Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
Annes próbowałam wykałaczką delikatnie to to usuwać, schodzi bezproblemowo, bez wysiłku.............wystarczy, ze delikatnie czubkiem wykałaczki dotknę i się zsuwa...............
Agnieszka siałam w domu.
Zrobiłam rekonesans innych roślinek sianych w tej samej ziemi, w sumie wszystkie stoją blisko siebie................ale nie odnotowałam tych brązowych kropek na innych roślinkach.
Jedynie wysiew aksamitki Tipowo-Realowskiej jest jakiś dziwny, i te listeczki są jakby poobgryzane coraz bardziej......................odizolowałam ją od reszty...........obserwuję............jak liście będą ginąć coraz bardziej to wywalam.
Agnieszka siałam w domu.
Zrobiłam rekonesans innych roślinek sianych w tej samej ziemi, w sumie wszystkie stoją blisko siebie................ale nie odnotowałam tych brązowych kropek na innych roślinkach.
Jedynie wysiew aksamitki Tipowo-Realowskiej jest jakiś dziwny, i te listeczki są jakby poobgryzane coraz bardziej......................odizolowałam ją od reszty...........obserwuję............jak liście będą ginąć coraz bardziej to wywalam.
Zaczęły kielkować Tak gęsto że wyrośnie z tego trawnik
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to moje lobelie pikowane 11 marca. Widać że się przyjęły i mają się dobrze no i rosną sobie powoli...
Pozdrawiam Sylwia
Sonia ty jesteś mistrzyni świata i lobelie i kobełki też piękne...........
Moje lobelie po pikowaniu
Biała rośnie kiepsko,część białej co wysiałam na tabletki torfowe spisałam na straty i po kilku tygodniach torf dodałam do ziemi dla szałwii.
Czy maja szanse przeżyć w cieniu szałwii?
Biała rośnie kiepsko,część białej co wysiałam na tabletki torfowe spisałam na straty i po kilku tygodniach torf dodałam do ziemi dla szałwii.
Czy maja szanse przeżyć w cieniu szałwii?
Pozdrawiam,Basia
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
Dziewczyny u was chyba więcej słońca jest, że te wasze lobelki takie dorodne i zieloniutkie. Po prostu pięknoty
Pozdrawiam, Agnieszka
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Moich z Pnos z 4 opakowań wzeszło moze z 20 pojedynczych roślinek.... To jest straszne. Z legutki zeszłoroczne pięknie kępkami wykiełkowały, a w tych widać jedynie ziemię. Eh jaką kiepską jakość nasion pakują. Niedosc ze 3 tygodnie mi wysyłali i czekałam na te lobelki to jeszcze nie skiełkowały.
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja siałam pierwszy raz i wykiełkowały chyba wszystkie(trawnik).Nasiona kupiłam w OBI podobnie jak petunię kaskadową i mam klęskę urodzaju Jak na pierwszy raz to jest super Mam nadzieję,że będą jak wasze
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Dziękuję dziewczyny za te komplementy ale należą się moim roślinkom a nie mi Wasze też są śliczne
Pozdrawiam Sylwia
Jak sie tak zastanowie to te z PNos-u też mi kiepsko wzeszły, będę miała po kilka sztuk różowej i czerownej i niebieskiej .Biała też kiepska z torseedu, jedynie z tej firmy dobrze wzeszła szafirowa pendula. A może po prostu nie mam ręki do lobeliisylwana85 pisze:Moich z Pnos z 4 opakowań wzeszło moze z 20 pojedynczych roślinek.... To jest straszne. Z legutki zeszłoroczne pięknie kępkami wykiełkowały, a w tych widać jedynie ziemię. Eh jaką kiepską jakość nasion pakują. Niedosc ze 3 tygodnie mi wysyłali i czekałam na te lobelki to jeszcze nie skiełkowały.