Skończył dziś dwa miesiące. Rośnie w oczach. Jest długości jak się położy dwóch płytek (jak widać na zdjęciu zajmował 1,5 płytki)Jest bardzo mądry. Już aportuje, za potrzebą podchodzi do drzwi i popiskuje, ...
W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaki płyn wystarcza na tak długo, nie słyszałam o takim. Możesz podać nazwę?moj ma wylany płyn na kark - starcza na 4 miesiące - od czasu zaaplikowania znalazłam tylko jednego kleszczora - więc pomaga
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki wszystkim za rady.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Też bym się chętnie dowiedziała teraz stosujemy FIPRex, wcześniej FRONTLINE i nie widzę różnicy poza ceną (na szczęście 8) ). Ale ona starczają góra na miesiąc przeciw kleszczom, a na 3 przeciw pchłommora1 pisze:Jaki płyn wystarcza na tak długo, nie słyszałam o takim. Możesz podać nazwę?moj ma wylany płyn na kark - starcza na 4 miesiące - od czasu zaaplikowania znalazłam tylko jednego kleszczora - więc pomaga
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obróżki dla kudłatych psów są za mało skuteczne, chemia odstraszająca kleszcze nie ma szans dojść do skóry i pies zbiera kleszcze jak magnes
Prota smaruję co miesiąc kroplami Sabunol, dla dużego psa 4 ml, po kropelce pod pachy, w pachwinach, jedna na zadek przy ogonie, jedna na kark i po jednej za każdym uchem. Ledwie starcza zawartości tubki, ale Prot jest wielkim psem i te kropelki takie jakieś małe mi się na nim wydają, więc mocniej wyciskam, a wtedy za duże mi wychodzą
To już trzeci środek, który wypróbowywałam i dopiero ten jest skuteczny. Używamy go od zeszłego lata regularnie i jak się jakiś jeden kleszcz znajdzie raz na tydzień, to jestem bardzo zdziwiona. A do tego jest dość tani, bo kosztuje kilkanaście złotych za opakowanie 4 ml, są też dla mniejszych psów 2 ml i dla kolosów 6 ml, chyba ta firma pod tą samą marką robi też szampony i jakieś inne środki dla psów
Stosujemy go od lutego do listopada, bo na łąkach i w laskach na obrzeżach miasta kleszcze są aktywne wcześniej (szczególnie przy takiej zimie, jak ta ostatnia) i dłużej. Z czystym sumieniem polecam
Prota smaruję co miesiąc kroplami Sabunol, dla dużego psa 4 ml, po kropelce pod pachy, w pachwinach, jedna na zadek przy ogonie, jedna na kark i po jednej za każdym uchem. Ledwie starcza zawartości tubki, ale Prot jest wielkim psem i te kropelki takie jakieś małe mi się na nim wydają, więc mocniej wyciskam, a wtedy za duże mi wychodzą
To już trzeci środek, który wypróbowywałam i dopiero ten jest skuteczny. Używamy go od zeszłego lata regularnie i jak się jakiś jeden kleszcz znajdzie raz na tydzień, to jestem bardzo zdziwiona. A do tego jest dość tani, bo kosztuje kilkanaście złotych za opakowanie 4 ml, są też dla mniejszych psów 2 ml i dla kolosów 6 ml, chyba ta firma pod tą samą marką robi też szampony i jakieś inne środki dla psów
Stosujemy go od lutego do listopada, bo na łąkach i w laskach na obrzeżach miasta kleszcze są aktywne wcześniej (szczególnie przy takiej zimie, jak ta ostatnia) i dłużej. Z czystym sumieniem polecam
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Parę dni minęło, po tych kleszczach zostały takie minimalne guzki, pod paznokciem delikatnie się to kruszy i chyba będzie OK. Wczoraj jeszcze znalazłem jednego już nassanego. Udało się go wyrwać razem z tymi jego kleszczami. Pies zachowuje się normalnie, gorączki nie ma, więc chyba jest OK.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest adres do makabrycznej wiadomości, ale trzeba zaprotestować przeciw decyzji sądu wiadomości kopiuję z forum malamuciego
http://www.tvn24.pl/12690,1556209,0,1,wiadomosc.html
http://www.tvn24.pl/12690,1556209,0,1,wiadomosc.html
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobra ludziska! Cos sie jednak dzieje!
"Witam.
Prowadzimy akcje sprzeciwiajaca sie decyzji Sądu dotyczacej SPALENIA PSA przez nieletnich oprawców! W związku z tym każdy kto pragnie przyłaczyc sie do akcji niech wysle ten list na adres toz@toz.pl Jest to adres Towarzystwa Ochrony Zwierząt które będzie pełniło role oskarzyciela posiłkowego w procesie przeciw tej decyzji tegoz Sądu.
Każde stanowisko w tej sprawie bedzie dołączone do materiału sądowego jako głos opinii publicznej.
Oto list:
Mój głos w sprawie decyzji sądu/sprawa spalonego zwierzęcia:
Ja, niżej podpisana/y jako obywatel/ka tego kraju, wyrażam głęboka gorycz i rozczarowanie z powodu decyzji Sądu Dla Nieletnich w Lublinie w sprawie, która to dotyczyła zamordowania w bestialski sposób żywego zwierzęcia!
"Niska szkodliwość czynu..."Czy jest nią zabicie niewinego stworzenia i rozpowszechnianie nagrań z tego okropnego czynu?!
Sąd wydajac taka decyzję przyczynia sie do propagowania podobnych czynów wśród młodych ludzi być może w przyszłości z ofiarami w ludziach...
Z powazaniem
"Witam.
Prowadzimy akcje sprzeciwiajaca sie decyzji Sądu dotyczacej SPALENIA PSA przez nieletnich oprawców! W związku z tym każdy kto pragnie przyłaczyc sie do akcji niech wysle ten list na adres toz@toz.pl Jest to adres Towarzystwa Ochrony Zwierząt które będzie pełniło role oskarzyciela posiłkowego w procesie przeciw tej decyzji tegoz Sądu.
Każde stanowisko w tej sprawie bedzie dołączone do materiału sądowego jako głos opinii publicznej.
Oto list:
Mój głos w sprawie decyzji sądu/sprawa spalonego zwierzęcia:
Ja, niżej podpisana/y jako obywatel/ka tego kraju, wyrażam głęboka gorycz i rozczarowanie z powodu decyzji Sądu Dla Nieletnich w Lublinie w sprawie, która to dotyczyła zamordowania w bestialski sposób żywego zwierzęcia!
"Niska szkodliwość czynu..."Czy jest nią zabicie niewinego stworzenia i rozpowszechnianie nagrań z tego okropnego czynu?!
Sąd wydajac taka decyzję przyczynia sie do propagowania podobnych czynów wśród młodych ludzi być może w przyszłości z ofiarami w ludziach...
Z powazaniem
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy