Tunbergia(Thunbergia alata ) Cz.1
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tunbergia - ( Thunbergia alata ) jak uprawiać?
Ale młode widzę listki mają zielone?
Gratuluję nasionek.
Gratuluję nasionek.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Renzal, to ja nie będę mówiła ile ja mam już przepikowanych w palety i doniczki warzyw i kwiatów... Ile razy 600, wstaję o 6 i podlewam, zanim wyjadę do pracy :/ już się nie mogę doczekać kiedy się ociepli i pory i cebulę i sałatki wywalę pod folię, żeby popikować kwiatki ;)
A tunbergię mam pierwszy raz ale już mi się strasznie podoba ;) tylko się zastanawiam gdzie ja ją posadzę ;) myślę że nieźle by rosła w połączeniu z niebieskimi wilcami ;)
A tunbergię mam pierwszy raz ale już mi się strasznie podoba ;) tylko się zastanawiam gdzie ja ją posadzę ;) myślę że nieźle by rosła w połączeniu z niebieskimi wilcami ;)
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Sylwuś! Tak jak pisałam rozkręcam się... Potrafię docenić ciężką pracę. Już nawet zaczęłam kombinować jak przekonać H, coby mi zamontował podlewanie kropelkowe jak w foliaczku bo o tej czynności wielu nawet nie myśli.
Ja miałam ochotę połączyć z czerwonym wilcem, ale odrobinę go oddzielę, coby się nie ,,pogryzły", bo wilec ponoć dość ekspansywny.
Aż mnie skręca, żeby wysiać jeszcze pomarańczową ''tubkę" i ciągle rozglądam się za innymi kolorkami
Ja miałam ochotę połączyć z czerwonym wilcem, ale odrobinę go oddzielę, coby się nie ,,pogryzły", bo wilec ponoć dość ekspansywny.
Aż mnie skręca, żeby wysiać jeszcze pomarańczową ''tubkę" i ciągle rozglądam się za innymi kolorkami
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- sylwana85
- 500p
Szalej szalej ;) efekt będzie niesamowity ;) już się nie mogę doczekać do ciepełka ;)
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie tunbergiowcy
Muszę poprzycinać swoją tunbergię, bo chyba chce mi za żaluzje robić. Spróbuję ukorzenić to co odcięłam, może się przyjmie? Próbował ktoś kiedyś?
Muszę poprzycinać swoją tunbergię, bo chyba chce mi za żaluzje robić. Spróbuję ukorzenić to co odcięłam, może się przyjmie? Próbował ktoś kiedyś?
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
Ja nie robiłam, zresztą po raz pierwszy ją mam. Spróbuję zrobić jak będzie większa. Myślę, że to co teraz uszczykuje jest za delikatne do tego. Ale jak wyczytałam, że można z kobełkami to i z tunbergią chyba też co???
Alenka daj znać jak Ci się uda
Alenka daj znać jak Ci się uda
Pozdrawiam, Beata
- Alenka
Moja już miała 6 par liści właściwych, więc ją uszczyknęłam Wcześniej zrobiłam to samo z drugą tunbergią, która była mniejsza, i nawet jej to pomogło Tylko wtedy nie próbowałam ukorzenić odciętej części
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Moje wątki
Moje wątki
Witam
Swoją Tunbergię siałam pod koniec stycznia. Pierwszy raz mam z nią do czynienia. Dziś ma już 30 cm i zauważyłam pierwszego pączka kwiatowego Już się nie mogę doczekać aż rozkwitnie
Pozdrawiam serdecznie
Patrycja
Swoją Tunbergię siałam pod koniec stycznia. Pierwszy raz mam z nią do czynienia. Dziś ma już 30 cm i zauważyłam pierwszego pączka kwiatowego Już się nie mogę doczekać aż rozkwitnie
Pozdrawiam serdecznie
Patrycja
Pozdrawiam
Patrycja
Patrycja
-- 22 mar 2013, o 22:34 --
Przepraszam, że takie kiepskie... ale to moje pierwsze zdjęcie dodane na forum. Jeszcze ciepłe ;)
Pozdrawiam
Patrycja
Pozdrawiam
Patrycja
Patrycja
- Alenka
Piękna Pokaż więcej Całą roślinkę
Moje wątki
Moje wątki
- sylwana85
- 500p
Wow, tez chcę już mić taką.
http://img849.imageshack.us/img849/5738 ... 221428.jpg
-- 23 mar 2013, o 07:40 --
nie wiem dlaczego ale nie mogę wkleić drugiego zdjęcia. powyżej adres gdzie mnie przerzuciło
Z Imageshack jak wstawisz zdjęcie to kopiujesz kod forum i wstawiasz tutaj. Iwona
-- 23 mar 2013, o 07:40 --
nie wiem dlaczego ale nie mogę wkleić drugiego zdjęcia. powyżej adres gdzie mnie przerzuciło
Z Imageshack jak wstawisz zdjęcie to kopiujesz kod forum i wstawiasz tutaj. Iwona
Pozdrawiam
Patrycja
Patrycja