Co będzie obsadzone tymi kobeikami?Mariola54 pisze:Dzisiaj przesadziłam resztę kobejek do doniczek.
W sumie mam ich teraz 12 na 15 wysianych nasion.
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
Co będzie obsadzone tymi kobeikami?Mariola54 pisze:Dzisiaj przesadziłam resztę kobejek do doniczek.
W sumie mam ich teraz 12 na 15 wysianych nasion.
oj znam tę nieprzepartą chęć pogrzebania - ale się opanowuję - jak ma wyjść, to wyjdzie, jak nie, to nie. Po co ryzykowaćrozmalinka pisze:pogrzebałam w doniczce i zobaczyłam wychodzący kiełek z ziarenka, ale niestety kawałek się ułamał![]()
czy roślinka poradzi sobie ?
Chyba nic już z niej nie będziemmakoo pisze:oj znam tę nieprzepartą chęć pogrzebania - ale się opanowuję - jak ma wyjść, to wyjdzie, jak nie, to nie. Po co ryzykowaćrozmalinka pisze:pogrzebałam w doniczce i zobaczyłam wychodzący kiełek z ziarenka, ale niestety kawałek się ułamał![]()
czy roślinka poradzi sobie ?![]()
ale trzymam kciuki
GRATULUJĘrenzal pisze:Wysiałam cztery nasionka 22 lutego i wszystkie wzeszły! Ponoć mają być fioletowe
Patuśpatii pisze:Agatko
Napatrzeć się nie mogę na Twoje zdjęcia. Pierwszy raz wysiałam kobeę i serce mi rośnie na widok tak pięknych okazów. Mam nadzieję, ze moje będą takie same
Pozdrawiam
Patrycja
Jak odwróciłaś to kolanko?bo nie bardzo rozumiem o co chodzimmakoo pisze:Do wszystkich, którzy tracą nadzieję
coś mi nie pasowało z tymi moimi nasionkami, bo wiem, że jak już sadzę, to sadzę wszystkie tak samo, a tu się okazuje, że tylko jedno wyszło i to jakoś tak dziwnie, bo pokazało się tylko kolanko
Więc szpileczka w ruch i posprawdzałam, co się dzieje z pozostałymi - otóż wszystkie wypuściły korzonki - czy to dobrze??
Każdy korzonek ma ze 3 cm i od niego są jeszcze wąsiki - dość sporo - więc hyc z powrotem przykryłam ziemią i podlałam. Teraz czekam, aż pójdą w górę. A to jedno kolanko odwróciłam, co by pod ziemią poszło.
Myślę, że doczekam się pięknych roślinek.
Ps. Okazało się, że nasionka posadziłam pionowo ;)