Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poniosłaś Moniko dużą stratę. Może coś jeszcze będzie z pomidorów i ogórków - wypuszczą nowe pędy.
U mnie nie pada deszcz. Zarząd z uwagi na suszę podzielił ogród na dwie części i w jednej puszcza wodę w poniedziałki, wtorki, środy a w drugiej (ja w niej jestem) czwartki i piątki. Na szczęście w soboty i niedziele jest woda w całym ogrodzie.
Nie zawsze mogę jednak korzystać w kropelkowego systemu nawadniania ogórków - na początku tygodnia tylko konewka. Pomidory na szczęście podlewam co 4 - 6 dni i system kropelkowy może działać.
U mnie nie pada deszcz. Zarząd z uwagi na suszę podzielił ogród na dwie części i w jednej puszcza wodę w poniedziałki, wtorki, środy a w drugiej (ja w niej jestem) czwartki i piątki. Na szczęście w soboty i niedziele jest woda w całym ogrodzie.
Nie zawsze mogę jednak korzystać w kropelkowego systemu nawadniania ogórków - na początku tygodnia tylko konewka. Pomidory na szczęście podlewam co 4 - 6 dni i system kropelkowy może działać.
Pozdrawiam Andrzej.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Ale Ci dobrze! ;:13 Ja moje ogórasy późno wysiałam i dopiero rosną, a pomidory - ze względu naErazm pisze:Zapomniałem się pochwalić - od wczoraj zbieram ogórki z gruntu a od wtorku pomidory z tunelu.![]()
klimat - dopiero kwitną i to też nie wszystkie.

będę siać (skoro i tak mi nie wychodzi) tylko posadzę dymkę!
Dzięki Andrzeju! Znowu jestem trochę mądrzejsza!

Piękna jest ta róża.

Pozdrawiam serdecznie
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Witaj Andrzejku ,wpadłam do Ciebie z rewizytą,piękną i duża działeczkę masz......a ile kwiatów...
,różyczki wspaniale sie prezentują,fioletowy powojnik na tle..bergeni i jakiejś takiej asparagusowej roślinki bardzo ładnie się komponuje
....ależ cudnie zdjęcia można u Ciebie pstrykać......
Nie wiem czy mogę do Ciebie-jako Moderatora w Twoim wątku mieć prośbę ...ale spróbuję ryzyk fizyk.... w moim poście w moim wątku z dnia 03 07 z godz. 13.12 zakradł sie paskudny błąd ortograficzny
,,sposub,, fatalnie sie z nim czuję -poprawisz
Serdecznie dziękuję...

Nie wiem czy mogę do Ciebie-jako Moderatora w Twoim wątku mieć prośbę ...ale spróbuję ryzyk fizyk.... w moim poście w moim wątku z dnia 03 07 z godz. 13.12 zakradł sie paskudny błąd ortograficzny

-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Jestem do dyspozycji w każdej chwili Bożenko w wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=2898 . 

Pozdrawiam Andrzej.
Andrzejku dawno nie zaglądałam na forum (komputer okupują szkodniki), a u ciebie tak pięknie. Tyyyyyle pięknych róż. No i moje ukochane clematisy, a warzywniak!!! Moje ogóreczki jeszcze nie kwitną, bo te pierwsze coś mi zeżarło i musiałam wysiewać drugi raz, a pomidorki są jeszcze zielone. Ty możesz już sobie pałaszować
.

Andrzeju pytałeś w moim wątku o kamienie na skalniak, jest to kwarcyt.
Przepraszam, że tak późno, ale zajęcia nie pozwoliły mi na spędzanie czasu na Forum, a w związku z tym moje zaległośći rosną.
Twoje róże są przepiękne choć innym roślinkom nic nie brakuje, a do tego jeszcze takie pyszne zbiory. Ach i te ogórki już mi ślinka cieknie.
Pozdrawiam.
Przepraszam, że tak późno, ale zajęcia nie pozwoliły mi na spędzanie czasu na Forum, a w związku z tym moje zaległośći rosną.
Twoje róże są przepiękne choć innym roślinkom nic nie brakuje, a do tego jeszcze takie pyszne zbiory. Ach i te ogórki już mi ślinka cieknie.

Pozdrawiam.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
zaglądam do ogrodu, a tam tyle rozmaitości
Piękne róże, do pozadroszcenia. Andrzeju czy znasz nazwę tej żółtej i tej drugiej żółtej pnacej

Bardzo mi się podobają.
I zawsze kiedy patrzę na liguster - to najładniejszy jest na twojej działce.

Piękne róże, do pozadroszcenia. Andrzeju czy znasz nazwę tej żółtej i tej drugiej żółtej pnacej

Bardzo mi się podobają.
I zawsze kiedy patrzę na liguster - to najładniejszy jest na twojej działce.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...