Taki - sobie ogród cz.2
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Obiecałam, to pokazuję:
Chleb się przypalił, nie chciał wyrosnąć i piekłam go o 4 rano, zeby zdążyć przed pracą.
Cały dzień potem spałam. Wzięłam przepis od Mirabelki, ale wyszło zupełnie cos innego.
Smakuje trochę jak ten ciemny z Lidla.
I ptaszki, bo smutno. Ryczeć mi się chce jak patrzę na szpaczki, pliszki, żurawie, które zdezorientowane brodzą w śniegu, a miała być trawka i muszki.
Chleb się przypalił, nie chciał wyrosnąć i piekłam go o 4 rano, zeby zdążyć przed pracą.
Cały dzień potem spałam. Wzięłam przepis od Mirabelki, ale wyszło zupełnie cos innego.
Smakuje trochę jak ten ciemny z Lidla.
I ptaszki, bo smutno. Ryczeć mi się chce jak patrzę na szpaczki, pliszki, żurawie, które zdezorientowane brodzą w śniegu, a miała być trawka i muszki.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Chleb wygląda rewelacyjnie
A ptaszki Sama wiesz...
A ptaszki Sama wiesz...
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka , wyszedł bardzo poprawnie Jeśli dwrugi raz bedziesz piekła , już wszystko będziesz wiedziała jak i co . Bardzo się cieszę.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Uwielbiam Twoje zdjęcia ptaszków Chlebek przez monitor mi zapachniał
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- takasobie
Mirabelko! Masz rację, że trening czyni mistrza! Najważniejsze, że smakuje chłopakom. Ja dodałam jeszcze przyprawy do chleba staropolskiego.
Dzięki dziewczyny!
Parę fotek na dziś:
Moje pomidorki, resztę zdjęć wrzuce do tematycznego o zdjęciach wysiewów i rozsad pomidorków:
Widok na ogródek
Taka poranna temperaturka:
Mój mniejszy karmniczek dziś rano:
Kos na wisience
Moja hoja! Chyba taka zwykła, ale mąż mi z drutu podpórke zrobił, prawie jej nie widać
Dzięki dziewczyny!
Parę fotek na dziś:
Moje pomidorki, resztę zdjęć wrzuce do tematycznego o zdjęciach wysiewów i rozsad pomidorków:
Widok na ogródek
Taka poranna temperaturka:
Mój mniejszy karmniczek dziś rano:
Kos na wisience
Moja hoja! Chyba taka zwykła, ale mąż mi z drutu podpórke zrobił, prawie jej nie widać
Miłka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I zgadnij co mi się najbardziej podoba ?
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko,
chlebek ze zdjęcia woła: "zjedz mnie" .
Ptasie widoki piękne, też tak chcę.... .
Temperatura mrożąca, we Wrocławiu rano było -10, słońce oszukiwało, zupełnie nie dawało ciepła , a ja się na letniaka ubrałam i lekko się zdziwiłam wychodząc na dwór .
chlebek ze zdjęcia woła: "zjedz mnie" .
Ptasie widoki piękne, też tak chcę.... .
Temperatura mrożąca, we Wrocławiu rano było -10, słońce oszukiwało, zupełnie nie dawało ciepła , a ja się na letniaka ubrałam i lekko się zdziwiłam wychodząc na dwór .
Joasia
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Matko taki sam mróz jak u mnie.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Miłeczko
Kos na wisience patrzy się prosto na mnie
Będzie już coraz cieplej
Kos na wisience patrzy się prosto na mnie
Będzie już coraz cieplej
- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Miłka, chlebek wygląda apetycznie a jak pachnie.........
Nie tylko ptaszki zdezorientowane.My też.Nie wiemy czy to Wielkanoc czy Boże Narodzenie?????????
Nie tylko ptaszki zdezorientowane.My też.Nie wiemy czy to Wielkanoc czy Boże Narodzenie?????????
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jak tu smacznie u Ciebie Miłeczko, Hoja ma gustowną podporę, szczerze-ja jej w ogóle nie widzę, też powinnam coś dla swojej wymyśleć.
A ogród? Cóż, u mnie też dużo śniegu. Wysiewy imponujące, więc jak tylko ciepełko zawita to od razu kolorowo będziesz mieć.
Mnie teraz też siewki przy dobrym humorze trzymają, lubię patrzeć jak z dnia na dzień są większe.
A ogród? Cóż, u mnie też dużo śniegu. Wysiewy imponujące, więc jak tylko ciepełko zawita to od razu kolorowo będziesz mieć.
