Kwiaty z mojego ogrodu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty z mojego ogrodu.

Post »

Haniu ;:63 jesteś artystką , przepiękne bukiety .
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p
Od: 18 paź 2009, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu dziękuję bardzo za odwiedziny i pochwały.
Krysiu dziękuję również.Pierwszy raz robiłam takie bukieciki z liści.Informacje w jaki sposób zrobić, znalazłam w necie.Co roku również robiłam bukiety z suszonych kwiatów,ale w tym sezonie nie miałam ładnych suszków.Krysiu oglądając Twój wątek widziałam jakie cudeńka potrafisz wyczarować. Prace na działce prawie zakończone.
jak przyjdą większe przymrozki będę kopczkować róże i zabezpieczać inne wrażliwe rośliny.Do zimy się zejdzie :;230 bo ja zawsze sobie coś wymyślę do roboty.

Jeszcze zrobiłam takie bukieciki
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Haniu, dzięki za odpowiedź. Ja mam w ogrodzie tylko trojeść amerykańską. Na forum już spotkałam trojeść bulwiastą, ale widziałam ją w fazie nasienników, skierowanych pionowo do góry, w kształcie bulwek, a później pękających i wysypujących nasionka podobne do puchu, zresztą takie nasionka na też trojeść amerykańska. Czy masz ją w ogrodzie?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

Zosiu miałam trojeść amerykańską, ale zaczęłam ją likwidować ponieważ za bardzo mi się rozrastała.Jeśli byś chciała nasionka trojeści bulwiastej to mogę Ci przesłać,w tym sezonie zebrałam nasiona.
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Haniu, oczywiście chętnie skorzystam, bo i kwiat podoba mi się jak również później nasionka. Ja mam trojeść amerykańską posadzoną w miejscu gdzie ma dużo miejsca ale też ją na wiosnę ograniczam, a przy gliniastej ziemi nie ma wielkiego pola do popisu.
Haniu jak oglądam Twoje przecudne dalie to "aż coś mi się robi" tak mi się podobają.
Wiesz ja dostałam w prezencie angielskie nasiona dalii, będę je wysiewać na wiosnę zobaczę co z tego wyrośnie? Może będzie jakiś rarytas?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

:wit Zosiu Nasionka wyśle bliżej wiosny,jak bym zapomniała to przypomnij mi. Dziękuję za pochwały daliowe.Ja bardzo lubię dalie i chociaż jest z nimi sporo pracy,to co roku jeszcze ich dokupuje i sadzę.Latem królują u mnie na całej działce, i jest na co popatrzeć. Dziś Zosiu zwiedzałam Twój ogród.Jest naprawdę śliczny.Taki ogród to marzenie.Rośnie u Ciebie mnóstwo ciekawych i pięknych roślin. Zwiedzając Twój ogród to tak jakbym chodziła po ogrodzie botanicznym.Ale brakuje w nim jednego gatunku kwiatów , a mianowicie dalii :lol: :uszy. Zosiu namawiam do uprawy dalii ,które tak Ci się podobają,a jeszcze bardziej upiększą Twój ogród.
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haniu, obejrzałam Twój ogród i jestem pełna zachwytu nad bujnością kwitnienia wszystkich roślin.Jak cudownie pokrywają całe przestrzenie, uwielbiam obsadzać jednym gatunkiem większe połacie, bo jak kwitną to są łany kwiecia. Może wstawiłabyś jeszcze kilka fotek z tegorocznego kwitnienia.
Lilie masz wspaniałe, aż uginają się od kwiatów, nie mówiąc już o daliach. Marzenie każdego ogrodnika. Przeczytałam, że kupujesz u p. Lipskiego, możesz mi podać adres na pw, ma piękne odmiany. Szczególnie zachwyciły mnie te wielkie, fioletowe i różowo-białe, przydały by się na różową rabatkę. Moje nie kwitną tak obficie, bo są częściowo zacienione, ale nawet kilka kwiatów ozdobi mi rabatę.
Lilia o którą pytasz to wg mnie Altari. Pięknie Ci również zakwitła Corvara. Musisz mieć dobrą ziemię i przyjazne warunki dla lilii.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

Witam Cię Rozanko i dziękuję za odwiedziny w moim skromnym ogródku.
Lilie rosną u mnie drugi sezon.Zaczęło się od jednej cebuli,i wiesz jak to się dalej dzieje :;230.Zauroczyły mnie. Dalii w tym roku mam bardzo mało,ponieważ zimą przechowywałam w piwnicy w bloku i uschły.Zamówiłam nowe,ale nie otrzymałam.Myślę ,że przyszły sezon będzie lepszy.
Gleba w ogródku jest słaba,dodaję kompostu,ale i tak nie wystarcza dla wszystkich roślin.Coraz mniej pracy na działce to i czas znajdę na wstawienie zdjęć z tego sezonu.
Zerknij na pw
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

Witam Wszystkich odwiedzających mój ogródek i zapraszam do obejrzenia zdjęć z sezonu 2012 Trochę wiosny
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Trochę lata[/b Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/url
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Witaj Haniu!
Trafiłam tu przypadkiem przeglądając temat cebulek z Biedronki i postanowiłam już tu zostać. Dodaję dop zakładek Twój wątek i będę podziwiać Twoje piękne rośliny. Zwłaszcza lilie. Zauważyłam też liliowca( moja miłośc).
Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję,że będziesz częściej gościć na FO.
Masz tyle do pokazania.
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

Witaj Aniu
Dziękuję za odwiedziny w moim ogródku.Rzadko tu zaglądam i nie spodziwałam się odwiedzin.Bardzo lubię lilie i co roku dokupuję nowe cebule.Jesienią jest więcej czasu więc pokażę zdjęcia moich lilii i dalii,które również bardzo lubię. Pozdrawiam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://www.fotosik.pl][img]
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
hania5
200p
200p

Post »

I kolejne zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Haniu!
Piękna liliowa kolekcja! Część z tych, które pokazałaś mam u siebie ale Twoje są do pozazdroszczenia. Chyba rosną dłużej niż rok?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”