Ja przez większość czasu chodziłam w cieńkim sweterku.. Ojej.. szkoda, że to ciepło tak szybko odeszło. Mam tą samą nadzieję co Ty- że przepowiednie co do mrozów -i to dużych- się nie sprawdzą Ale co patrzę na prognozę pogody, to widzę, że z każdym dniem temperatura ulega zmianie.. na lepsze. Więc może nie będzie tak źle?
KLEO1- witaj Kochana , oj to Ty w takim razie miałaś jeszcze cieplej.. A myślałam, że cieplej jak na marzec być już nie może! Ale słusznie powiadają: "W marcu jak w garncu". Dla mnie już wiosna.. mimo, że pogoda taka zmienna, to nie ma dla mnie znaczenia, bo już ją czuję! I oglądam na codzień nowe cuda wychodzące w ogrodzie. Przedwiośnie... też je kocham, ale już chyba powoli mija jego "kadencja" w tym roku Co do róż i innych odsłoniętych... to zrobiłam tak samo W te piękne dni po prostu już poszłam na całość i prawie większość roślin odwinęłam. No i teraz trzeba z agrowłókniną z powrotem latać po ogrodzie. Chciałam to mam. My- nasza elita ogrodnicza- skutecznie zwalczymy zimę
aage- e, u Cieie jest ich sporo! Zaglądnęłam i się pozachwycałam Właśnie... zawsze na jesień, kiedy już kończy się sezon ogrodniczy, nie chce mi się myśleć o wiośnie, bo to jeszcze tak daleko.. czego skutkiem jest mała ilość roślin cebulowych wiosennych.. TRZEBA TO ZMIENIĆ
Agness- Z kiełkowaniem jest u mnie tak szczerze w tym roku kiepskawo.. To chyba dlatego, że bardzo liczyłam na te wysiewane roślinki. Krąży nade mną jakieś fatum, bo jak to wytłumaczyć? Teraz mam już dwa hiacynciki. I pierwszy- ten hodowany w wodzie- miał marne szanse przeżycia i już straciłam nadzieję, czy zakwitnie, a po jakimś czasie okazał się soczyście zielony w środku, przykryty jednym uschniętym listkiem.. Nie mogę się doczekać jego kwitnienia. Wkońcu to mój pierwszy samodzielnie wyhodowany hiacynt.
Gosia123A- ojej, dziękuję kochana!
Rewi- witaj! Co u Ciebie? Zaopuściłam się teraz z FO i nie wiem jak u Ciebie z wiosną.. Ale zaraz wpadnę podziwiać..
cccc1969- a ile jeszcze w ogóle nie wyszło z ziemi przez zalegający śnieg! Ale widzę, że z dnia na dzień ogród staje się coraz mniej biały Jest nadzieja.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ależ ja ten niedorobiony gen i tak wprowadziłem do Escherischia coli ? i potem dziwiłem się, że mi nic ciekawego z tego nie wyszło. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- konwalia12
- 1000p
Loki, no nieładnie nieładnie
W takim razie pozostaje współczuć tej bakterii
W takim razie pozostaje współczuć tej bakterii
Ogród w lasku
- konwalia12
- 1000p
Ostatnio zrobiłam prezentację na temat mojej pasji (prezentacja jest do szkoły), ale uznałam, że mogę tutaj podać linka do tej prezentacji, bo wkońcu to pasja do ogrodnictwa
Piosenka Varius Manx o ogrodniczce.
Zapraszam do obejrzenia
http://www.youtube.com/watch?v=IosH8gnO3aI
Piosenka Varius Manx o ogrodniczce.
Zapraszam do obejrzenia
http://www.youtube.com/watch?v=IosH8gnO3aI
Ogród w lasku
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Pięknie Ci to wyszło. Na prawdę godne podziwu.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Piękna prezentacja
A co cebulowych muszę pomyśleć tylko u mnie jest problem gdzie je włożyć jak prawie wszędzie mam agro
A co cebulowych muszę pomyśleć tylko u mnie jest problem gdzie je włożyć jak prawie wszędzie mam agro
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Anulko!...witaj
U Ciebie śniegu nie ma za wiele...powrót zimy Ciebie oszczędził.
Prezentacja wspaniała...oddająca piękno Twojego ogrodu...włożone serce w Twoją pasję ...i ta piosenka...
Mi aż ciarki po plecach przechodziły...łezka zakręciła się w oku...
Pozdrawiam cieplutko!
U Ciebie śniegu nie ma za wiele...powrót zimy Ciebie oszczędził.
Prezentacja wspaniała...oddająca piękno Twojego ogrodu...włożone serce w Twoją pasję ...i ta piosenka...
Mi aż ciarki po plecach przechodziły...łezka zakręciła się w oku...
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- konwalia12
- 1000p
Dziękuję za pochwały Bardzo mnie motywują do dalszej pracy
U mnie teraz -3*C- na szczęście jeszcze nie jest tak zimno jak gdzieniegdzie w Polsce. Ale za to (żeby przez przypadek nie było nam za dobrze! ) bez przerwy sypie i ciekawa jestem czy taka ilość śniegu stopnieje choćby do świąt!!
A ja walczyłam ze śniegiem, żeby jak najszybciej się go pozbyć.. Teraz to nie ma sensu
U mnie teraz -3*C- na szczęście jeszcze nie jest tak zimno jak gdzieniegdzie w Polsce. Ale za to (żeby przez przypadek nie było nam za dobrze! ) bez przerwy sypie i ciekawa jestem czy taka ilość śniegu stopnieje choćby do świąt!!
A ja walczyłam ze śniegiem, żeby jak najszybciej się go pozbyć.. Teraz to nie ma sensu
Ogród w lasku
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Pięknie Ci to wyszło naprawdę ogród cudo zwłaszcza różyczki.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Anuś jak pięknie u Ciebie ,jak to się stało ze do Ciebie wcześniej nie zawitałam
Takie cudne masz pejzaże,i kwiatuchy
Takie cudne masz pejzaże,i kwiatuchy
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Anusiu musiałam zajrzeć i do twojego ogrodu. Mieszkasz z pięknym miejscu, a ogród jest zadbany, uporządkowany. Piszesz, że to zasługa mamy, dlatego pozdrów mamę, bo oprócz ogrodu wypielęgnowała wspaniałą, wrażliwą na piękno Aniusię! robisz piękne fotografie, kochasz muzykę, książki i kiedyś na pewno stworzysz swój piękny wymarzony ogród bez iglaków (to nas łączy ) Serdecznie Cię pozdrawiam!