Mnie teraz też siewki przy dobrym humorze trzymają, lubię patrzeć jak z dnia na dzień są większe.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Miłka - Twoje pomidorki mają jeszcze czas, wcale nie musisz ich już pikować.
Jedna ( a nawet dwie ) Sława Nadrenii ma kask, kapnij kropelkę wody i za chwilę delikatnie ściągnij.
edit : Trzy mają kaski.
Jedna ( a nawet dwie ) Sława Nadrenii ma kask, kapnij kropelkę wody i za chwilę delikatnie ściągnij.
edit : Trzy mają kaski.
- takasobie
Mariola! Udało mi się popikować. robiłam po 2-3 odmiany dziennie. Najlepsze jest to, że z tego całego parapetu zużyję 10-12 roślin, a reszta co przeżyje - pójdzie do ludzi.
Marzka! Zostały nam tylko parapety Rzeczywście miło się patrzy, jak maleństwa rosną.
Grażka! Ptaki przylatują do karmników a mi kończy się ziarno. Będą musiały radzić sobie same. Nie dokupię kolejnego wora
Majka! Przecież wiosna przyjść musi! Damy radę!
Dorotka! Na szczęście powoli się ociepla, coraz więcej ciemnych plam wystaje spod śniegu, a dziś +1 i sypie
Asiu! Ano mroziło! Ryczeć się tylko chce! Na święta w kożuchach będziemy paradować!
Bratki chciałam kupić i przed dom wsadzić i nic z tego! Może kupię i w domu postawię, a jak się ociepli - wysadzę.
Aniu! Nie wiem Bo Ptaki to rzeczywiści ładne są, ale moja hoja taka sobie
To chyba ostatnia chwila przed świętami, kiedy mam czas coś napisać. Dziś Wielki Piątek, skupię się na świętach, bo i popiec trzeba, baranki z masła zrobić, nie mówiąc o sprzątaniu i innych takich tam. Pada śnieg. Rzeżucha nie chce wykiełkować, wstyd mi, ale awaryjnie kupiłam do dekoracji, bo na święta rzeżucha musi być.
Posiałam pszenicę - ta wychodzi.
Pościnam jeszcze brzozowe gałązki, ale nie zdążą wypuścić listków. Ale pościnałam wierzbę tą pokręconą i wstawiłam do wazonu. Ta puszcza listki. Na szczęście jest bukszpan, on chociaż jest zielony
Życzenia chciałabym Wam przekazać w specjalnym wątku
I parę zdjęć:
Dla mnie to hit! Kupiłam matę do przesadzanie roślin. Nareszcie mniej sprzątania!
Popikowane pomidorki i papryczki:
Posiana pszenica. Spóźniłam się trochę. Ale ma 2 dni więc zdąży urosnąć
Marzka! Zostały nam tylko parapety Rzeczywście miło się patrzy, jak maleństwa rosną.
Grażka! Ptaki przylatują do karmników a mi kończy się ziarno. Będą musiały radzić sobie same. Nie dokupię kolejnego wora
Majka! Przecież wiosna przyjść musi! Damy radę!
Dorotka! Na szczęście powoli się ociepla, coraz więcej ciemnych plam wystaje spod śniegu, a dziś +1 i sypie
Asiu! Ano mroziło! Ryczeć się tylko chce! Na święta w kożuchach będziemy paradować!
Bratki chciałam kupić i przed dom wsadzić i nic z tego! Może kupię i w domu postawię, a jak się ociepli - wysadzę.
Aniu! Nie wiem Bo Ptaki to rzeczywiści ładne są, ale moja hoja taka sobie
To chyba ostatnia chwila przed świętami, kiedy mam czas coś napisać. Dziś Wielki Piątek, skupię się na świętach, bo i popiec trzeba, baranki z masła zrobić, nie mówiąc o sprzątaniu i innych takich tam. Pada śnieg. Rzeżucha nie chce wykiełkować, wstyd mi, ale awaryjnie kupiłam do dekoracji, bo na święta rzeżucha musi być.
Posiałam pszenicę - ta wychodzi.
Pościnam jeszcze brzozowe gałązki, ale nie zdążą wypuścić listków. Ale pościnałam wierzbę tą pokręconą i wstawiłam do wazonu. Ta puszcza listki. Na szczęście jest bukszpan, on chociaż jest zielony
Życzenia chciałabym Wam przekazać w specjalnym wątku
I parę zdjęć:
Dla mnie to hit! Kupiłam matę do przesadzanie roślin. Nareszcie mniej sprzątania!
Popikowane pomidorki i papryczki:
Posiana pszenica. Spóźniłam się trochę. Ale ma 2 dni więc zdąży urosnąć
Miłka