Oberżyna - uprawy z rozsady cz2.
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oberżyna - uprawy z rozsady
Po zeszłym roku obiecywałam sobie, że już więcej oberżyny nie uprawiam....A teraz martwię się gdzie kupić nasionka...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Reniu, jeżeli chcesz/odpowiada Ci, mam nadwyżkę rozsady "Black Beauty" - szkoda mi wyrzucać
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Muszę powalczyć w tym roku bo kiepsko mi kwitły w zeszłym. Może za mało nawozu, a może jednak trafią do tunelu...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- lobuzka
U mnie typowy tunel/foliowiec nie zdał egzaminu- słabe wiązanie owocu.
Za to w gruncie/ przy ścianie, lub w konstrukcji a`la folia- trzy ściany i dach plonowały całkiem, całkiem....
Za to w gruncie/ przy ścianie, lub w konstrukcji a`la folia- trzy ściany i dach plonowały całkiem, całkiem....
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- Iochroma
- 500p
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę że nie tylko ja mam problemy z kiełkowaniem "Tonda Bianca.." A już myślałam że zamordowałam te nasionka
Czy oberżyna "Listada de Gandia" sprawiała wam jakieś kłopoty w uprawie? Czy to prawda że ze względu na kolor owoców potrzebuje o wiele więcej światła niż ciemno ubarwione owoce innych odmian?
Czy oberżyna "Listada de Gandia" sprawiała wam jakieś kłopoty w uprawie? Czy to prawda że ze względu na kolor owoców potrzebuje o wiele więcej światła niż ciemno ubarwione owoce innych odmian?
Udanych plonów.
Magda
Magda
- Gleba
- 100p
- Od: 14 lut 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja oberżynka Black Beauty pozdrawia wszystkich swoimi czterema listkami Za rok postaram się o różne odmiany bakłażana, choć z tego co czytam, to ciężka i skomplikowana jest jego uprawa ...
W lewym dolnym rogu bakłażanek wygrzewa się wśród papryk
W lewym dolnym rogu bakłażanek wygrzewa się wśród papryk
Słoneczko, wyjdź!
Też mam tą odmianę Black Beauty ,ale jeszcze nie mają liści właściwych bo zasiałem 2 marca
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy pikujecie bakłażany?Posiałam podkiełkowane do doniczek i teraz zastanawiam się czy nie trzeba posadzić głębiej,pod liścienie
Tak, pod liścienie.
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
danutka66 pisze:Czy pikujecie bakłażany?Posiałam podkiełkowane do doniczek i teraz zastanawiam się czy nie trzeba posadzić głębiej,pod liścienie
Ze znanych mi źródeł wynika, że to błąd. Bakłażan się nie ukorzenia. Na łodydze zagłębionej w ziemi może się rozwinąć zgorzel, a ja sam miałem tam dwa lata temu depozyt wełnowców. Bakłażany się pikuje tak głęboko, jak rosły.aria pisze:Tak, pod liścienie.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Widocznie moje bakłażany o tym nie wiedzą . Nie miałam nigdy żadnych robali / te wełnowce to pewnie z parapetowców a nie od pikowania /. Każdy robi jak chce, ja napisałam jak ja robię.
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Bakłażan się pikuje identycznie jak paprykę, czyli a nie pod same liścienie, a nie tak jak rósł. Pikujemy mniej więcej do połowy łodyżki
Jak już będę pikować, to obfotam i pokaże ... ale moje dopiero mają liścienie a niektóre łebki dopiero pokazały z ziemi.
Jak już będę pikować, to obfotam i pokaże ... ale moje dopiero mają liścienie a niektóre łebki dopiero pokazały z ziemi.
- lobuzka
Również pikuję pod liścienie.
Zgorzel to choroba grzybowa siewek, wywołują ją grzyby, czyli przyczyn należy szukać w zastosowanym podłożu, niż w samym sposobie pikowania.
Tak się prezentują na dzień dzisiejszy
Zgorzel to choroba grzybowa siewek, wywołują ją grzyby, czyli przyczyn należy szukać w zastosowanym podłożu, niż w samym sposobie pikowania.
Tak się prezentują na dzień dzisiejszy
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.