Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Miłego słonecznego dnia Madziu ;:3 U mnie szara szmata na niebie, całe słonko poszło na północ :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziulka :wit Gratuluję złota ;:215 Rzeczka w tym stanie nie wygląda za ciekawie ale jest w dole więc chyba za bardzo Ci nie grozi ;:224 Twoja okolica jest cudowna ;:167 U mnie dzisiaj szaro-buro :evil: i zimno jak...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Oj u mnie tak samo! Szaro i energii brak! Trzeba kawkę sobie strzelić ;:224 bo ciężki i długi dzień przede mną ;:174

Dziewczynki storczyki na pewno zakwitną, bez obaw! A co do mini - czasami można trafić w Ikei na przeceny po 10 pln. Mini rosą w mchu (sphagnum) i nie można na nich stosować metody nie podlewania. Zrobię dla Was zdjęcie mojej mini!

Madziu tnij śmiało, bo to wygląda na zasuszony pączek, w takim stadium, że się nie rozwinie już, a Tobie zależy na więcej niż na jednym kwiatuszku... A co do rzeki to również mam nadzieje, że już nigdy nie wyleje! Tereny masz przepiękne, aż zatęskniłam za latem! ;:145
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Złotej dziewczynie ,złote pozdrowienia miłego dnia :D :D :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie moje kochane ;:168 Dzisiaj u mnie ;:3 aczkolwiek mniej go niż wczoraj. Na termometrze 0.
Sylwia Dziękuję i wzajemnie :) No mam nadzieję że już tak nie będzie. Wtedy pamiętam była taka burza i wiatr że mało nam dachu nie zerwało ( w domu murowanym). W nocy kilka razy schodziłam z góry z M i siedzieliśmy na tarasie. Waliło , światła nie było. Ale nie potrzebne było bo niebo było normalnie białe. W pewnym momencie poleciał taki przykry zapach.. że obstawialiśmy wszyscy że wujowi co ma działkę obok po prostu kibelek rozwaliło i wypłukało. Okazało się rano że most rozwaliło i to od rzeki taki swąd szedł. Nigdy nie śmierdziała, ale w tą ulewę to tragicznie. Nie wiem czemu. To była bardzo pamiętna burza z ulewą.
Wiesz u nas to tylko rzeczka pola zalała. A jak takie powodzie wtedy były ? :( Aż przykro wspominać. Nigdy więcej ..oby.
Milenka nie martw się, u mnie od jutra podobno cały czas słonka ma nie być.
Grażynka dziękuję serdecznie. No u mnie tez nie za ciepło. 0 stopni..ale dobrze że nie minus. Chociaż tyle dobrego.
Josephinko Jak Ty masz właściwie na imię? :) Dzisiaj za Twoją radą popędzę po podłoże do storczyków. Przesadzę je a tego trzeciego dodatkowo opatulę płatkami :) (liście). No i go utnę.. chociaż tak się łudziłam że jest nieźle skoro pęd się trzyma. No ale tak to jest jak się wydaje że się wie :) Dobrze że go tu pokazałam. Nie udało mi się uchwycić prawdziwego piękna tego miejsca..jak M wczoraj zobaczył te zdjęcia mówi coś ty za paskudy wstawiła.. ja mówię że lepszych jeszcze nie mam :) No ale będą będą!! Jak tylko wszystko się do życia obudzi to wam pokażę :)
Ewuś dziękuję kochana :) bardzo to miłe co piszecie.
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Madziu na imię mam Kornelia w zdrobnieniu Nela ;:173
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Madziu,gratuluję złotka.

Pozdrawiam ciepło Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu piękne imię.. takie stylowe :) kupiłam już campo dla storczyków. Właśnie bidulek schnie. Tym nowym chyba też zmienię podłoże, przy okazji zorientuję się jak z ich korzonkami. Ah...uwielbiam storczyki. Tak mi się te mini podobają...
Aniu dziękuję :)
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Madziu storczyki już przesadzone? Ja do swojego jedynego rodzynka ciągle mówię, żeby mi kwitł. W wersji mini też mi się bardzo podobają, może kiedyś sobie kupię. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za gratulacje.. sama nie wiem kiedy to tak szybciutko zleciało :)

Julianko storczyki prawie przesadzone. Jeden jeszcze schnie po kąpieli. Dwa nowe postanowiłam jeszcze nie ruszać. Niech sobie kwitną. Kompres z wacików na zdechlaczku zrobiony. Zobaczymy czy teraz im będzie lepiej :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Madziu ja swojego wyniosłam do chłodnego pomieszczenia tzn do ganku. Musi ta poczekać do czwartku kiedy kupie podłoże i go przesadzę. Nie chciał kwitnąć po dobroci to ma tak :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu jutro będzie lepiej. Przynajmniej mam nadzieję. Dobrej nocy kochana ;:168
Sylwia moje wcześniej stały w ciepłym pokoju bo myślałam że lubią ciepło. Teraz stoją w sypialni, tam jest chłodno. Bo ja nie lubię spać w ciepłych pomieszczeniach. Źle mi się wtedy śpi. A dwa nowe stoją w stołowym. Oby się stare ruszyły do życia. Dzisiaj jak je przesadzałam to korzenie nie były złe. Kilka tylko zgniłych. Reszta mocna. Zobaczymy jak ten trzeci wygląda.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Tyle ile serca wkładasz w storczyki to one musza zacząć rosnać i kwitnąć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”