Kobea i jej uprawa cz.2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
Ja tak robię z daliami i faktycznie się sprawdza! Nawet myslałam o tym wczoraj, gdy przesadzałam kobiałki do oddzielnych doniczek Moze i z ta będzie tak samo?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agatka a możesz mi narysować na fotce gdzie to się uszczykuje?
- agatka1409
- 200p
- Od: 6 mar 2012, o 14:00
Annes nie bardzo potrafię narysować
Uszczypnij za tą właściwą parą listków ,czyli tą drugą samą końcóweczkę co wychodzi
Uszczypnij za tą właściwą parą listków ,czyli tą drugą samą końcóweczkę co wychodzi
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Moje kobyłki atakują roletę.W tym roku szaleją, wysiewałam 12 stycznia, już dawno są w osobnych "domkach" i uszczyknięte, szaleją, a ja się cieszę i życzę Wam powodzenia w uprawie.
- agatka1409
- 200p
Reniu ja też tak z daliami robię,a próbowałaś może kiedykolwiek ukorzenić dalię z uszczykniętej końcówki?
- agatka1409
- 200p
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agatka dzięki,spróbuję,choć ręka mi się trzęsie
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie przejmuj się w to miejsce wypuści dwa pędy.Annes 77 pisze:Agatka dzięki,spróbuję,choć ręka mi się trzęsie
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja te uszczknięte końcówki wciskam po prostu obok tej macierzystej (można i do innej doniczki) i często się przyjmują. Wypróbowałam to na Bazyli, a przypomniałam sobie, gdy po uszczknięciu dali nie miałam, co zrobić z badylkiem i odruchowo wcisnęłam go w ziemię. Bez żadnych ukorzeniaczy, bez wody - do ziemi i już.agatka1409 pisze:Reniu ja też tak z daliami robię,a próbowałaś może kiedykolwiek ukorzenić dalię z uszczykniętej końcówki?
Spróbować można i z Kobełką.
Mam na razie tylko cztery fioletowe, to każda gałązka na wagę złota.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- agatka1409
- 200p
Reniu zatem spróbuję z dalią
Niestety wsadzone wczoraj do ziemi uszczyknięte kobełki szlag trafił ,ale jak uszczyknę nastepne to spróbuję włożyć do wody,a moze się uda
Niestety wsadzone wczoraj do ziemi uszczyknięte kobełki szlag trafił ,ale jak uszczyknę nastepne to spróbuję włożyć do wody,a moze się uda
- agula75
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 lut 2013, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko,chciałam zapytać kiedy przesadzasz do docelowej doniczki?Pytam bo moje Kobełki są na tym samym etapie co Twoje ,czyli powoli zaczynają wyrastać drugie ,właściwe liście,a do tej pory mieszkają pojedynczo w pojemniczkach po śmietanie ,pozdrawiam cieplutko ,Aga
- agatka1409
- 200p
Agula u mnie to są już docelowe doniczki ,ja wysiewałam po ok 10 nasion do jednej doniczki,jak tylko puściły pierwszy liść posadziłam pojedynczo do takich doniczek jak widzisz na zdjęciach ,wiekszych domkow niestety nie dostaną ,bo mam ich dużo a parapety coś bardzo skurczoneagula75 pisze:Agatko,chciałam zapytać kiedy przesadzasz do docelowej doniczki?Pytam bo moje Kobełki są na tym samym etapie co Twoje ,czyli powoli zaczynają wyrastać drugie ,właściwe liście,a do tej pory mieszkają pojedynczo w pojemniczkach po śmietanie ,pozdrawiam cieplutko ,Aga
W ubiegłym roku też w tych doniczkach były i spokojnie do końca maja dały radę
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26