Skrętniki i fiołki -renatas
Re: Skrętniki i fiołki -renatas
Kwitnące storczyki piękne są A jak cudownie prezentują się razem
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcie grupowe kwitnacych storczyków , śliczne . Ależ cieszy oko .
Ze skrętnikami zaczynam przygodę , ciekawa jestem , jak się skończy
Ze skrętnikami zaczynam przygodę , ciekawa jestem , jak się skończy
- orchidea177
- 200p
- Od: 13 lut 2013, o 14:52
Dech zapiera jak patrze na twoje skrętniki;)
Totalny odlot
Jak zwykle Twoje kwiaty ślicznie kwitną taki stoczyk kupiłam siostrze na urodziny io teraz jej go zazdroszczę a możesz mi zdradzić w jakiej ziemi trzymasz skrętniki. Bo jeden mam w zwykłej sklepowej ziemi bez żadnych dodatków i muszę uważać żeby go nie przelać, ale ma pełno liści a drugi mam w takiej leśnej ziemi z domieszką perlitu i piasku i wypuszcza góra 2 liście, bo jak wyrasta 3ci to ten najstarszy więdnie... Możesz mi coś poradzić? Może zacznę je nawozić znowu? Czy przesadzić do bardziej trofeum ziemi?
pozdrawiam
Karolina
Karolina
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Renatka Jest ;)
Śliczna Gama i storczyki
Śliczna Gama i storczyki
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Cieszę się, że wróciłaś..., Gama śliczna...dopiero zacznie kwitnienie, to był przedsmak tego co potrafi...
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Witaj u mnie Agnieszkoagnieszka_ pisze:Ja tu u ciebie pierwszy raz i na pewno nie ostatni .....A powiedz gdzie twoje fiołeczki a może skrętniki są bardziej atrakcyjne i wybrałaś właśnie je ...
zapraszam częściej. Fiołków zostawiłam sobie tylko ...8 odmian-te ,które najbardziej mi się podobały...czy skrętniki są bardziej atrakcyjne? - to pewnie kwestia dyskusyjna...na pewno są większe ,szersze i zajmują więcej miejsca na parapetach i niestety wyparły z nich fiołki.
To super Jolu,czekam na zdjęcia u Ciebie ,u mnie mnnnnnnóstwo pączkówjola1 pisze:Reniu moje skrętniki też budzą się, niektóre mają pączki.
Aga nieźle Ci idzie ukorzenianie,więc może listek ?mniodkowa pisze:...nie dziwię się, że Twoja Gama pokazała twarzyczkę - jest przepiękna muszę się w głowę, aby nie zacząć Cię o nią molestować
no... ale storczyk krówka to niezła krowa upasiony rewelacyjnie
Krówka niestety już przekwita ,ale za to teraz zaczyna się kwitnienie skrętników.
Jolujolcia1212 pisze:
Reniu piękny skrętniczek. Mam nadzieję na ich festiwal, chociaż ja na wiosnę właśnie jednego ukatrupiłam
Festiwal się zaczyna ,za chwilę będą pierwsze takty jakby na przekór zimie, na parapetach zaczynają się kolory.
Aluniu,justus -dzięki
Danutowitaj
orchideo mam nadzieję,że "odlot" to dopiero będzie ja mam już ok.60 odmian skrętników i wiele z nich ma pąki!
Karolino ja skrętniki sadzę do zwykłej ziemi z kwiaciarni,takiej z dodatkiem biohumusu, czasami dodaję perlit-jeśli mam.karcias pisze:...a możesz mi zdradzić w jakiej ziemi trzymasz skrętniki. Bo jeden mam w zwykłej sklepowej ziemi bez żadnych dodatków i muszę uważać żeby go nie przelać, ale ma pełno liści a drugi mam w takiej leśnej ziemi z domieszką perlitu i piasku i wypuszcza góra 2 liście, bo jak wyrasta 3ci to ten najstarszy więdnie... Możesz mi coś poradzić? Może zacznę je nawozić znowu? Czy przesadzić do bardziej trofeum ziemi?
...a nawożę je bardzo rzadko.Może spróbuj przesadzić?...choć powodów więdnięcia może być wiele,trudno coś doradzić ,musiałabyś powiedzieć coś więcej ,gdzie rosną ,jakie stanowisko...a może teraz będzie lepiej ,jak słońca coraz więcej ...może nawet kiedyś wiosna przyjdzie ?
Basiu ja tu byłam cały czas- u Was-tylko zima mnie zniechęcała do wpisów w moim wątku....fiskomp pisze:Cieszę się, że wróciłaś..., Gama śliczna...dopiero zacznie kwitnienie, to był przedsmak tego co potrafi...
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Gama i Justa Piękności
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Absolutnie wszystkie są piękne Jeszcze takie malutkie, a już kwitną
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No i znowu szczęka na kolanach
Śliczne kwiatuszki
Śliczne kwiatuszki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
I co tu mówić... nic tylko podziwiać i czekać na prawdziwą wiosnę nie tylko na parapetach
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Reniu uwielbiam takie skrętniki jak Gama, nie mogę wyjść z podziwu nad pomysłowością przyrody, te żyłki u tego typu skrętników są cudowne, u mnie podziwiam Bridge.