Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Dorotko świetne są takie kamionkowe formy i mi bardzo się podobają. Ja chyba skuszę się na tę silikonowa w B. one tak mało miejsca zajmują i naprawdę dobrze się w nich piecze..... na pewno jeśli gdzieś trafię to i nie odmówię sobie kamiennej.... no uwielbiam takie przedmioty
Aniu wrzuć koniecznie, bardzo jestem ich ciekawa
Goja żaden ze mnie ekspert Po raz pierwszy piekłam ją całkiem niedawno, ale tak bardzo nam posmakowała, że piekłam ją już wiele razy. Jest naprawdę pyszna i każdemu szczerze polecam
Wiesz, moim zdaniem to zdecydowanie zbyt wcześnie...... ja najlepiej lubię robić ją w dzień podania , ewentualnie dzień wcześniej Aż 2 dni wcześniej bałabym się, że może trochę zmięknąć... beza w środku jest jak puszek.... taka delikatna pianka jak ptasie mleczko i może wydzielać wodę....
Ewuniu forma rewelacyjna Jestem pewna, ze super się w niej piecze
Reniu ja tez po raz pierwszy widzę, taką szklana formę ... jest super prawda???
Danusiu
Aniu wrzuć koniecznie, bardzo jestem ich ciekawa
Goja żaden ze mnie ekspert Po raz pierwszy piekłam ją całkiem niedawno, ale tak bardzo nam posmakowała, że piekłam ją już wiele razy. Jest naprawdę pyszna i każdemu szczerze polecam
Wiesz, moim zdaniem to zdecydowanie zbyt wcześnie...... ja najlepiej lubię robić ją w dzień podania , ewentualnie dzień wcześniej Aż 2 dni wcześniej bałabym się, że może trochę zmięknąć... beza w środku jest jak puszek.... taka delikatna pianka jak ptasie mleczko i może wydzielać wodę....
Ewuniu forma rewelacyjna Jestem pewna, ze super się w niej piecze
Reniu ja tez po raz pierwszy widzę, taką szklana formę ... jest super prawda???
Danusiu
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
AGNES, DANUSIU,RENIU .Ha , ha ,ha to były dawne dobre czasy i takie formy sprzedawali
Pozdrawiam Ewula
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Judyta84
- 200p
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
Wpisuje się aby wątku nie zgubić
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Agnes,dziękuje za odpowiedz.Tak myślalam,że to za wcześnie,zrobię ją chyba z innej okazji,bo w świeta w kuchni,nie bardzo mi się uśmiechają,a i tak trochę bedę musiała tam posiedzieć,ale postaram sie ograniczyć do minimum.Ale dziękuję za przepis,zrobię na pewno
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
AGNES Ja też nie mam ochoty spędzić świąt w kuchni , robię to co trzeba i fajerant
Pozdrawiam Ewula
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Agness.
Zaglądnełam tu pierwszy raz ale na pewno nie ostatni
Kochana ,super,że dzielisz się Swoimi przepisami,radami.Na pewno będę korzystała z niejednego przepisu.Namiar do Ciebie dała mi Pomidorzanka i jestem jej wdzięczna.chodzi za mną takie ciasto ,pamiętam jego smak z dzieciństwa.Ale niestety nie mam przepisu.Próbowałam wiele razy na oko ,ale mi nie wychodziło.Jest to ciasto do którego sypie się kiśle w proszku.
Zaglądnełam tu pierwszy raz ale na pewno nie ostatni
Kochana ,super,że dzielisz się Swoimi przepisami,radami.Na pewno będę korzystała z niejednego przepisu.Namiar do Ciebie dała mi Pomidorzanka i jestem jej wdzięczna.chodzi za mną takie ciasto ,pamiętam jego smak z dzieciństwa.Ale niestety nie mam przepisu.Próbowałam wiele razy na oko ,ale mi nie wychodziło.Jest to ciasto do którego sypie się kiśle w proszku.
- AGNESS
Judytko witaj, miło, że zajrzałaś, mam nadzieję, że jakieś przepisy przypadną Ci do gustu
Aniu cudne są te Twoje foremki
Goja namawiam na zrobienie Pavlowej przy jakiejś innej okazji, bo jest naprawdę wspaniała
Ewuniu oj tak.... najlepiej na święta szykować potrawy, które można tylko szybciutko podgrzać, lub wstawić do piekarnika i gotowe
Witaj Moniko
Milo mi, że zajrzałaś i mam nadzieje, że będziesz korzystała z przepisów
Ja z kisielem robię szarlotkę, sypie się proszek do jabłek. Jest przepyszna. Robiłam też kiedyś taką babkę z kisielem....zaraz zobaczę w zeszycie przepis....
