Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Post »

Dorotko świetne są takie kamionkowe formy i mi bardzo się podobają. Ja chyba skuszę się na tę silikonowa w B. one tak mało miejsca zajmują i naprawdę dobrze się w nich piecze..... na pewno jeśli gdzieś trafię to i nie odmówię sobie kamiennej.... no uwielbiam takie przedmioty :oops:

Aniu wrzuć koniecznie, bardzo jestem ich ciekawa ;:196

Goja żaden ze mnie ekspert :wink: :lol: Po raz pierwszy piekłam ją całkiem niedawno, ale tak bardzo nam posmakowała, że piekłam ją już wiele razy. Jest naprawdę pyszna i każdemu szczerze polecam :D
Wiesz, moim zdaniem to zdecydowanie zbyt wcześnie...... ja najlepiej lubię robić ją w dzień podania , ewentualnie dzień wcześniej :D Aż 2 dni wcześniej bałabym się, że może trochę zmięknąć... beza w środku jest jak puszek.... taka delikatna pianka jak ptasie mleczko i może wydzielać wodę....

Ewuniu forma rewelacyjna :D Jestem pewna, ze super się w niej piecze :D

Reniu ja tez po raz pierwszy widzę, taką szklana formę ... jest super prawda???

Danusiu ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

AGNES, DANUSIU,RENIU :wit .Ha , ha ,ha to były dawne dobre czasy ;:306 i takie formy sprzedawali :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=882

Wrzuciłam swoje foremki, chcecie zajrzeć?
Awatar użytkownika
Judyta84
200p
200p
Od: 12 maja 2010, o 17:41

Post »

Wpisuje się aby wątku nie zgubić :wit
Pozdrawiam Judyta84
sprzedam, kupię, wymienię
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Moge i tu wrzucic...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
goja94
50p
50p
Od: 2 lip 2010, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnes,dziękuje za odpowiedz.Tak myślalam,że to za wcześnie,zrobię ją chyba z innej okazji,bo w świeta w kuchni,nie bardzo mi się uśmiechają,a i tak trochę bedę musiała tam posiedzieć,ale postaram sie ograniczyć do minimum.Ale dziękuję za przepis,zrobię na pewno ;:196
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

AGNES :wit Ja też nie mam ochoty spędzić świąt w kuchni , robię to co trzeba i fajerant :;230 :;230
Pozdrawiam Ewula
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

:wit Agness.
Zaglądnełam tu pierwszy raz ale na pewno nie ostatni ;:108
Kochana ,super,że dzielisz się Swoimi przepisami,radami.Na pewno będę korzystała z niejednego przepisu.Namiar do Ciebie dała mi Pomidorzanka i jestem jej wdzięczna.chodzi za mną takie ciasto ,pamiętam jego smak z dzieciństwa.Ale niestety nie mam przepisu.Próbowałam wiele razy na oko ,ale mi nie wychodziło.Jest to ciasto do którego sypie się kiśle w proszku.
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judytko witaj, miło, że zajrzałaś, mam nadzieję, że jakieś przepisy przypadną Ci do gustu :D

Aniu cudne są te Twoje foremki ;:oj

Goja namawiam na zrobienie Pavlowej przy jakiejś innej okazji, bo jest naprawdę wspaniała :D

Ewuniu oj tak.... najlepiej na święta szykować potrawy, które można tylko szybciutko podgrzać, lub wstawić do piekarnika i gotowe :D

Witaj Moniko :wit
Milo mi, że zajrzałaś i mam nadzieje, że będziesz korzystała z przepisów :D
Ja z kisielem robię szarlotkę, sypie się proszek do jabłek. Jest przepyszna. Robiłam też kiedyś taką babkę z kisielem....zaraz zobaczę w zeszycie przepis....

BABKA Z KISIELEM

* 4 jaja
* 0,5 kostki miękkiego masła
* 2 szkl mąki
* 1 szkl mleka
* 1 szkl cukru
* 3 kisiele cytrynowe
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* otarta skórka z cytryny , sok z połowy cytryny

Utrzeć masło z cukrem na puszysta masę, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Wymieszać ze sobą sypkie produkty ( mękę, kisiele, proszek do pieczenia) Dodawać je do miksowanej masy naprzemiennie z mlekiem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w keksówce lub formie na babę w 180*C przez około 40 - 50 min.

Babkę błyskawicznie się robi i jest pyszna, delikatna i pachnąca :D
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, czyli sie rozumiemy :D Ja mam takimi przydasiami, ktorych potem uzywam raz na 3 lata wypelnione szafki w kuchni po same brzegi :D
Foremki, foremeczki, blaszki, blaszeczki...
Ale widze, ze Ania tez niezla kolekcje zebrala :D Te motylki sa przesliczne!
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam takie różne kuchenne pierdoły :roll: Staram się z tym walczyć, bo naprawdę nie ma gdzie tego trzymać, mimo, że szuflad w kuchni mnóstwo :roll: a i jak piszesz wiele przedmiotów bardzo rzadko się używa.... ale ja uwielbiam sobie kupić coś do kuchni, czy ze szkła, niż np ciuch :oops: ....
Właśnie zamówiłam sobie na alle... 2 cudnej urody szklane bomboniery, chodziły już za mną od miesięcy 8-) :lol: przeznaczyłam na nie pieniążki zarobione na wianuszkach 8-) :lol: tak, że bez wyrzutów sumienia ;:224
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Kochana dziękuję za przepis.Właśnie o coś takiego mi chodziło.Tylko bardzo boję się ciast w którym jest mleko,bo mi nie wychodza.Ale z Twojego przepisu spróbuję.Powiedz mi kochana te kiśle to te mniejsze na pół litra wody czy na 750 :?:
Chyba się skuszę jeszcze na Twoje muffinki,tylko nie wiem które wybrać :?: Sama jeszcze ich nie robiłam tylko kupowałam te w proszku do zrobienia np z delekty
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko przepis na babkę jest naprawdę bardzo prosty i nie ma mowy, żeby Ci nie wyszedł :D Jestem pewna, ze uda się wspaniale :D Kisiele to te normalnej wielkości, na pół litra wody.
Co do muffinek...... wypróbuj koniecznie, szkoda kupować te gotowe, bo tam mnóstwo ulepszaczy, a one są niesamowicie łatwe do zrobienia :D Robi się je prawie równie szybko jak te z torebki :D Ja też na święta będę je robiła, cudnie wyglądają takie mini-babeczki ułożone na paterze na wielkanocnym stole :D
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”