Canna-Paciorecznik cz.5
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna-Paciorecznik cz.5
Moje maleństwa też pną się w górę. Brak słońca którego teraz bardzo potrzebują.
http://i45.tinypic.com/2ilh9g1.jpg
Ładnie rosną o kolorowych liściach
http://i50.tinypic.com/10zzl7o.jpg
http://i45.tinypic.com/2ilh9g1.jpg
Ładnie rosną o kolorowych liściach
http://i50.tinypic.com/10zzl7o.jpg
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Janusz głowę czy oczy wielkie mam? - zbaraniałam.
Moje to dopiero maleństwa, oj maleństwa.
Pozdrawiam
Moje to dopiero maleństwa, oj maleństwa.
Pozdrawiam
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Witajcie. Otrzymałam kilka sztuk canny. Kiedy je posadzić do gruntu? Mam je w woreczku, w ciemniejszym miejscu, ale ciepłym i nie chciałabym zmarnować tego daru Wątek poczytam w wolnym czasie...
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuje za uznanie -ładnie rosną -trzymam przy drzwiach balkonowych .Kany chyba nie lubią czarnych donic .Sporo czasu minęło a w czarnej wielkie nic .Dzisiaj sprawdzę jak radzi Iwonka -może tam jest pusto ,nie wsadziłem i hoduję ziemie w donicy
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj w ogrodniczym udało mi się kupić Stuttgart. Powędrowała do doniczki.
Do jakiej wysokości dorasta w naszych warunkach Na opakowaniu było napisane 2 m.
Do jakiej wysokości dorasta w naszych warunkach Na opakowaniu było napisane 2 m.
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Moze tak byc, w przyszlym roku trzeba bedzie zamöwic doniczki w kwiaty.aleksanderk pisze:Kany chyba nie lubią czarnych donic .Sporo czasu minęło a w czarnej wielkie nic .Dzisiaj sprawdzę jak radzi Iwonka -może tam jest pusto ,nie wsadziłem i hoduję ziemie w donicy
Ale jak ci ta ziemia wyrosnie, to pokaz chociaz jak kwitnie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Wolusia Już trzeba sadzić w doniczki, do ciepła i widna. Wysadzać jak już nie będzie przymrozków.
aleksanderk Nie strasz... moje są w czarnych
aleksanderk Nie strasz... moje są w czarnych
- Wolusia
- 1000p
Norbitko. Dziękuję za odpowiedź. Dzis posadzę w doniczki
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 lis 2012, o 17:37
Moje tez rosną w ciemnych. Oj nie podoba mi się to mam nadzieje że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Monika
- Wolusia
- 1000p
Ja swoje canny posadziłam dopiero dzisiaj, ale też w ciemne doniczki.
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Spokojnie, nie histeryzujmy. Ja mam same czarne doniczki i wiekszosc cann juz wyszla. Za radä Iwony zobaczylem dzisiaj w trzech donicach co nic w nich nie widac, jak tam kläcza. Tym bardziej ze aleksanderk troche mnie przerazil tä hodowlä ziemi Kläcza zyjä i majä sie dobrze, göra tydzien i wszystkie bedä na wierzchu.
Czasem za gleboko wsadzone , czasem podeschniete byly i muszä nabrac wigoru. Niektöre moze majä dostep do neta albo TV i wiedzä jaka temperatura na zewnätrz, dlatego postanowily poczekac?
Ale spokojnie, wszystkie wyjdä na wierzch, bo canna to ciekaw(sk)a roslina.
A tak na marginesie. Postanowilem troche przyhamowac wzrost siewek i tych cann co wylazly na wierzch z kläczy. No tom sobie przyhamowal fest. Wynioslem je do takiej przybudöwki, na zdjeciach widac pare stron temu, niby ogrzewana ale symbolicznie. Za to swiatla ma sporo, bo jedno okno od wschodu a drugie od poludnia, tylko naroznik je dzieli. No i wszystko bylo fajnie do poniedzialku. Prognoze sobie obejrzalem w niedziele i podawali ze bedzie tak minus 5. To sobie mysle "spokojnie, w srodku będę mial plus 6-7, tragedii nie bedzie".
Ale w poniedzialek rano jak wsiadlem do auta to mi sie minus 15,5 wyswietlilo. Dwa rzedy siewek, te od okna chyba wyhamowaly na dobre. Przenioslem wszystko do cieplego, niektöre widac ze jeszcze by chcialy podrosnäc, ale jak bedzie to zobaczymy.
Cale szczescie siewki z nasion od Janusza jeszcze w domu w multiplatach. Ale rosnä skubane jak na drozdzach, w przyszlym tygodniu trzeba je bedzie rozsadzic do doniczek.
Czasem za gleboko wsadzone , czasem podeschniete byly i muszä nabrac wigoru. Niektöre moze majä dostep do neta albo TV i wiedzä jaka temperatura na zewnätrz, dlatego postanowily poczekac?
Ale spokojnie, wszystkie wyjdä na wierzch, bo canna to ciekaw(sk)a roslina.
A tak na marginesie. Postanowilem troche przyhamowac wzrost siewek i tych cann co wylazly na wierzch z kläczy. No tom sobie przyhamowal fest. Wynioslem je do takiej przybudöwki, na zdjeciach widac pare stron temu, niby ogrzewana ale symbolicznie. Za to swiatla ma sporo, bo jedno okno od wschodu a drugie od poludnia, tylko naroznik je dzieli. No i wszystko bylo fajnie do poniedzialku. Prognoze sobie obejrzalem w niedziele i podawali ze bedzie tak minus 5. To sobie mysle "spokojnie, w srodku będę mial plus 6-7, tragedii nie bedzie".
Ale w poniedzialek rano jak wsiadlem do auta to mi sie minus 15,5 wyswietlilo. Dwa rzedy siewek, te od okna chyba wyhamowaly na dobre. Przenioslem wszystko do cieplego, niektöre widac ze jeszcze by chcialy podrosnäc, ale jak bedzie to zobaczymy.
Cale szczescie siewki z nasion od Janusza jeszcze w domu w multiplatach. Ale rosnä skubane jak na drozdzach, w przyszlym tygodniu trzeba je bedzie rozsadzic do doniczek.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Hej, dziewczyny . Aleksander żartował . Kolor doniczki nie wpływa na wzrost roślin (mam taką nadzieję ). Pozdrawiam
Ewa