No tak, to wypadałoby przesadzić.ja mam w 400 mldeszczowymaj pisze:małe jogobella ok 150grozmalinka pisze:a jakie to jogurty?(pojemność)?
Kobea i jej uprawa cz.2
- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
Pozdrawiam. Ania
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moje rosną szybko chociaż je uszczykuje.Na dobrą sprawę na miejsce docelowe wysadzę za ok 2 miesiące Nie wiem jak ona będzie wyglądać do tego czasu
Pozdrawiam Sylwia
Spore , piękne. Sonia, a to okno na , którą stronę wychodzi?
Moje jeszcze wyższe, a do tego rozgałęzione na 3, 4 pędy .Ja już nawet nie uszczykuję , tylko tnę. Nie jest to najlepszy sposób , bo moje coraz bardziej rozrastają się na boki , a to dużo większy problem niż wzrost na wysokość. Teraz nie dość , ze wysokie , to jeszcze rozgałęzione.Im wyżej tym więcej rozgałęzień. Z jedną , dwoma sadzonkami dałabym radę , ale mam ponad 10 i tyle potrzebuje. Zostały jeszcze 2 miesiące do 15 maja , oj ciężko to widzę, nawet bardzo ciężko, tym bardziej , ze czepiają się juz wysoko zaluzji . Muszę coś wymyśleć i to na cito. Myślałam , zeby przywiązać żyłke przezroczysta do karnisza , spuścić na dół , i niech po żyłkach pną się w górę . Może ktoś ma jakiś inny dobry pomysł? .
Aga
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czytam Was i czytam..I niestety nie mogę się dołączyć do kobeowego wątku. Nic mi nie wykiełkowało..NIC kolejna partia kończy 4 tygodnie..Jeszcze jedna kończy ponad 2 i nic..Trudno się mówi
Życzę Wam dużo radości z tego pięknego kwiatuszka
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Skoro one tak szybko rosną to po żyłce będzie to dla nich tylko chwila - chyba że przy karniszy bedzie spory nadmiar tej żylki i będziesz opuszczać ta żyłkę - sama nie wiem .
Ale żeś mnie wystraszyła ich tempem wzrostu , mam nadzieję ze moje nie będą tak gnały
Ale żeś mnie wystraszyła ich tempem wzrostu , mam nadzieję ze moje nie będą tak gnały
Pozdrawiam. Ewa
Alenko , nie smuć , się , może jednak coś ruszy. Dałabym Ci sadzonek ile byś chciała , ale ja z Wawy. . Nie masz nikogo z forum w pobliżu miejsca zamieszkania, może ktoś by Ci zrobił sadzonki z rośliny matecznej?.Alenka pisze:Czytam Was i czytam..I niestety nie mogę się dołączyć do kobeowego wątku. Nic mi nie wykiełkowało..NIC kolejna partia kończy 4 tygodnie..Jeszcze jedna kończy ponad 2 i nic..Trudno się mówi
Aga
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
SAMSU okno jest zachodnie.Może wstawisz zdjęcie swoich gigantów Pierwszy raz wysiałam kobee także jestem raczej zielona w tym temacie...Ale tak sobie rozmyślam po co siać je tak wcześnie skoro rosną w takim szybkim tempie???SAMSU trzeba będzie przeprowadzić mocne cięcie żeby nie zarosły całego okna
Pozdrawiam Sylwia
Sylwia ja się doczytałam ze jak się poźniej wysieję to mogą nie zdążyć zakwitnąć
Pozdrawiam. Ewa
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W maju znajdziesz w sklepie czy na targu już wyrośnięte sadzonki, potem tylko przechować sobie na zimę.Alenka pisze:Czytam Was i czytam..I niestety nie mogę się dołączyć do kobeowego wątku. Nic mi nie wykiełkowało..NIC kolejna partia kończy 4 tygodnie..Jeszcze jedna kończy ponad 2 i nic..Trudno się mówi
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No moje to nie są jeszcze takie wysokie.
Mam 4 z wcześniejszego chowu,
2 mają po 2 listki już przepikowane
6 czeka na przepikowanie
i 3 myślą niebieskie czy warto pokazywać się
na tym świecie.
Mam 4 z wcześniejszego chowu,
2 mają po 2 listki już przepikowane
6 czeka na przepikowanie
i 3 myślą niebieskie czy warto pokazywać się
na tym świecie.