BABKA Z KISIELEM
* 4 jaja
* 0,5 kostki miękkiego masła
* 2 szkl mąki
* 1 szkl mleka
* 1 szkl cukru
* 3 kisiele cytrynowe
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* otarta skórka z cytryny , sok z połowy cytryny
Utrzeć masło z cukrem na puszysta masę, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Wymieszać ze sobą sypkie produkty ( mękę, kisiele, proszek do pieczenia) Dodawać je do miksowanej masy naprzemiennie z mlekiem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w keksówce lub formie na babę w 180*C przez około 40 - 50 min.
Babkę błyskawicznie się robi i jest pyszna, delikatna i pachnąca
Aniu cudne są te Twoje foremki
Goja namawiam na zrobienie Pavlowej przy jakiejś innej okazji, bo jest naprawdę wspaniała
Ewuniu oj tak.... najlepiej na święta szykować potrawy, które można tylko szybciutko podgrzać, lub wstawić do piekarnika i gotowe
Witaj Moniko
Milo mi, że zajrzałaś i mam nadzieje, że będziesz korzystała z przepisów
Ja z kisielem robię szarlotkę, sypie się proszek do jabłek. Jest przepyszna. Robiłam też kiedyś taką babkę z kisielem....zaraz zobaczę w zeszycie przepis....
BABKA Z KISIELEM
* 4 jaja
* 0,5 kostki miękkiego masła
* 2 szkl mąki
* 1 szkl mleka
* 1 szkl cukru
* 3 kisiele cytrynowe
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* otarta skórka z cytryny , sok z połowy cytryny
Utrzeć masło z cukrem na puszysta masę, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Wymieszać ze sobą sypkie produkty ( mękę, kisiele, proszek do pieczenia) Dodawać je do miksowanej masy naprzemiennie z mlekiem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w keksówce lub formie na babę w 180*C przez około 40 - 50 min.
Babkę błyskawicznie się robi i jest pyszna, delikatna i pachnąca
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus, czyli sie rozumiemy Ja mam takimi przydasiami, ktorych potem uzywam raz na 3 lata wypelnione szafki w kuchni po same brzegi
Foremki, foremeczki, blaszki, blaszeczki...
Ale widze, ze Ania tez niezla kolekcje zebrala Te motylki sa przesliczne!
Foremki, foremeczki, blaszki, blaszeczki...
Ale widze, ze Ania tez niezla kolekcje zebrala Te motylki sa przesliczne!
Pozdrawiam, Dorota
- AGNESS
Dorotko powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam takie różne kuchenne pierdoły Staram się z tym walczyć, bo naprawdę nie ma gdzie tego trzymać, mimo, że szuflad w kuchni mnóstwo a i jak piszesz wiele przedmiotów bardzo rzadko się używa.... ale ja uwielbiam sobie kupić coś do kuchni, czy ze szkła, niż np ciuch ....
Właśnie zamówiłam sobie na alle... 2 cudnej urody szklane bomboniery, chodziły już za mną od miesięcy przeznaczyłam na nie pieniążki zarobione na wianuszkach tak, że bez wyrzutów sumienia
Właśnie zamówiłam sobie na alle... 2 cudnej urody szklane bomboniery, chodziły już za mną od miesięcy przeznaczyłam na nie pieniążki zarobione na wianuszkach tak, że bez wyrzutów sumienia
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Kochana dziękuję za przepis.Właśnie o coś takiego mi chodziło.Tylko bardzo boję się ciast w którym jest mleko,bo mi nie wychodza.Ale z Twojego przepisu spróbuję.Powiedz mi kochana te kiśle to te mniejsze na pół litra wody czy na 750
Chyba się skuszę jeszcze na Twoje muffinki,tylko nie wiem które wybrać Sama jeszcze ich nie robiłam tylko kupowałam te w proszku do zrobienia np z delekty
Chyba się skuszę jeszcze na Twoje muffinki,tylko nie wiem które wybrać Sama jeszcze ich nie robiłam tylko kupowałam te w proszku do zrobienia np z delekty
- AGNESS
Moniczko przepis na babkę jest naprawdę bardzo prosty i nie ma mowy, żeby Ci nie wyszedł Jestem pewna, ze uda się wspaniale Kisiele to te normalnej wielkości, na pół litra wody.
Co do muffinek...... wypróbuj koniecznie, szkoda kupować te gotowe, bo tam mnóstwo ulepszaczy, a one są niesamowicie łatwe do zrobienia Robi się je prawie równie szybko jak te z torebki Ja też na święta będę je robiła, cudnie wyglądają takie mini-babeczki ułożone na paterze na wielkanocnym stole
Co do muffinek...... wypróbuj koniecznie, szkoda kupować te gotowe, bo tam mnóstwo ulepszaczy, a one są niesamowicie łatwe do zrobienia Robi się je prawie równie szybko jak te z torebki Ja też na święta będę je robiła, cudnie wyglądają takie mini-babeczki ułożone na paterze na wielkanocnym stole