Werbena jednoroczna(Verbena ×hybrida )-uprawa,pielęgnacja,choroby
Re: Werbena
Dzisiaj pikowałam werbeny zwisające,te co mają liście właściwe,nie narobiłam się tylko 7szt.reszta rośnie a dosiane wychodzą,zwykłej też już się należy przeprowadzka jak tylko znajdę dla nich miejsce.
Pozdrawiam,Basia
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja przedwczoraj popikowałam werbenę, reszta czeka w kolejce - te, które później wzeszły i te posiane w drugim rzucie.
cydynka, u mnie taki sam widok dokładnie tak samo mi powschodziły
Ładniutkie!Ja swoje już popikowałam jak pokazały się pierwsze liście właściwe ale słabo rosną.
Pozdrawiam,Basia
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poczekaj jeszcze ;) możesz podkarmiać jakimś nawozem do kwitnacych ale początkowo bardzo rozcieńcz mniej niż pisze na opakowaniu.
Nawożę czasami Biohumusem nakrętka na 1 l wody,nad liścieniami pojawiają sie liście czyli chyba się sama rozkrzewia,tam co się nie pojawią to jak podrosną to uszczyknę.
Pozdrawiam,Basia
Violu ładne maleństwa moje siane 11.02 a nie wiele większe,ale rosną,wierzyć się nie chce ,że tak mała roślinka za ok.3mies ma ma mieć kwiaty.
Pozdrawiam,Basia
Moje werbeny na kilku listkach maja suche końce,nie wiem czemu.Za sucho czy za mokro?Staram sie dużo nie podlewać ale tak żeby ziemia była stale wilgotna,nie za mokra,przesuszać się boję bo są dość małe.
Pozdrawiam,Basia
Tak,kilka razy w tygodniu.Stosuję Florowit do kwitnących lub Biohumus Forte,daję mniejszą dawkę niż zalecają z Florowitem jest to trudne bo norma to 10mln na 1.2L i czasami chlapnie się "ciut" więcej niż 5mln..Może je poparzyłam?Możliwe jeśli ma w składzie tylko 6N(azot) ?
Pozdrawiam,Basia