W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Erazm pisze: A to mój nowy nabytek - przyjaciel 6 tygodniowy labrador (pies). Wypoczywa teraz po spacerku na dworze. Piesek jest oczywiście dla wnuczków do wspólnej zabawy.

Obrazek Obrazek
Skończył dziś dwa miesiące. Rośnie w oczach. Jest długości jak się położy dwóch płytek (jak widać na zdjęciu zajmował 1,5 płytki)Jest bardzo mądry. Już aportuje, za potrzebą podchodzi do drzwi i popiskuje, ... :D
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

moj ma wylany płyn na kark - starcza na 4 miesiące - od czasu zaaplikowania znalazłam tylko jednego kleszczora - więc pomaga
Jaki płyn wystarcza na tak długo, nie słyszałam o takim. Możesz podać nazwę?
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki wszystkim za rady.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

mora1 pisze:
moj ma wylany płyn na kark - starcza na 4 miesiące - od czasu zaaplikowania znalazłam tylko jednego kleszczora - więc pomaga
Jaki płyn wystarcza na tak długo, nie słyszałam o takim. Możesz podać nazwę?
Też bym się chętnie dowiedziała :wink: teraz stosujemy FIPRex, wcześniej FRONTLINE i nie widzę różnicy poza ceną (na szczęście 8) ). Ale ona starczają góra na miesiąc przeciw kleszczom, a na 3 przeciw pchłom :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

stosowałam to pierwszy raz, niestety nie pamiętam nazwy
spróbuje znaleźć w domu opakowanie

i wet mówił że działa 4 miesiące i na ulotce pisało... na pchły na pół roku
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko to znajdź proszę koniecznie to opakowanie ...bo to jakaś rewelacja...kleszcze 4 miesiące , pchły pół roku...toż to prawie połowa kleszczowego sezonu... w takim układzie wystarczyłoby natrzeć psa 2 razy w roku :P
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dlatego ja nie zdecydowałam sie na obróżke
według tego wystarczy do jesieni, a obróżke mu najwyżej zafunduje na wiosne

poszukam jak obiecałam, ale mogłam opakowanie wyrzucić :oops: :x
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Aga to leć szukaj,bo ja też chętnie to mojej Herze zaaplikuję :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szukałam po sklepach w necie, ale nie widze tego
mniej więcej kojarze wizualnie opakowanie

poszukam i w poniedziałek dam znać...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Obróżki dla kudłatych psów są za mało skuteczne, chemia odstraszająca kleszcze nie ma szans dojść do skóry i pies zbiera kleszcze jak magnes :?

Prota smaruję co miesiąc kroplami Sabunol, dla dużego psa 4 ml, po kropelce pod pachy, w pachwinach, jedna na zadek przy ogonie, jedna na kark i po jednej za każdym uchem. Ledwie starcza zawartości tubki, ale Prot jest wielkim psem i te kropelki takie jakieś małe mi się na nim wydają, więc mocniej wyciskam, a wtedy za duże mi wychodzą :D

To już trzeci środek, który wypróbowywałam i dopiero ten jest skuteczny. Używamy go od zeszłego lata regularnie i jak się jakiś jeden kleszcz znajdzie raz na tydzień, to jestem bardzo zdziwiona. A do tego jest dość tani, bo kosztuje kilkanaście złotych za opakowanie 4 ml, są też dla mniejszych psów 2 ml i dla kolosów 6 ml, chyba ta firma pod tą samą marką robi też szampony i jakieś inne środki dla psów :)

Stosujemy go od lutego do listopada, bo na łąkach i w laskach na obrzeżach miasta kleszcze są aktywne wcześniej (szczególnie przy takiej zimie, jak ta ostatnia) i dłużej. Z czystym sumieniem polecam :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Parę dni minęło, po tych kleszczach zostały takie minimalne guzki, pod paznokciem delikatnie się to kruszy i chyba będzie OK. Wczoraj jeszcze znalazłem jednego już nassanego. Udało się go wyrwać razem z tymi jego kleszczami. Pies zachowuje się normalnie, gorączki nie ma, więc chyba jest OK.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

To jest adres do makabrycznej wiadomości, ale trzeba zaprotestować przeciw decyzji sądu wiadomości kopiuję z forum malamuciego
http://www.tvn24.pl/12690,1556209,0,1,wiadomosc.html
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Dobra ludziska! Cos sie jednak dzieje!

"Witam.
Prowadzimy akcje sprzeciwiajaca sie decyzji Sądu dotyczacej SPALENIA PSA przez nieletnich oprawców! W związku z tym każdy kto pragnie przyłaczyc sie do akcji niech wysle ten list na adres toz@toz.pl Jest to adres Towarzystwa Ochrony Zwierząt które będzie pełniło role oskarzyciela posiłkowego w procesie przeciw tej decyzji tegoz Sądu.
Każde stanowisko w tej sprawie bedzie dołączone do materiału sądowego jako głos opinii publicznej.

Oto list:

Mój głos w sprawie decyzji sądu/sprawa spalonego zwierzęcia:

Ja, niżej podpisana/y jako obywatel/ka tego kraju, wyrażam głęboka gorycz i rozczarowanie z powodu decyzji Sądu Dla Nieletnich w Lublinie w sprawie, która to dotyczyła zamordowania w bestialski sposób żywego zwierzęcia!
"Niska szkodliwość czynu..."Czy jest nią zabicie niewinego stworzenia i rozpowszechnianie nagrań z tego okropnego czynu?!
Sąd wydajac taka decyzję przyczynia sie do propagowania podobnych czynów wśród młodych ludzi być może w przyszłości z ofiarami w ludziach...

Z powazaniem
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Dzięki Azo za ten list, juz wysyłam.
To co robią ludzie jest okropne, jak dla mnie powinno się z nimi zrobic to samo.Ja wiem,że od czasów Hammurabiego dużo czasu minęło, ale niektórym nic juz nie pomoże, ani resocjalizacja, ani więzienie...
Podaje dalej list, niech i inni wysyłają.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

łzy same napływają do oczu :cry: a jakie niesprawiedliwe wyroki w takich sprawach ...
wysłałam i przekazałam dalej, nie wiem tylko czy samo imie i nazwisko wystarczy, bo jak w sklepach zoologicznych zbierają podpisy to tam trzeba podać adres i nr dowodu osobistego
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”