Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
Mam trochę inną odmianę Krotona i mój nabiera stopniowo kolorków, młode listki są zielone, a starsze od żółtych przez pomarańczowe do czerwonych, nawet przez zimę się wybarwiały, więc to kwesta czasu
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Arku to zdecydowanie był kwiatostan na Twojej Difenbachii Zresztą typowy dla rodziny obrazkowatych
Moja Difcia też zrobiła mi taką niespodziankę. jeszcze dzisiaj pokażę u siebie fotki to może podejrzysz.
Co do wdzięczności Krotona mam nieco odmienne zdanie, bo moja współpraca z nimi jakaś taka marna była
i z dwoma się pożegnałam Czy jeszcze spróbuję? na dzień dzisiejszy mówię: nie
Moja Difcia też zrobiła mi taką niespodziankę. jeszcze dzisiaj pokażę u siebie fotki to może podejrzysz.
Co do wdzięczności Krotona mam nieco odmienne zdanie, bo moja współpraca z nimi jakaś taka marna była
i z dwoma się pożegnałam Czy jeszcze spróbuję? na dzień dzisiejszy mówię: nie
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękny kroton.
Mam 3 różne,małe.I walczę z przędziorkami
Chyba mój najmniejszy jest taki sam,jak twój.Też mam nadzieję,że z czasem,te zielone listki się wybarwią
Mam 3 różne,małe.I walczę z przędziorkami
Chyba mój najmniejszy jest taki sam,jak twój.Też mam nadzieję,że z czasem,te zielone listki się wybarwią
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pięknie, wybarwiony kroton.
Ma ciekawą teksturę liści.
Ma ciekawą teksturę liści.
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Ładnie ci rośnie kroton Moje dwa podejścia do jego uprawy, nie powiodły się; ale mimo wszystko ciągle mi się podoba
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Śliczny kroton pieknie wyeksponowany
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a u mnie krotony nie chcą rosnąć. Próbowałam 3 lub 4 razy i za każdym razem porażka. Marniał, gubił liście i w końcu zamierał
A Twój Arku aż miło popatrzeć - okaz zdrowia A te nowe listki to mnie niemal o szybsze bicie serca przyprawiły. Tak podobają mi się krotony .
Diffenbachią się nie martw, skoro raz pokazała kwiat, to zakwitnie i ponownie Tylko nie jestem pewna, ale jak dobrze kojarzę, to jej kwiatki niezbyt ładnie pachną A może to nie te
A Twój Arku aż miło popatrzeć - okaz zdrowia A te nowe listki to mnie niemal o szybsze bicie serca przyprawiły. Tak podobają mi się krotony .
Diffenbachią się nie martw, skoro raz pokazała kwiat, to zakwitnie i ponownie Tylko nie jestem pewna, ale jak dobrze kojarzę, to jej kwiatki niezbyt ładnie pachną A może to nie te
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Super krotonek To fakt w słońcu liście robią się czerwono-pomarańczowo żółte, a zielonego jest na prawdę mało
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WAS RÓWNIEŻ WITAM JESZCZE ŚWIĄTECZNIE
pOLIKOLA-PAULINKO----eLCIA1974-ELU----jOLA1313-JOLU----jUSTUS27-JUSTYNKO----NOLINKA-HANIU----aGNIESZKA-AGNIESZKO----AGAPA-AGNIESZKO----PAULINA15-PAULINKO
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za miłe słowa pocieszenia,porady,sugestie jak również za kolejne sympatyczne odwiedziny do których tak Was jak i Forumowiczów i Gości ponownie bardzo zapraszam i pozdrawiam.
Szereg moich i być może i Waszych roślin odczuwa od dłuższego już czasu niedobór słońca przez co ich wegetacja nieco się opóźnia co wiąże się między innymi z opóźnionym i skąpym kwitnieniem.
Jednakże kilku z moich ulubieńców nie ma z tym problemu i skąpe nasłonecznienie wcale im nie przeszkadza i prawidłowo się rozwijają.
Mój koleus jest tego przykładem,którego delikatne oderwane odrosty w stosunkowo krótkim czasie się ukorzeniły i przyjęły bez problemu posadzone w doniczkach.
Pozdrawiam Wszystkich
pOLIKOLA-PAULINKO----eLCIA1974-ELU----jOLA1313-JOLU----jUSTUS27-JUSTYNKO----NOLINKA-HANIU----aGNIESZKA-AGNIESZKO----AGAPA-AGNIESZKO----PAULINA15-PAULINKO
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za miłe słowa pocieszenia,porady,sugestie jak również za kolejne sympatyczne odwiedziny do których tak Was jak i Forumowiczów i Gości ponownie bardzo zapraszam i pozdrawiam.
Szereg moich i być może i Waszych roślin odczuwa od dłuższego już czasu niedobór słońca przez co ich wegetacja nieco się opóźnia co wiąże się między innymi z opóźnionym i skąpym kwitnieniem.
Jednakże kilku z moich ulubieńców nie ma z tym problemu i skąpe nasłonecznienie wcale im nie przeszkadza i prawidłowo się rozwijają.
Mój koleus jest tego przykładem,którego delikatne oderwane odrosty w stosunkowo krótkim czasie się ukorzeniły i przyjęły bez problemu posadzone w doniczkach.
Pozdrawiam Wszystkich
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Witaj Arkadiuszu
Przyznam się bez bicia, że parokrotnie omijałam Twój wątek ze względu na temat /ani cytrusy ani fiołki nie są moimi faworytami/, ale w końcu zajrzałam i cieszę się niezmiernie. Dziękuję Ci za fotki pięknych roślin i piękno samych fotek. Wspaniale, że pokazujesz pamiątki ze swoich podróży
Będę tu stałym gościem
Koleusiki pięknie wybarwione-aż miło popatrzeć
Przyznam się bez bicia, że parokrotnie omijałam Twój wątek ze względu na temat /ani cytrusy ani fiołki nie są moimi faworytami/, ale w końcu zajrzałam i cieszę się niezmiernie. Dziękuję Ci za fotki pięknych roślin i piękno samych fotek. Wspaniale, że pokazujesz pamiątki ze swoich podróży
Będę tu stałym gościem
Koleusiki pięknie wybarwione-aż miło popatrzeć
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Czym Pomalowałeś tego koleusa? Co za widok
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekne rosliny pokazales takie cudownie kolorowe i koleus i kroton