W ogrodzie u Gosiaczka
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Zakupy niczego sobie a tym bardziej , jeśli ładne okazy i za niewielkie pieniądze.
Tym bardziej cieszą - mnie tak ze 2 lata temu trafiły się hortensje - co prawda etykiety sobie a rzeczywistość sobie ale tak dorodne i piękne więc jak tu się złościć. I za ca 4,99 za sztukę ...
Teraz mniej chodzę bo chyba szał zakupowy mam juz za sobą - bardziej porządkuję, przesadzam grupując je odpowiednio.
Remonty ... tylko o tej porze bo latem szkoda każdego dnia.
Tym bardziej cieszą - mnie tak ze 2 lata temu trafiły się hortensje - co prawda etykiety sobie a rzeczywistość sobie ale tak dorodne i piękne więc jak tu się złościć. I za ca 4,99 za sztukę ...
Teraz mniej chodzę bo chyba szał zakupowy mam juz za sobą - bardziej porządkuję, przesadzam grupując je odpowiednio.
Remonty ... tylko o tej porze bo latem szkoda każdego dnia.
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Szał zakupów trwa.Jak ciężko jest mi w sklepie , kiedy muszę rezygnować z kupna jakiejś ładnej roślinki.Rozsądek zwycięża niestety czasami .
-- 18 mar 2013, o 22:54 --
Datury też mi się bardzo podobają i tego chciejstwa nie potrafię sobie odmówić.
W końcu jakieś przyjemności nam się należą za to długie czekanie na wiosnę.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
Pozdrawiam cieplutko
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu!
witam serdecznie z zasypanej Ziemi Lubuskiej...sypie i sypie ...i końca nie widać...
... mnie opuściła już dobra energia, szał zakupów i wysiewów...patrzę na ogród / z każdej strony mam okna na jego widok/ ...i ogarnia mnie "telepka"
. Do wysiania mam jeszcze sporo ...
Zamówiłam 2 clematisy botaniczne i wiciokrzew ...na początku kwietnia dostawa. Na pewno muszę kupić hortensje...mam już swoje faworytki..i na tym chyba w tym roku zakończę
Całą noc padało ...i bez przerwy pada dalej.../ wielkie,geste płaty/
Żadne zwiastuny wiosny nie okazały się wiarygodne ...co do jej wczesnego przyjścia! Mój biedny ciemiernik czeka na rozkwit pełnym kwieciem... drugi miesiąc...
Pozdrawiam...![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
witam serdecznie z zasypanej Ziemi Lubuskiej...sypie i sypie ...i końca nie widać...
![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
... mnie opuściła już dobra energia, szał zakupów i wysiewów...patrzę na ogród / z każdej strony mam okna na jego widok/ ...i ogarnia mnie "telepka"
![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
Zamówiłam 2 clematisy botaniczne i wiciokrzew ...na początku kwietnia dostawa. Na pewno muszę kupić hortensje...mam już swoje faworytki..i na tym chyba w tym roku zakończę
Całą noc padało ...i bez przerwy pada dalej.../ wielkie,geste płaty/
Żadne zwiastuny wiosny nie okazały się wiarygodne ...co do jej wczesnego przyjścia! Mój biedny ciemiernik czeka na rozkwit pełnym kwieciem... drugi miesiąc...
Pozdrawiam...
![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Niestety u nas też pada Co prawda z przerwami, ale pada i znowu jest biało ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie wciąż jeszcze nie biało, choć pada od rana. Co spadnie, wiatr zaraz zdmuchnie. Zimno ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
Witam wszystkich gości ciplutko
fajnie, że podobają wam sie moje zakupy myślę, że jeszcze coś dokupię, a posadzić też mam gdzie , bo mam dwie nieduże rabatki po jesieni do zagospodarowania
str.10
poza tym mam jeszcze chciejstwa których muszę poszukać może na forum właśnie
chciałabym :
jukę
trawy ale nie ekspansywne
przetaczniki
a u mnie pada,wieje i tak na zmianę czyste szaleństwo!!!![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
fajnie, że podobają wam sie moje zakupy myślę, że jeszcze coś dokupię, a posadzić też mam gdzie , bo mam dwie nieduże rabatki po jesieni do zagospodarowania
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
poza tym mam jeszcze chciejstwa których muszę poszukać może na forum właśnie
chciałabym :
jukę
trawy ale nie ekspansywne
przetaczniki
a u mnie pada,wieje i tak na zmianę czyste szaleństwo!!!
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu o jukę przypomnij się jak już w końcu przyjdzie to ciepło, mam już dwu i trzyletnie to powinny zakwitnąć w tym albo przyszłym roku ![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
dzięki Iwonko ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu jak miło znowu do Ciebie zerknąć,gratuluje sukcesów w uprawie roślin,i udanych zakupów.Nie martw się u mnie też wieje i pada obficie,powodzonka
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
![wystraszony ;:202](./images/smiles/scared.gif)
![o-ścianę ;:223](./images/smiles/wallbash.gif)
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Na zimę zostawiacie hibiskusa w ogrodzie?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wiem, kto ma tanie, choć chude trawy
Jeśli jesteś zainteresowana, to powiedz.
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Młode hibiskusy na zimę należy zabezpieczyć przed mrozem, starsze zazwyczaj sobie radzą.
U mnie poprzednia zima sprawiła że z trzech jeden przezimował bez problemów, drugi dość późno odbił, a trzeci padł. Ale były u mnie tylko dwa-trzy lata i nie zabezpieczyłam ich wcale.
U mnie poprzednia zima sprawiła że z trzech jeden przezimował bez problemów, drugi dość późno odbił, a trzeci padł. Ale były u mnie tylko dwa-trzy lata i nie zabezpieczyłam ich wcale.
Ja miałam trzy. Dwie zimy zabezpieczałam w trzecią nie miałam jak -przykrywał M i nie otulił hibiskusów i niestety zmarzły ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)