Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mariolu :)
Powiem Ci, że spacer to Twoim ogródku przyniósł mi wiele radości. Padający cień ze strarych drzew pięknie podkreślał barwę funki a zapach róż i lilii powodował przyjemny zawrót głowy.
Bardzo ładny jest Twój ogród.
Wpadnę jeszcze do Ciebie :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

coma95 pisze:
KaRo – wcale się nie śpieszę z wycinką. Wiśnię spróbuję podciąć – może to jej pomoże. Starych jabłoni nie wytnę – podobno teraz już nie ma takich odmian więc mam szansę na wyjątkowe jabłka :) Martwi mnie morela bo podobno silnie owocowała a teraz prawie wcale. Pan w sklepie ogrodniczym powiedział że jak przez 3 lata nie weźmie się do roboty to znaczy że jest za stara i trzeba wyciąć. A’propos – wczoraj w OBI spotkałam inną forumowiczkę, która poradziła mi sklep koło Dubois i dzięki temu zaoszczędziłam prawie 30 zł. Piszę bo wspominała o Tobie :) Tylko ja głupia nie zapytałam jaki ma nick.... Za to zrozumiałam jaka to niezwykła społeczność – OGRODNICY :).
Witaj Coma :P
Mój nick już znasz a na imię mam Jola :lol:
Ja też kupowałam zaraz randap na Dubois i rozglądałam się za tobą ale cię już nie widziałam :x
Może teraz się spotkamy u Karola :D

Pozdrawiam cieplutko Jola
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Witam wszystkich.
Wczoraj wieczorem byłam na działce bo miałam kilka roślinek do posadzenia i nie zabrałam aparatu..... A tu od niedzieli tyle zmian ! Zakwitła mi juka, hortensja pod ciężarem kwiatów położyła się prawie na ziemi, agrest zrobił się słodziutki i wisienki nabierają kolorków :P

Haniu - już zauważyła że u mnie wszystko dość wcześnie kwitnie. Gdy inni czekali na piwonie i róże - moje już przekwitały. A teraz żałuję.... :P

Onka - tylko że w moim ogrodzie nia ma ładu..... A wczoraj z zarządu ogródków działkowych zwrócili mi uwagę że za bardzo moje rośliny pchają się na płot. Zatem już coś poprzycinałam, reszta czeka na sobotę.... Jesienią i wiosną spróbuję poprzesadzać i ująć to trochę w ryzy.....

Izo - ta róża jest piękna kwitnie już chyba z miesiąc i nie ma zamiaru skończyć :P Rośnie przyczepiona do żywopłotu odgradzającego mnie od ruchliwej ulicy i jest widoczna nie tylko w moim ogrodzie ale i po drugiej stronie żywopłotu. Obok zaczyna rozwijać się różowa ale chyba drobniejsza....
Specjalnie dla ciebie.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ewo - ja nie mam wyjścia - muszę zrobić trochę miejsca na to co sama chcę posadzić. Nie mówiąc już o tym że nie da się wykopać najmniejszego dołka by nie wykopać jakichś kłaczy lub cebul. A chciałabym mieć trochę więcej porządku i trochę więcej miejsca. Po niektórych częściach ogrodu nie da się przejść nie depcząc po czymś albo nie uchylajac przed kiwatami i krzewami. Niby wszystko ładnie-pięknie ale nadmiernie rozrośnięte.....

Krzysiu - żółty też mi się podoba ale podobają mi się też inne kolory :P Nawet biały :P

Agnieszko - zapraszam. Ale ku mojemu zdziwieniu funkia w pełnym słońcu wyrosła nadzwyczaj pięknie, a podobno lubią półcień......

Jolu - już cię 2 dni temu zlokalizowałam, ale chciałam ci zrobić niespodziankę :P
Teraz sprawa się wydała.... Ale i tak dziękuję za pomoc. Ja pojechałam autkiem i choć długo w sklepie zabawiłam to widocznie zdążyłam wyjść przed Tobą.....
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Kilka zdjęć z niedzieli....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz dla niedowiarków pokażę jak uciążliwe jest poruszanie się po niektórych częsciach ogrodu.
Nie mam zdjęcia dojścia do kompostownikia ale uwierzcie mi że to nie lada wyczyn :P Maczetę chyba sobie sprawię :P

Obrazek

Widzicie tą ścieżkę koło paproci ? Ona tam jest. Naprawdę :P

Obrazek

Po prawej jest maliniak po lewej stare porzeczki a z przodu dojście do kompostownika :P

Obrazek

Z prawej koło altanki dało się przejść ale z lewej tylko dla Pigmejów :P
Wczoraj z prawej też było trudno bo hortensja położyła swoje kwiaty na ścieżkę....

Obrazek

Tam w przodzie jest ścieżka wiodąca obok paproci i maliniaka aż do żywopłotu.
Po drodze jest kompostownik. Uwierzcie mi na słowo bo nie mam dowodów :P

Ścieżka między funkiami nie jest zła - to jedyny odcinek gdzie da się przejść......

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nooo taaak, trochę u Ciebie ciasno, ale za to jak urokliwie! Jak ostro podetniesz porzeczki i maliny, to pewnikiem wyjdzie im to tylko na zdrowie, a Tobie ułatwi życie. Ale i tak uważam, że masz przepiękny ogród!
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Na prawdę masz bogaty ten ogródek. Masa zieleni, pięknie. Ciekawe co tam za zmiany planujesz :?:
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p
Od: 12 maja 2008, o 09:19

Post »

Obrazek

Bardzo mi się podoba to ujęcie Twojego ogrodu.
Monika
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Na prawdę ciekawy ogród :shock: :shock: tyle zgromadziłaś roślin uroczo wygląda taki busz :lol: widziałam hortęsję jak byś mogła pokazać w całej okazałości kupiłam w tym roku chyba taką samą :lol: :lol:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Magdula141
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2007, o 13:21

Post »

Twój ogródek ma bardzo miły klimat.Przynajmniej ja tak to odczuwam.Przed nami okres letni czyli wspaniały czas na prace w ogródku.Życzę powodzenia i radości z uprawianych roslin:)
Pozdrawiam Wanda
Moje wątki
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj koma odmładzanie to ciężka praca ale za to potem wielkie efekty zresztą sama zobaczysz pozdrawiam zosia
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Mariolu - Twoje zakątki na zdjęciach wyglądają tak pięknie że chyba niczego bym nie zmieniał - ale to może tylko zdjęcia są takie :) u Ciebie jest fajny busz bo taki uporządkowany - wystarczy odrobinę go okiełznąć i będzie super :)

(chyba zostawiłaś u mnie na działce swoje kapki - japonki )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Mariolu, tak uciekałas od nas, ze buty pogubiłaś :?: :P

Sliczny masz ogród, klimatem podobny do "madzinego" a ja uwielbiam wszelkie zakątki, zarosla itp. Dołączam sie do chórku : nie wycinac pochopnie :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

A może spotkamy się u Marioli????Zabierzemy ze sobą łopatki i "pomożemy", przy ich użyciu, Marioli znależć miejsce na Jej chciejstwa? :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”