Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Ale masz faaajnie:) U mnie nic nie jest pewne. Wszystko zależne od pogody :( Szyneczkę uwędzić.. ale Ci dobrze. Ja też robię wędlinę "swojej roboty". Ale wędzić (tutaj) nie mam gdzie. Na działkę na razie nie ma po co..a tak na samo wędzenie to trochę szkoda kasy na paliwo. Lepiej na nowe rośliny odłożyć :) Znasz może jakieś fajne miejsce w tej naszej Łodzi gdzie kupować krzewy itp? Oprócz Casto i Obi ?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

W Łodzi na okólnej jest szkółka Florini - polecana przez forumki . Ja raczej wszystko w sieci kupuję.
Natomiast w Jordanowie pod Łodzia jest szkolka roślin jagodowych - borówki, żurawina, maliny , jeżyny , - na alll. też sprzedają ,ale na miejscu jest taniej . Wrzosy i rododendrony - Konstantynow .
Podam Tobie link do tematu :wink:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =7&t=21702
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dziękuję, przejrzę zaraz:) No ja też przeważnie kupuję przez neta ale z kosztami wysyłki często drożej wychodzi. No ale jak już się chce to się płacić musi :)
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W sklepie Florini kupowałam, oczywiście internetowo. Wszystko porządnie zapakowane, żadnych niespodzianek ;:333
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Madziu ,nie polecam borówek kupować przez internet ,straszne dziadostwo wysyłają ,lepiej wybrać się do szkółki,ja kupiłam i trzy lata nic ,a u siebie na ryneczku i na drugi rok miała juz trochę borówek.Kup każdą inną odmiane tak podobno najlepiej. ;:333
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Madzia, to masz dość daleko do działki :( Pewnie z godzinę zajmuje dojazd? Niby nie aż tak długo, ale te koszty :( Pewnie w tym sezonie każdy urlop będziesz spędzać na działce :) Lepszy wypoczynek, niż niejedne wczasy ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie, u mnie kolejny dzień szaro- bury ale bez opadów. Temperatura od kilku dni stoi w miejscu, zastanawiałam się już dzisiaj czy mi się term. nie zepsuł. Pocieszam się , bo już dzisiaj temperatura chyba na środę wynosi +10. Oczywiście zdaje sobie sprawę że to może być bajer ale już to ładniej wygląda :D OOOO właśnie nieśmiało wygląda ;:3 . Może jednak dzisiaj coś się zmieni :)

Jolu Dziękuję za opinie, przyda się. Dobrze wiedzieć co jest dobre a gdzie sprzedają chłam.
misiu dostosuję się z pewnością do Twojej cennej rady jak będę kupowała borówki :) Podpowiem to też mojemu tacie, bo on od kilku lat jest strasznym fanem borówek.
Milenko pocieszam się że są tacy co mają dalej :) Jadę od godziny do półtorej. Jak jadę nocą to jest godzina a w dzień do półtorej. Trasa jest prosta, ale zawiera wiele fotoradarów tych stojących i przenośnych. No i mało jest miejsc gdzie nie ma ograniczeń i można jechać tą 90-100 km. Nie jestem zwolennikiem rajdowców :) No właśnie najgorsze są te koszty. Benzyna jest droga i nic na to nie możemy poradzić :( Jestem typem podróżnika. Uwielbiamy wycieczki. No i udało nam się sporo zwiedzić jak działki nie mieliśmy. Odkąd mamy działkę wszystkie wycieczki są zawieszone. Mieliśmy w planach Norymberge w tym roku, ale oczywiście jak przyszło zdecydować o dacie wyjazdu doszliśmy do wniosku że jednak coś innego kupimy na działkę :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybrałam się dzisiaj do sklepu z zamiarem zakupu konwalii. Niestety ich nie było. Ale wróciłam z innymi cudeńkami :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ari64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 sty 2013, o 20:11

Post »

Bardzo ładne zakupy , widzę że już wszystkim tęskno za sobotnimi wyjazdami na działkę ale jak na razie pogoda nas nie rozpieszcza.
Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję :) tak, to prawda. Wszyscy czekamy i doczekać się nie możemy :( Niestety :( Dzisiaj u mnie się nawet słońce pojawiło. Ale zimno było baaardzo.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianna znowu gdzieś zniknęłaś :) Czemu Cię nie ma, czytasz tylko? Czy w ogóle Cię nie ma? Może jesteś chora?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu ładne wrzoski kupiłaś ,ale na działeczkę chyba nie prędko pójdą .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nie prędko.. Mam nadzieję że wiosna pozwoli mi je jednak tam zawieźć stosunkowo niedługo. Misia mi doradziła właśnie żeby kupić wrzośce
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”