Keukenhof
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Keukenhof
Jak sobie oglądam zdjęcia z Waszych podróży po ogrodach, to pomyslałem sobie że ja przeciez byłem w tym roku wiosną w Holandii w ogrodach Keukenhof. Zdjecia, które zaraz pokażę pewnie nie są w stanie pokazac milionów wiosennych kwiatów w całej ich krasie. Jednak spróbuję
Poniżej uprawy tulipanów na polu i jedno z moich ulubionych zdjęć
Oczywiście kupiłem ponad 50 cebul tulipanów i nie tylko, a w połowie października przesyłka dotarła.
W ogrodach mozna było nie tylko zobaczyć, ale i posłuchać jak układa się nowoczesne wiązanki, jestem ciekaw jak się Wam one podobają?
I jeszcze kilka
Na zakończenie kwiatowa Pippi oraz kilka zdjęc wiosennych dla rozjaśnienia zimowych wieczorów.
Podczas mojej bytności w Holandii, miałem również okazję oglądać wspaniałą Parade Kwiatową w Nordwijk, ale zdjęcia z niej to może następnym razem.
Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej
Poniżej uprawy tulipanów na polu i jedno z moich ulubionych zdjęć
Oczywiście kupiłem ponad 50 cebul tulipanów i nie tylko, a w połowie października przesyłka dotarła.
W ogrodach mozna było nie tylko zobaczyć, ale i posłuchać jak układa się nowoczesne wiązanki, jestem ciekaw jak się Wam one podobają?
I jeszcze kilka
Na zakończenie kwiatowa Pippi oraz kilka zdjęc wiosennych dla rozjaśnienia zimowych wieczorów.
Podczas mojej bytności w Holandii, miałem również okazję oglądać wspaniałą Parade Kwiatową w Nordwijk, ale zdjęcia z niej to może następnym razem.
Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Hej,
W każdym bądz razie Holendrzy dużo umieją i wiedzą o kwiatach.
Pozdrawiam
Andrzej
Oczywiscie wzruszeń było co niemiara. Ja obok mojego domku mam maleńki ogrodek i używam głownie rąk i narzędzi ręcznych, a tam widziałem uprawę tulipanow przy pomocy traktorow. Z jednej strony duże wrażenie, ale z drugiej strony tulipan i traktor.....KaRo pisze:Takie pole kwitnących tulipanów to musi być niesamowity widok...
Wspaniałe wrażenia ,a Ty zapewne doznałeś stokroć silniejszych wzruszeń.
Zdjęcia ekstra.
W każdym bądz razie Holendrzy dużo umieją i wiedzą o kwiatach.
Pozdrawiam
Andrzej
-
- 200p
- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Keukenhof 2012
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Keukenhof 2012
Przepiekne widoki ...
jakoś mi raźniej choć wiatr hula jak szalony,zdmuchuje z dachów śnieg i zapowiadają - 18 *C dzisiejszej nocy...
Czym handluje "polski turysta" ????
Z lewej ,na ziemi widzę liść monstery?
jakoś mi raźniej choć wiatr hula jak szalony,zdmuchuje z dachów śnieg i zapowiadają - 18 *C dzisiejszej nocy...
Czym handluje "polski turysta" ????
-
- 200p
Witaj KaRo, u mnie też zima i zapowiadają bardzo mroźne noce , ale wiosna już tuż tuż
z braku czasu już się nie przyglądałem, samo zwiedzanie całego ogrodu zajęło mi ok. 6 godz. To był ostatni pawilon do którego tylko zdążyłem zajrzeć przed zamknięciem ogrodu.. Podejrzewam że miał w koszu aksamitkiKaRo pisze: Czym handluje "polski turysta" ????
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Pieknie pokazales i narobiles apetytu
Bylem na ich stronie, w tym roku otwierajä juz w najblizszy czwartek ale patrzäc na to co za oknem, chyba warto bedzie pojechac dopiero od 21 kwietnia. Program wystaw tematycznych przebogaty, atrakcji dodatkowych co niemiara no i ten Amsterdam dostepny w ciägu kilkudziesieciu minut.
Dzięki, wlasnie poddales pomysl na kwietniowy weekend
Bylem na ich stronie, w tym roku otwierajä juz w najblizszy czwartek ale patrzäc na to co za oknem, chyba warto bedzie pojechac dopiero od 21 kwietnia. Program wystaw tematycznych przebogaty, atrakcji dodatkowych co niemiara no i ten Amsterdam dostepny w ciägu kilkudziesieciu minut.
Dzięki, wlasnie poddales pomysl na kwietniowy weekend
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
Jerome, warto pojechać w drugiej połowie kwietnia, wtedy kiedy jest szczyt kwitnienia. Teraz też już zapewne coś kwitnie, ale najlepszy efekt z pewnością będzie później. Udanej wycieczki. Pozdrawiam