Tulipany - nasze zdjęcia i identyfikacja odmian
- Indygo
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 kwie 2012, o 14:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany
Ja się teraz nie nornic boję, tylko tej pogody. Moje tulipany pojawiły się chyba prawie wszystkie, a tu zima w pełni
Pozdrawiam Martyna
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pocieszę Cię, moje nie dość, że wzeszły, to jeszcze stoją w dołku nie zasypane ziemią, tyle co ziemia w doniczce... Śnieg je ochrania, ale jak przyjdzie taki silny mróz....
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
no ja posadziłam ponad 500 tulipanków i mam nadzieję, że wszystkie zakwitną nie zmarzną dobrze, że przy tym mrozie jest sporo śniegu
Pull, doniczka po prawej, w przyszłości jeśli będziesz sadził w doniczki zwróć uwagę i sadź cebulę tą płaską stroną skierowaną do brzegu doniczki, wtedy pierwszy liść będzie wychodził na zewnątrz doniczki Miejmy nadzieję że wykwitną listki trochę nie fer ale kwiat się liczy
Moje tulipany sadzone końcem listopada żyją ,zaglądałam pod gałązki świerkowe i w końcu się pojawiły.Trochę się obawiałam się czy zdążą się przyjąć przed mrozami,nie potrzebnie,na szczęście coś z nich będzie.
Część 2 tutaj
Część 2 tutaj
Pozdrawiam,Basia