Kobea i jej uprawa cz.2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
Wysiałam cztery nasionka 22 lutego i wszystkie wzeszły! Ponoć mają być fioletowe
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
GRATULUJĘrenzal pisze:Wysiałam cztery nasionka 22 lutego i wszystkie wzeszły! Ponoć mają być fioletowe
Zdradzisz firmę?
Pozdrawiam. Ania
- agatka1409
- 200p
- Od: 6 mar 2012, o 14:00
Patuś Ja w tamtym roku pierwszy raz sadziłam,przypadkiem nasionka uśmiechneły sie do mnie w ogrodniczym ,no to myk do koszyka,a może cos wyrośnie W tym roku wiem że nie mogłabym się bez niej obejść U mnie roslinek sztuk 29 tylko biała jakoś tak mnie nie polubiła,mam jedną ale taka jakaś mizerniutkapatii pisze:Agatko
Napatrzeć się nie mogę na Twoje zdjęcia. Pierwszy raz wysiałam kobeę i serce mi rośnie na widok tak pięknych okazów. Mam nadzieję, ze moje będą takie same
Pozdrawiam
Patrycja
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Jak tylko wrócę do domu zaraz sprawdzę firmę i odpiszę!
A tak wygladały wczoraj (jeszcze nie rozsadzone )
A tak wygladały wczoraj (jeszcze nie rozsadzone )
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- mmakoo
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lut 2013, o 21:07
- Kontakt:
Do wszystkich, którzy tracą nadzieję
coś mi nie pasowało z tymi moimi nasionkami, bo wiem, że jak już sadzę, to sadzę wszystkie tak samo, a tu się okazuje, że tylko jedno wyszło i to jakoś tak dziwnie, bo pokazało się tylko kolanko
Więc szpileczka w ruch i posprawdzałam, co się dzieje z pozostałymi - otóż wszystkie wypuściły korzonki - czy to dobrze??
Każdy korzonek ma ze 3 cm i od niego są jeszcze wąsiki - dość sporo - więc hyc z powrotem przykryłam ziemią i podlałam. Teraz czekam, aż pójdą w górę. A to jedno kolanko odwróciłam, co by pod ziemią poszło.
Myślę, że doczekam się pięknych roślinek.
Ps. Okazało się, że nasionka posadziłam pionowo ;)
coś mi nie pasowało z tymi moimi nasionkami, bo wiem, że jak już sadzę, to sadzę wszystkie tak samo, a tu się okazuje, że tylko jedno wyszło i to jakoś tak dziwnie, bo pokazało się tylko kolanko
Więc szpileczka w ruch i posprawdzałam, co się dzieje z pozostałymi - otóż wszystkie wypuściły korzonki - czy to dobrze??
Każdy korzonek ma ze 3 cm i od niego są jeszcze wąsiki - dość sporo - więc hyc z powrotem przykryłam ziemią i podlałam. Teraz czekam, aż pójdą w górę. A to jedno kolanko odwróciłam, co by pod ziemią poszło.
Pozdrawiam Marta/mmakoo
- mmakoo
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lut 2013, o 21:07
- Kontakt:
do Mariola54
otrzymałam Twoją wiadomość na pw - ale nie mogę odpisywać jeszcze
co do wyposażenia to mam działeczkę ROD - ale może kiedyś zamienię na duuuuuży ogród ;)
otrzymałam Twoją wiadomość na pw - ale nie mogę odpisywać jeszcze
co do wyposażenia to mam działeczkę ROD - ale może kiedyś zamienię na duuuuuży ogród ;)
Pozdrawiam Marta/mmakoo
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Jak odwróciłaś to kolanko?bo nie bardzo rozumiem o co chodzimmakoo pisze:Do wszystkich, którzy tracą nadzieję
Jeżeli kolanko wyszło z ziemi to bardzo dobrze,nic nie należy z nim robić...za chwilkę to oto kolanko będzie wyciągać (główkę)z ziemi
Joanna
Kochani, przez 3 dni wyrósł taki mikry wąsik, czy on nabierze mocy? Wydaje mi się taki delikatny w porównaniu w Waszymi mega okazami. Druga roślinke uszczyknęłam zanim się ten pęd wytworzył. Takie eksperymenciki sobie prowadzę, żeby sprawdzić która sie ładniej rozkrzewi.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- rozmalinka
Jak kiełkowała moja kobea, to właśnie najpierw pokazało się "kolanko"... Po kilku dniach wyprostowało się i zaczęły wychodzić listeczki.
Pozdrawiam. Ania
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
21.02 wysiałam zeszłoroczne nasiona na spróbowanie i wyszły mi 4 sztuki
Mają dopiero po 2 listeczki ale i tak jestem zadowolona
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- rozmalinka
Ile nasionek posiałaś?imwsz pisze:21.02 wysiałam zeszłoroczne nasiona na spróbowanie i wyszły mi 4 sztuki
Pozdrawiam. Ania
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
To mi na wąs czepny wygląda, u podstawy jest normalny pęd, więc nie martw się.nyna76 pisze:Kochani, przez 3 dni wyrósł taki mikry wąsik, czy on nabierze mocy? Wydaje mi się taki delikatny w porównaniu w Waszymi mega okazami. Druga roślinke uszczyknęłam zanim się ten pęd wytworzył. Takie eksperymenciki sobie prowadzę, żeby sprawdzić która sie ładniej rozkrzewi.